RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: GTRTam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Kyosho京商原裝Mini-Z羣組 - Mini-Z Official Cup Race情報

tempo3010 發表於 2016-5-31 21:05:06 | 顯示全部樓層
請問各位玩漂移買ma-020, ma-020 sport 定ma-020 ve 好?

前年新出ma-020 sport 連控套裝果陣買左, 我都有玩慢爬, 拖頭, 都好錫車好少有壞件
但呢架ma-020 玩左幾個月就壞vr, 轉向摩打, 前避震d 膠件鬆晒, 仲有爛左好多螺絲窿, 大修完賣左
好失望, 好多野壞, 仲要下下抽時間去搵人焊線, 質素好唔掂, 夏天玩5分鐘摩打熱到爆

其實想再玩返不過有d 陰影, 有無玩緊既師兄講下玩緊咩車, 質素如何?
thx
tempo3010 發表於 2016-6-2 18:01:07 | 顯示全部樓層
GTRTam 發表於 2016-6-2 13:54
我地個group內都有2-3位師兄玩MA020VE快車. 如上車場玩, 無論AWD或03VE配個闊陣殼, 其實一開盒裝4條呔就 ...

唔該師兄, 不過我主要想玩漂移, 要AWD
我之前架車無炒無撞過都壞好多野, 跟住壞車上過MMS, 果度D 師兄都話MA020 sport 好差, 經常壞
我想知非sport 版會唔會四正d 無咁易壞, thx

tempo3010 發表於 2016-6-9 20:18:19 | 顯示全部樓層
唔該師兄盡細解答, 其實我之前玩過SPORT 版(前年年尾新出果陣買過)
不過好多野壞真係怕怕, 我自己有玩大車慢爬同拖頭, 自問都好鍚車, 好少壞野, 再綜合MMS 意見, 真係覺得呢款車有問題
但又不斷出新殼既套裝又有人買

所以想試下MA020 VE+ KT-18 玩下漂移就算, 但有少少陰影驚有排整