RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主:
打印 上一主題 下一主題
收起左側

水警輪

tonycheungkw 發表於 2007-10-13 14:27:14 | 顯示全部樓層

多謝。不過都唔係出自我手筆哦。
係柴灣馬老闆既高手之作。
我都同佢講,呢隻除左係一隻遙控船之外。仲係一隻藝術品。
tonycheungkw 發表於 2007-10-13 16:00:39 | 顯示全部樓層
原帖由 RCCC 於 2007-10-13 15:19 發表
呢隻 PL-55幾錢 >>>???  $$$

全船連手工,上色,包摩打,jet。6000
自己砌。2000
tonycheungkw 發表於 2007-10-13 18:32:25 | 顯示全部樓層
原帖由 RCCC 於 2007-10-13 16:55 發表
$6000 買翻黎之後洗唔洗再汁野
由ORDER至收貨要幾耐

唔需要再點執。加RC就可以。
我呢隻佢就整左好耐。因為佢同一時間有六隻order。我隻仲係第六隻。
同埋頭果幾隻整好之後佢都仲有D野要改。所以佢都用左好多心機同時間。
依家我諗佢會快好多。上次我見佢整緊一隻。佢話未有order住。整好就幾時有人要都得。

tonycheungkw 發表於 2007-10-13 18:46:21 | 顯示全部樓層
原帖由 周百通 於 2007-10-13 18:42 發表
馬生真係好有心機整俾d客。

係呀。佢D手工好子細。同埋真係好有心機。
tonycheungkw 發表於 2007-10-13 23:02:21 | 顯示全部樓層
原帖由 bigcar 於 2007-10-13 21:12 發表
師兄,你如果要馬生做船,,ammmmm  一年啦,(保守固計)..和撞手神啦and付得起錢! (不是說你沒錢..有錢佬)

咁我果隻又唔洗做一年。
tonycheungkw 發表於 2007-10-16 17:11:37 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-10-16 16:12 發表

船友

慢工出細貨, 工多藝術, 馬老兄現有一新花,熟手做水警輪, 架今時 ok
我認為52 號較索.

52好似係佢第一隻ASI。真係好好手工。同埋佢都花左好多時間research。
D心機同時間都唔止呢個價錢。
佢幫我做係55我仲鬼死咁多要求。佢都一一幫我搞掂。
tonycheungkw 發表於 2007-10-16 20:34:09 | 顯示全部樓層
原帖由 bigcar 於 2007-10-16 20:03 發表
師兄,那你有沒有水炮,燈,和(安)

水炮同燈都有。但係冇〔安〕
tonycheungkw 發表於 2007-10-18 12:14:30 | 顯示全部樓層
原帖由 bigcar 於 2007-10-16 20:47 發表
$6000是否(包)水炮的??

我都唔記得。要問番馬生先知。
tonycheungkw 發表於 2007-10-20 20:06:47 | 顯示全部樓層
原帖由 bigcar 於 2007-10-20 17:32 發表
請間 tonycheungkw 師兄你的水警78 一排 3300mA電太約可以玩幾(奈).
有波箱和沒有波箱速度分別大嗎??
thank you very much

一排 3300mA電大約可以玩二十至三十分鐘。
有波箱就可以玩耐d。我試過唔用波箱直出。速度好快。唔像真。同埋D電都用得好快。
tonycheungkw 發表於 2007-10-21 22:27:43 | 顯示全部樓層
呢隻82號我都見過呢張相。我都唔知船主係邊個?

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-23 00:27:23 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-10-22 20:27 發表

tonycheungkw boat friend

我識的幾船友, 持有的水 警輪己放, 因好多人喜歡

係呀,尤其係MKIII。好多人都覺得佢正
tonycheungkw 發表於 2007-10-24 19:02:53 | 顯示全部樓層
呢隻70號我都見過下D相。好似好大隻。
tonycheungkw 發表於 2007-10-28 11:03:23 | 顯示全部樓層
原帖由 sailorboy 於 2007-10-24 16:53 發表
tonycheungkw boat friend

這70 是恒 X 行貨, 這船現己轉兩任 船主, motor 可能己改水冷!

唔知係唔係同一隻?

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-30 19:59:58 | 顯示全部樓層

之前其他網上見過既水警輪相

harbour仔。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-30 20:04:34 | 顯示全部樓層

ASI

PL 52

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-30 20:05:20 | 顯示全部樓層

ASI

PL 56

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-30 20:08:32 | 顯示全部樓層

my friend's MKIII

PL 76

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
tonycheungkw 發表於 2007-10-30 20:09:59 | 顯示全部樓層
有D相已經有左watermark。即係唔係我影既。希望影相既朋友 唔好介意啦。
tonycheungkw 發表於 2007-10-31 10:19:51 | 顯示全部樓層
我相信係diy船。街未見過有得賣。
呢隻如果係真船就係行兩部車。呢隻模型就唔清楚喇。唔係我既。
tonycheungkw 發表於 2007-10-31 10:22:58 | 顯示全部樓層
原帖由 FX915 於 2007-10-30 20:09 發表

Harbour 仔~ hehe
不過未見過Boston Whaler, Sea Spray....
如果有晒所有Police Launch一齊放就正呀~!

係呀。依家行得既模型船有MKIII,ASI同埋呢隻harbour仔。
之前我見過有人post過整緊一隻IPC,但係之後又未見過完成品。
我都有諗過整隻sea spray,因為聽人講過之前有隻雙體船玩具仔鴨記賣。但係行過又見唔到。