RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 老占
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(十八位)已參與貨車聚會同胞注意.活動取消....!!

關閉 [複製鏈接]
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 18:29:46 | 顯示全部樓層
原帖由 chan951130 於 2007-5-18 18:21 發表
老占
我40.830不晚飯OK??

我唔明白你點樣不晚飯法?? 

1) 你是先吃飯.後來參加我們聚會?? 

2) 我地八時出發.九時多就晚飯.還是過來玩一陣就走?? 

3) 還是我地食飯既時候.你還是座著等我們?? 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:14:59 | 顯示全部樓層
原帖由 chan951130 於 2007-5-18 18:45 發表
我還是吃飯好D

多謝老闆請食飯.我地又有著落 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:21:00 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2007-5-18 19:05 發表
老占師兄,小弟得3排3800......
係味唔夠玩??

應該都會夠.... 你的電池:

是否只推動: 一部拖頭.一隻貨櫃.一組新燈新聲系統??

因為我地玩車唔會下下盡油.... 加上部車唔系負載很重貨物: 如工具箱等

間中停下.影下相.食下飯.... 3排其實計出泥玩就可以....

如果無電有兩個選擇:

提早收工.返屋企 

問人借電.或者上拖車 

我自己會預 3000 x 3 以鐘樓出發至散隊後計算

獨立預多排 3300 純粹用於屋企落樓到巴士站
           及回程由巴士站回家

另外有舊6V粉電作為後備用途 12000Mah
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:21:34 | 顯示全部樓層
原帖由 chan951130 於 2007-5-18 19:19 發表

NONO,你小朋友都 ,我

說笑而已.別放在心 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:23:00 | 顯示全部樓層
原帖由 raysman 於 2007-5-18 17:49 發表
屯門好大雨呀!

停左雨了.但我希望有既今晚落埋佢 

希望明天: 地下乾.氣清爽 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:23:58 | 顯示全部樓層
原帖由 kennily 於 2007-5-18 11:46 發表
要同太坐屋企人食飯,黎唔到啦

唔緊要.下次吧 

我地去玩唔等你喇今次

樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:24:25 | 顯示全部樓層
原帖由 有勇冇謀 於 2007-5-18 16:02 發表
希望明天 keep 住係咁天 la.....

一定會.放心 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:38:52 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2007-5-18 19:35 發表
好左巴士站近啫
小弟有舊6v粉電....但冇大插,真擇洗

我巴士站遠遠地.... 要行十五分鐘.... 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:39:37 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2007-5-18 19:35 發表
好左巴士站近啫
小弟有舊6v粉電....但冇大插,真擇洗

拿拿聲去配返個.... 焊埋落去 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:48:21 | 顯示全部樓層
原帖由 chan951130 於 2007-5-18 19:44 發表
我1排3600,1排3900,1排2200拖頭無櫃OK??

無櫃好慳電.你真的有排玩!! 

不停盡油Full雞都無問題 

最多無電前.... 幫你叫定拖車.... 

又或者借舊3000電俾你..... 可以玩一粒鐘以上 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:57:12 | 顯示全部樓層
原帖由 lajar 於 2007-5-18 19:53 發表

啱啱經了深水埗都唔記得買
而家屋企有頭無線....可憐
唯有默默地食我嘅$12蚊义雞飯

聽見你話食叉雞飯.... 我都肚餓而家都落美心買飯食....

有機會出去買返一大圈電線吧.... 廿蚊雞有找

通常我買轉換插都一次過買幾個.... 以便不時之需

我之前成日都唔齊料.... 搵起手想改裝無架生....

而家改裝零件多到不得了.... 可惜有材料無時間....

較早時份構思左大量IDEAS.... 買料後沒甚時間去改裝....

樓主| 老占 發表於 2007-5-18 19:58:07 | 顯示全部樓層
手頭上有上量各式各樣 3mm 5mm 既 LED..... 

有時間今晚睇下改埋落去先.... 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-19 01:51:54 | 顯示全部樓層
原帖由 dalelee 於 2007-5-18 23:50 發表
o.......i just have 2 3600 in my home
i miss two of it.  thus i think i am difficult to go.........

總有人能夠借電俾您.... 放心 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-19 01:52:39 | 顯示全部樓層
原帖由 jonny 於 2007-5-19 00:26 發表
jonny fm. 36.490
阿超  fm.35.180

咁遲報名呀.... 個Party越泥越多人.... 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-19 02:25:59 | 顯示全部樓層
少那粒星星.... 燒焊改裝燈組.... 及叉電中途.... 

女友來電.... 要出去飲野.... 返泥再進行工程.... 
 樓主| 老占 發表於 2007-5-19 02:27:47 | 顯示全部樓層
報告.... 雞那大量入侵拖頭界.... 經已發現至少六部雞頭殺入境內.... 

情況危急.... 現在宣佈進入緊急狀態 

===================================

已於電話確認車手頻道如下:

車手名稱:          頻道列表:

1) 老占 ------------FM 40.470  〔拖頭〕
                  FM 72.190

2) 有勇無謀 ---------PCM 40.895  〔貨車〕
3) 阿賢 ------------FM 35.140  〔貨車〕 雞仔頭  
4) DM9261 --------FM 72.130    〔拖頭〕  
5) Bumper --------FM 40.850  〔拖頭〕 雞仔頭   
6) Raysman -------FM 72.210  〔貨車〕 雞仔頭  
7) Dalelee -------FM 36.162  〔貨車〕
8) Fat -----------FM 40.790  〔拖頭〕 雞仔頭
9) Cheong --------FM 72.270  〔拖頭〕
10)Lajar ---------FM 40.810  〔拖頭〕 雞仔頭  
11)阿豪 ------------FM 40.675  〔拖頭〕 雞仔頭  
12)Sunnykwok -----AM 40.730  〔拖頭〕
13)swccamera -----FM 40.610  (Mini)
14)Chan ----------FM 40.830  〔拖頭〕
15)Jonny ---------FM 36.490  〔拖頭〕
16)阿超 ------------FM 35.180  〔拖頭〕

備注: 〔巴士〕.橙色
    〔拖頭〕.綠色
    〔貨車〕.紫色

===================================

樓主| 老占 發表於 2007-5-19 16:39:05 | 顯示全部樓層
由於: 天公不做美.貴人出門招風雨等等 

五月十九日.拖頭貨車.西九龍文化地標巡遊.官方聚會(取消)...!! 

敬希各手足師兄們.... 礙於天雨關係.... 

〔大會〕經過有如董健華先生八萬五建屋計劃.... 

周長的(深思熟慮)後....!! 發現香港地區普遍的(結構性問題)....!! 

受亞熱帶(乳暈)一道低壓糟影響.... 決定取消原有之尖沙咀示威巡遊....   

希望該十八名已報各參加遊行的發燒友們.... 保持忍耐.... 

保持冷靜的平常心.... 遙控重工株式會社將儘快安排下一輪節目 

順延至下星期六.五月廿六日再戰江湖 

無論: 帶左車返工既朋友.整夜未眠改裝或叉飽電既朋友 

整裝待發.人車合一保持最佳狀態.... 於六四前再一次準備出擊 

詳情請密切留意遙控工房最新匯報及公告.... 謝謝 

此主題將會關閉回覆.請各版友移師下列連結繼續討論.拜託!!

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=44313&extra=page%3D1