RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wingk960
打印 上一主題 下一主題
收起左側

再買架大陸車分享下.

kty1353 發表於 2016-1-25 19:50:07 | 顯示全部樓層
其實如果以整體價錢來講,山鼠或者叫環奇727既價錢仲平過維卡短卡,但前者打正旗號抄traxxas部死老鼠,就睇個人接唔接受到。而論唔錫車來玩,山鼠一定係第一位,kit版都係400至500人仔,齋底盤膠底盤20幾蚊人仔,其他大部分parts,個位數人仔可買到,電子野可用大路牌子,要求唔高,用60A電變加3650無刷摩打,成套都係900蚊人仔鬆d
kty1353 發表於 2016-1-27 02:29:02 | 顯示全部樓層
leolaam 發表於 2016-1-26 22:45
大陸車,送都唔玩,維卡行都有問題,買架好小小好過

其實冇必要睇衰MIC既短卡,MIC都不見得一定質素差。環奇727就係好例子,價平粗玩一流。再者,就算係外國某大牌子既短卡,用料同價錢絕大部份都成反比。幾千蚊買部短卡,倒頭來仲要俾錢upgrade金屬件,性價比低。不過該牌子宣傳足夠,亦有唔少youtuber/channel幫佢試車評價係香港,香港地亦有唔少人玩。  btw 師兄所指既維卡短卡行都有問題,請問可否描述下? 因我見近來都有師兄入手依部車,好似冇大問題出現