RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4647|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩左一個月左右,開始學改裝同改setting

zoeng914 發表於 2015-12-18 20:36:28 | 顯示全部樓層
真心請教,新手想入D4 應該買咩配置,最好有list,經濟d,同係邊度可買到(今日出kws得萬x有,只有兩驅$780)
zoeng914 發表於 2015-12-19 20:45:06 | 顯示全部樓層
吾知係米加左價,我要4驅佢無貨,    今日系rc入左4驅砌好版$950
但吾知配乜電變摩打同servo?
希望可以平平地玩下!
zoeng914 發表於 2015-12-20 18:33:38 來自手機 | 顯示全部樓層
唔該晒C兄先,今日出kws諗住買电,但好多冇開,有無邊度買电推介?我見rc媽有隻Hw120a 2.1黑色$490。係米呢隻?摩打配邊種好?Rc媽買野有拆?新手太多問題
zoeng914 發表於 2015-12-20 19:55:13 | 顯示全部樓層
albert0329 發表於 2015-12-20 18:49
啱,係呢隻,早排藍色做特價重平,摩打,平嘅咪sp,skyrc 果D,電池,KWS周圍搵下,RCMa就貴D。
...

THX
zoeng914 發表於 2015-12-26 21:42:58 | 顯示全部樓層
有無師兄可幫小弟set 車
車:sakura d4awd
Servo:power hd1206
電變:HW 120a 2.1,摩打10.5
今曰開始玩但好難控制,慢又吾滑,快又打白鴿轉,吾知點set先好。
有無師兄可幫手同指導下,吾該。
zoeng914 發表於 2015-12-27 12:14:39 來自手機 | 顯示全部樓層

多謝師兄先,我住官塘(近泳池)我架係Rc媽買已砌好車架,自己安電子嘢