RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kennychan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冇良偉高

alpine 發表於 2015-8-17 01:22:17 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-15 13:19
以前偉高買野,周不時自動計平啲,仲會好有禮貌,現在偉高買野,拎去櫃檯找數,樣樣貴過標價,呢啲收銀係咁 ...

平唔平我就唔評論,但我見佢地好多貨都有打價錢,顧客可睇價錢買定唔買,冇價錢都可以問吓,check吓,至於呢位師兄講到買野會自動平D,我又覺得呢D野好個人嘅,舉個例,你食足一個月老麥,人地會唔會自動平比人呢?話晒都食足一個月呀,唔係冇得平呀?老麥都係明碼實價,邊有自動平D架。
alpine 發表於 2015-8-17 12:08:05 來自手機 | 顯示全部樓層
billgate803 發表於 2015-8-17 01:55
呢度講緊偉高, 唔係老麥, 你食一個月老麥, 無得平係閣下的事, 我公司訂老麥有得平, 師兄你有聽過未?
...

師兄係呀,講緊偉高,咁你話人地會自動平比呀嘛,你(公司)訂老麥有得平呀嘛,咁師兄(自己)訂老麥又係咪有得自動平D呢?你都識得講(你公司)啦,乜師兄去買野唔係以個人或者顧客去買架,乜師兄原來係一間公司尼㗎,失敬失敬。
alpine 發表於 2015-8-22 15:23:15 來自手機 | 顯示全部樓層
BIG咸 發表於 2015-8-19 21:46
最多意見果幾位師兄發板啦,真金白銀買野買到一肚火咁陰功,快d去消委會/海關投訴呢d生意手法咁無良既鋪頭 ...

師兄真係好野,一講到(最多意見果幾位師兄發板)之後,就已經冇人再有野講了,是否怕真是出現就比人點相。哈哈