RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: agnesleung99
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[玩家分享] 十幾年冇玩RC。。。玩Xi揮揮手

cc4321 發表於 2015-7-11 09:47:04 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2015-7-10 22:05
呢如果如果呢架車Op一下金屬/混碳件,其實同果d幾千蚊的車有咩分別?

呢部車主打係入門市場,你換金屬件/混碳件為咩先?買左再換金屬件/混碳件,咁不如直接買UL
cc4321 發表於 2015-7-11 09:54:03 | 顯示全部樓層
agnesleung99 發表於 2015-7-10 13:21
係吖,本來想買HSP,但呢架窄實D

我都好耐無玩車想玩返,部車賣緊幾錢
cc4321 發表於 2015-7-11 14:53:26 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2015-7-11 13:31
如果為了換掉爛左的零件呢?一爛就直接上金屬。
如果咁計落,我就可以用UL的價錢玩到一set原裝膠件+一set金 ...

啱,爛左換就OK,但係一買返黎玩都未玩就換金屬件,咁就唔係太化算
cc4321 發表於 2015-7-12 08:40:07 | 顯示全部樓層

我見淘X都係賣呢個價,所以想知香港賣緊幾錢睇下邊度買好,一部香港出嘅車,大陸竟然賣得平過香港,咁睇黎都係淘抵D,又唔洗出旺角,但係裡面有兩支油,師兄係用邊間快遞送落黎
cc4321 發表於 2015-7-12 09:43:43 | 顯示全部樓層
firesun 發表於 2015-7-12 08:59
應該部車只是香港牌子,大陸製造XD
好多其他牌子都係大陸制

咁呢個當然,就算一D歐洲/日本大牌子都係由大陸代工,但係一個香港牌子,同大陸只係一河之隔,而家淘X又咁方便,你街賣仲貴過大陸,咁香港D舖真係執得,之前都聽過某RC老細講,3RACING唔太在意香港市場,睇怕都係真
cc4321 發表於 2015-7-31 08:26:39 | 顯示全部樓層

師兄係屯門友
cc4321 發表於 2015-8-1 10:10:05 | 顯示全部樓層

未,一來仲未有時間玩,二來聽聞佢新出有86車殼個款,個XIS車架係改良版,睇下有無改良版單獨車架賣先出手
cc4321 發表於 2015-8-6 08:54:35 | 顯示全部樓層
agnesleung99 發表於 2015-8-6 00:25
個86殼唔靚,有淨車買,貴舊幾十蚊

我個人對日本款車殼無咩興趣,有師兄話香港無剩車架賣,係淘淘見新舊款車架相差成百六銀,你係邊度睇到只係貴幾十?香港定淘淘?實價係幾多
cc4321 發表於 2015-8-7 12:00:50 | 顯示全部樓層
agnesleung99 發表於 2015-8-6 11:44
¥448
新版XlS(不要86壳)
自己揾吓

原來係佢,一時記唔起,以前都有同過佢買過野,遲下得閒D就買部黎玩下
cc4321 發表於 2015-9-3 10:38:49 | 顯示全部樓層
warehouse 發表於 2015-9-2 10:11
ching,我8月6號rc媽買760蚊,呢間嘢D車一般都貴過出面,貴D都幫佢買係希望有較好售後服務,但近來差了。 ...

如果無殼都會考慮,可惜要硬食個殼又唔知放出去有無人要
cc4321 發表於 2015-9-3 13:24:43 | 顯示全部樓層
warehouse 發表於 2015-9-3 12:23
ching,剛開工砌,我唔知有新舊版,請教我分別。

1.車架有附送了一小包實用工具(拉桿鉗/球頭帽套筒等),十分方便好用,擰拉桿不再手痛。(市價38)
2.車架使用了新款穿孔的球頭帽,需要拆裝懸掛部件時不在需要將球頭帽從金屬求頭上摘下,延長了球頭帽的使用壽命。
3.車架A臂上的下止點螺絲使用了普通無頭機米螺絲,不再使用舊款上的圓頭螺絲。
4.差速器配套多了一個M27*1的O圈,可以有效防止差速油測漏。
5.前防撞海綿尺寸改小,搭配86車殼契合度更佳。
6.良心配備RIDE專業競速胎皮以及一套款式更靚的輪轂。(市價150)
7.配套pc材質透明86車殼一個

你買連殼就一定係新版
cc4321 發表於 2015-9-7 07:54:33 | 顯示全部樓層

舊版都要七百幾
RC媽有D野可以好平,好似UL咁唔洗二千,但有D真係好貴,新版XIS要成千銀

cc4321 發表於 2015-9-9 10:35:29 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2015-9-7 14:14
聽廠家說正常(暫時)只有連殼版才是更新版。

而國內首批 86 Xi 車 配合連 OMG 電子器材,合作推出特價批 ...

早前聽KWC某老細講,同3R訂貨要一定數量先送,貨小唔送甚至唔比貨你,3R都係咁想做香港生意