RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7292|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你覺得玩遙控車貴咗定平咗?

roy00830 發表於 2018-6-1 16:25:11 | 顯示全部樓層
如果純講價格我覺得冇太大變化~!
反而係售賣市場變化較大,講我由20年前只係夠膽係遙控模型店門口莊莊下(因為通常都冇寫價錢),而家有網站比你刨清刨楚先去買方容易好多!
想當年,就算夠膽行入店度都唔知問咩好,又唔知要買啲乜,好似我哩啲 (老人新手) 真係方便好多!
roy00830 發表於 2018-6-1 17:10:40 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-1 16:35
下?點會呀?

家陣啲公園俾放車,然後政府場又有JV,渡船街,天水圍,私人車場又有PYC, ACO, TRC, TWINSPE ...

講開公園可以放車真係有小小火嚟,早排帶個仔落公園放三轆車,個管理阿姐走埋嚟,同我講話嚟度唔可以玩嚟啲嘢架喎,跟住我問佢哩個場係邊個部門管理,佢話政府,跟住我同佢講政府管嘅公園係可以玩架喎(當然我玩前已經係門口睇咗告事板,只係寫遙控飛機同船唔可以玩,我先入去玩啦!)之後佢冇唔比我玩,但佢叫多咗2個人嚟企係度阻住我玩囉
roy00830 發表於 2018-6-1 17:22:55 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-1 17:15
係咪政府公園先?唔計私人公園喎~哈哈!

政府公園比放,但記得有三個例外,另外球場係繼續唔俾O既。

個場係康文署管的!
佢地都冇趕我走,但企幾個人係度欣賞我玩囉,仲要係附行嚟行去,有小小好似係圍住我咁囉
roy00830 發表於 2018-6-1 17:24:55 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-1 17:17
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20140106/00410_097.html

新聞報導。

謝謝師兄,我都有睇哩段報導!