RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pazuwk
打印 上一主題 下一主題
收起左側

轉玩平跑 求指教

Bluemoon 發表於 2017-5-24 08:53:37 | 顯示全部樓層
車唔係直路快就係強架嗎, 講真 JV 直路唔算好長, 4.5T 對比起 10.5 Bendit 直路上速度着數唔算好大, 但去到灣位時 10.5 Bendit 可以控制得流暢啲咁整體個圈速咪有機會快啲 law,

師兄你係想玩 1:10 房車就無法一定要買過啲 2 Cell 電啦, 因為 1:10 房車個結構係用 2 Cell 電無咩空間可以放 S Cell 電架!

師兄你都講到你好多時撞, 你不如買返個慢啲摩打, 操返個手感同試吓 Set 車, Set 電變先啦! 係 JV 好多都係玩 13.5, 10.5 呢類摩打, 一班人拉龍咁玩先係最過引架嗎!!   ^_^
Bluemoon 發表於 2017-5-25 16:35:31 | 顯示全部樓層
你講嗰個電變 Xerun V2.1 應該無得賣架啦, 而家賣緊應該係 XR10 不過價錢比較貴咗啲, 試吓搵吓仲有無上一代 V3.1 啦!
Bluemoon 發表於 2017-5-26 12:36:10 | 顯示全部樓層
可以比到 120A 就盡量買 120A 啦, 就算 100A 係用到 10.5 佢個發熱量都唔同,

有時規格啲野同實際玩嗰時個情況唔同, 個電變寬容度大啲出問題個機會相對會小啲! (起碼小啲機會玩玩吓 Cut Turbo )

另外你想玩 10.5 Bandit 佢係重磁摩打操作需要個電流比起正常 10.5 係高一啲, 呢樣你都要留意
Bluemoon 發表於 2017-5-26 15:20:59 | 顯示全部樓層
佢有電容跟咗架啦! 用住先啦! 都唔差架!!
Bluemoon 發表於 2017-5-26 15:28:00 | 顯示全部樓層
呔嗰方面, 電車版都有師兄問緊, 你過去睇吓都得啦!

而家天氣熱啦用 36 同 40 度呔得架啦! 到咗冬天先再買 32 度啦!
Bluemoon 發表於 2017-5-26 16:26:08 | 顯示全部樓層
其實都係呔啲牌子姐, 我自己多數係用 Rush 36X, 40X 同 Solaris 36J, 40J 呔係 JV 玩, 其他師兄講嗰啲牌子我自己無玩過比唔到意見