RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: raymondle
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/10 SC

阿邊個 發表於 2014-10-12 12:38:16 來自手機 | 顯示全部樓層
4 pole個厲害之處響邊呢?
阿邊個 發表於 2014-10-14 11:49:10 | 顯示全部樓層
原來SC 401 係4 pole, 用咁耐我而家先知....咁, 係咪冇籍口upgrade?

諗緊換hobbywing SCT pro 120A 搭SC 411, 或黑金剛 (又係大陸名) 想試下無刷有感有幾勁.
阿邊個 發表於 2014-10-14 15:36:52 | 顯示全部樓層

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=13721234583

真係黑金剛呀!

可能內地英文冇咁靈光, 好多來佬野, 都好快會產生一個土製既中文名稱. 死老鼠, 大E, 大S, etc.

我就係諗, 線性好D, 會否操控又會好D, 以至部車可以快D, 例如過彎時.

p.s. 好盈ESC, 係咪都可以用個控黎做programme, 可以慳返programme card?
阿邊個 發表於 2014-10-15 15:08:07 | 顯示全部樓層
euro614 發表於 2014-10-14 16:27
哦, SCTPRO+3656,  香港都有厘款combo,連card 的。

謝謝資訊, 但似乎, SC 玩有感, 未必帶來好大改善, 又唔係鬥車, 而家果個又未壞, 都係忍忍手吧啦.
阿邊個 發表於 2014-10-16 01:47:04 來自手機 | 顯示全部樓層
但又有ching 建講,摩打用tenshock 411好過好hobbywing 3656。睇落都係411多人用d,邊個摩打好d呢?
阿邊個 發表於 2014-10-16 16:52:49 | 顯示全部樓層
965 發表於 2014-10-16 02:38
Tenshock is a bigger (longer) motor .. Hobbywing is 3655 side (36mm diameter by 55mm/56mm) Tenshock  ...

多謝意見. 但問題係, 部SC 個穩定性冇咁好, 變左行得太快, 或者太快入彎會失控, 咁, 馬力咁大都未必用得著