RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2497|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求教,新手低成本可以買邊款車?

TIERIA 發表於 2014-10-18 23:56:28 | 顯示全部樓層

唔怕話你知,我同班fd玩大陸山鼠,淨車連運費到香港都只係七舊水。
電子野任你執,如果你想簡單同要求唔高,買套好盈無刷套裝就夠。
控唔駛高級,基本GT3B就夠,servo買996已ok。
我玩車可能斯文得濟,我冇乜爛野。
淘寶又多又齊件,最緊要平,例如大減齒只係2.5元人仔,我買左10塊後備
基本上山鼠同死老鼠件係可以共用,因為個設計一模一樣。
山鼠係shortcourse,自己要先諗清楚想玩乜車先。
TIERIA 發表於 2014-10-19 12:53:02 | 顯示全部樓層
丫匡 發表於 2014-10-19 10:55
越野有好幾種上youtube揀下自己鍾意邊類先
Buggy、Truggy、Shortcourse、Monster Truck

玩得rally千祈唔好玩孖星,寧玩大陸車。
第一,孖星車兩野ko,好多位都好脆弱,要買升級件好多都貴到抽筋。
第二,孖星車有零件時就周圍都有,冇果陣就痛苦,要訂件,一訂就唔知幾耐,快則一頭半個月,慢則一年半載……
我已經親身試過好多孖星車,最後全部賣曬,除左拖頭冇得簡。
越野車要平既,buggy,tryggy就TEAM C RACING或者LC RACING。shortcourse就一定係大陸山鼠。