RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12851|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] 3 Racing Mid ship Advance 新款電動房車

樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-10 09:38:46 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-14 10:02:29 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-11 14:19
點解要買SPORT版呢?

其實SPORT版啲料真係軟咗啲呢,同埋MID SHIP出嘅原因唔係玩慢車,係玩快車,如13.5T T ...

百貨應百客,唔係個個買車都會落場同人鬥,如果3R膠件你都話軟,咁雙星TT02啲膠咪仲軟,雙星大部份10仔連底盤都係膠做,仲有人買?
 樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-15 09:25:46 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2019-9-15 06:42
[百貨應百客]壹句講曬真係好好,每個人買車都有自己要求,我自己買左都係玩下就造景品,而3仔D膠確不是太軟 ...

如果膠車無市場,雙星呢類大公司都唔會花心機時間去做開發(講真,雙星同外國大廠出膠車又唔見佢話唔好),玩車唔係個個都一定要落場比賽,有時得閒拎落球場跑返幾轉大有人在,你有大把錢買貴車靚車唔緊要,但無必要抺殺純娛樂玩家
 樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-17 10:25:58 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-15 17:42
唔信人地講,死唔信邪,咁你咪等佢出膠版到時試囉。

田宮用嘅料係同3RACING用緊嘅料係完全唔同。田宮車 ...

玩過三部3R SPORT膠料入門車,SS貪得意改左碳纖同少量金屬件,NU同M4無改(覺得入門車改黎無咩用),雙星最後一部膠料車係十幾年前TA04R,跑街玩起上黎感覺唔出3R膠料有幾軟,或者我唔係咩頂級車手敏感度又低,我又不否定貴價車好處(理論同心理上會覺得好啲),但要我比千幾二千蚊買一部車架就真係無呢個需要,慶幸自己感覺比較遲鈍,無靈敏觸覺,但都不失為一件好
百貨應百客,無必要因為自己喜好而否定其他人選擇,大家吹下水,中意買咩車就買咩車,唔洗咁緊張,放輕鬆
 樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-17 10:38:49 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2019-9-17 09:00
其實好多間廠點解每款車都要出高低價版本呢,就是市場上的需求問題,本人都知PRO版質料一定是高於Sport版, ...

入門車都有佢作用,不小人都係買部入門車試玩,玩出興趣再升級玩頂級車,如果一入場就要先付幾千蚊買一個剩車架,未必吸引到人
我買車都係擺多過放,一個月玩唔到一兩次,只係配個車殼當做擺設
自己又中意睇賽車,真車買唔起更唔好話賽車,買部遙控車當做滿足下
 樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-18 07:51:23 | 顯示全部樓層
雙星TA,TT,M系列遙控車一向都以膠料為主,賣咗幾十年一路長賣長有,又搞復刻版,如果膠料車係一啲朋友認為唔掂,雙星真係錢多到唔知點洗好
 樓主| 貴姓黃生 發表於 2019-9-18 07:54:28 | 顯示全部樓層
500EVO 發表於 2019-9-17 19:09
希望3仔或Xpress等等車廠繼續出D低價好車造福車友,令更多朋友加入玩車。

有啲朋友係支持港產入門車,但國外名牌入門車佢地就會全力支持,月亮都係外國圓啲