RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9138|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[資訊分享] 今日上富山,好失望!

yam138 發表於 2015-8-31 00:05:08 來自手機 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今朝落雨,等到無乜雨就上富山行轉,想識下 d 玩飛機嘅模友,順便睇下場地適合玩乜機!見到兩個玩飛機,一個係亞叔,成車尾都係電機仔,一個新手剛裝部 Z84,想埋去吹下水,問第一句勉強答咗我,問第二句就唔答了,即刻無晒意思走人!唔知係咪太樣衰,人地唔想同我傾計,定係覺得佢自己玩飛機就高人一等唔鍾意啋人!
 樓主| yam138 發表於 2015-8-31 09:05:05 | 顯示全部樓層
ghostkcleung 發表於 2015-8-31 00:14
你諗多咗喇,正如你走入機舖或者波樓,
人地打緊機或者篤緊波,三唔識七會唔會同你講野 ?

師兄,我都唔係新仔,當時問嘢佢哋都唔係飛緊,亦無整緊飛機!想識 d 模友一齊玩啫,估唔到咁無癮!
 樓主| yam138 發表於 2015-8-31 10:58:32 | 顯示全部樓層
其實玩開飛機都知道,以前係大6玩,有 d 細路直頭踩爛隻機!但我係佢好休閒嘅時候問佢嘢,都唔使黑起塊面咁對人啩!我以前係香港玩飛機時,個時真係好熱鬧,人又好,而家香港玩定翼機真係覺得好沒落!
 樓主| yam138 發表於 2015-8-31 13:08:21 | 顯示全部樓層
明白晒!可能返得大6耐,唔適應香港依家嘅環境,我係大6幾個省都飛過,模友嘅熱情度真係同香港兩回事!
 樓主| yam138 發表於 2015-9-1 10:43:54 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2015-8-31 22:27
樓主睇開d啦,依家好多香港人已經變晒質,歡迎你來馬鞍山白石一帶飛沙灘啦,我哋好熱情吹水,絕對唔會黑口 ...

我住沙田,去馬鞍山都好方便,但唔知可以飛到定翼機嗎?希望能跟你哋一齊玩,thx!
 樓主| yam138 發表於 2015-9-1 13:27:37 來自手機 | 顯示全部樓層
多謝上面幾位師兄,得閒一定去睇下,唔該晒!