RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 1BM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家有無試過玩完RC但遇上阻路

關閉 [複製鏈接]
alchian 發表於 2019-9-30 15:20:51 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 14:53
暴徒四處破壞 , 阻塞道路是(因) , 警察執行職務維護社會安寧是(果) , 有因才有果 , 你就傻傻地 , 黃到出晒 ...

政府暴政是因,
阻塞道路是果。
如果第一日,100萬人超和平遊行之後,林鄭就即刻宣布撤回,咁就話啫。

你政府唔肯聽人講嘢,有乜計?唔好同我講覺得送中冇問題,你自己一旦有官司在身, 俾你揀,你想喺香港定大陸審呀?

831成隊速龍衝入太子站見人就打,
仲要打完之後,一個人都無拉,
如果有犯法做乜打完之後又唔拉?定係著住套制服發洩緊情緒?
你覺得呢啲叫維護社會安寧?

黑白是良知呀。如果有人搶劫金鋪,四處破壞 私人物件,咁就係暴徒喇。而家班後生都係對準緊政權,破壞地鐵同道路都係政府嘢嚟咋, 你睇下郭富城揸架林寶堅尼出嚟經過,人哋都讓路畀佢行乜事都冇啦。
alchian 發表於 2019-9-30 15:24:26 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:20
我不單止無怪責警察放催淚彈 , 反而覺得香港警察無跟國際標準 , 對極端暴徒太手軟太仁慈 , 令暴徒得寸進 ...

你講緊嘅國際標準係中國,北韓定伊拉克呀?

咁希望有一日 警察喺你屋企門口放tear gas喇,
針唔拮到肉唔知痛。
alchian 發表於 2019-9-30 15:40:47 來自手機 | 顯示全部樓層
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
alchian 發表於 2019-9-30 15:42:51 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:37
無所謂架, 如果我隔離屋係黑衣暴徒 , 絕對支持警察咁做啦 , 我最多應警方要求,  暫時離開屋企一陣 , 方便 ...

哦,咁希望佢哋唔會好似831太子嗰班速龍咁,
連你都打埋。
你額頭唔會寫住支持警察幾個字㗎,自己睇路。
alchian 發表於 2019-9-30 15:48:59 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:30
你見唔到暴徒四處破壞  , 黑衣圍毆不同政見市民咩?
邊個係話事人 ? 五大訴求, 缺一不可 ? 大L晒呀! 要脅 ...

阿伯, 睇你語無倫次,其實你中學畢業未呀?

乜你哋呢種人,唔係一向都好崇拜有錢佬同埋權威嘅咩?

睇下李嘉誠點樣講? 又睇下啲大律師出嚟遊行點樣表達意見 抗議香港法治已死?

同埋你仲未答我一樣嘢
你自己本人同屋企人,有起咩事上嚟 係咪願意 身先士卒 返大陸審先

行埋一邊啦, 未來係屬於而家班後生㗎
alchian 發表於 2019-9-30 15:58:52 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:49
你係咩國家血統人先? 唔好同我講你揸住 BNO 就當自己係英國人血統 , 揸住加拿大護照就當自己係加拿大血統 ...

其實你呢個邏輯好有問題,
出生同埋血統個人冇得選擇, 點解唔認命就要自殺投胎?
點解要盲目支持自己嘅血統國家? 新加坡、甚至 印尼同埋馬拉 好多人都係華人血統㗎喎,咁新加坡人又係中國人?

你呢種邏輯思維正正就係嗰啲大陸憤青嗰種
你咁愛國,其實國歌第一句都有得唱啦

起來,不願做奴隸的人們呀
清朝推翻明潮, 共和推翻滿清,唔見你出嚟怪佢唔愛國既?
alchian 發表於 2019-9-30 16:12:10 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 15:54
我日日著住件支持林鄭Tee出街 ,  順便報警你對我作出恐嚇

你真係傻傻哋呀奴才,你當林鄭係習近平呀?

而家班警察應該比一般市民更加唔妥林鄭, 呢件事佢哋都知自己俾人擺上枱,只係唔好彩 大家坐埋同一條沉船,想割蓆都冇得割。

你話移民,咁快啲返上去大灣區飲大頭奶粉養老啦,香港唔適合你。不過上面無公屋喎,你有無幾百萬人仔買樓呀廢老?哈哈
alchian 發表於 2019-9-30 16:21:29 來自手機 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2019-9-30 16:08
你身為示威暴徒反修例 , 對異見者就殺 , 這叫自由民主?
點解唔用道理說服我? 要用恐嚇 , 或者我會被你的 ...

我諗有正常閱讀能力嘅人都應該睇得出邊個係講緊道理,邊個係 亂咁扣帽子謾罵緊。

我層樓都就嚟供完, 即確樓價同成交係跌咗,
不過我同 好多人都唔會怪示威者,因為有 好多嘢,包括你口中講緊嘅自由,都比錢嚟得重要。

唔好咁激動,因住爆血管呀。同埋都係嗰句,小心睇路,因住踩到催淚彈殼仆親啊。
alchian 發表於 2019-9-30 16:27:33 來自手機 | 顯示全部樓層
睇你打字同講嘢嘅表達能力, 話自己30歲真係搵鬼信
alchian 發表於 2019-9-30 19:36:59 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-30 17:42
精神有問題,都廢事理佢~

所謂膠都廢事俾。

講咗咁耐,
原來只係啲食上一代嘅二世祖。

自己家族塊地,咪又係英國政府畀佢嘅, 如果當年喺上面已經畀人共產咗。
梗係喺自己條村度惡慣咗, 以為個世界就係咁狹窄。

呢啲廢柴真係可憐。
道理唔夠人講就講錢, 點知啲錢又唔係自己搵嘅,講出嚟仲柒。靠呀爺( both親生同埋上面嗰個)唔使做仲講到自己巧威威, 係咪返東莞叫雞叫得多,慣咗俾人逢承呀。

加埋咁嘅是非觀, 狗口長不出象牙
簡直就係社會寄生蟲
alchian 發表於 2019-9-30 21:14:19 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-30 20:03
其實係網上話自己係二世祖有乜意義呢?

你話勁到好似PYC或ACO有地開個車場咁就話佢威唧。同人講話去渡船 ...

都係板主心水清。

總有啲人鍾意吹水, 睇佢講野啲用字,話咩咩人地命賤,嘩我心諗我死鬼阿嫲先會講呢啲字, 你試下同而家啲後生咁講根本唔知你講乜。

字裏行間加上認為有錢唔使做就好自豪嘅價值觀,已經好明顯係啲五六十嘅廢老, 仲夠膽死話自己30歲。

你試下問下而家反啲後生想要啲咩,重視啲咩。
我相信佢哋尊重一個 搵最低工資但會講人話嘅人,應該會多過呢種有錢嘅廢老。

以前好多人話香港人拜金, 雖然都真係,不過有底線。見到 唔啱嘅嘢都指鹿為馬,幾有錢都冇用。 更何況 根據條友仔講嘅故事 啲錢都唔係自己搵, 如果你話白手興家賺到好多我都仲對佢有幾分敬佩。呢啲社會垃圾,一定會落地獄。
alchian 發表於 2019-9-30 23:09:48 來自手機 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2019-9-30 22:05
通常晒命自己有錢嘅都係……

因為冇錢會俾人睇唔起,所以就要話自己有錢,希望人地覺得自己威。

哈哈,不過 講開又講 始終會有人覺得RC係有錢就贏嘅玩意
(即係話用錢買到最高級嘅車同設備 電變摩打
就可以行得快)

不過當然大家都知道要贏係要係靠手指啦
但係始終都好似 「有錢唔係萬能, 冇錢就萬萬不能」嘅道理
如果冇咩錢升級裝備,真係幾難贏, 甚至可能連參賽資格都唔符合

我有時 都會睇啲鬼佬遙控車論壇
我發覺 好似英國同美國都有啲白豬級嘅比賽
仲要只係玩TT
真係唔係鬥快係鬥手指

香港好似講緊stock class都係17.5 (唔知係咪因為sponsor問題)
講真都要幾百蚊買電變摩打, 尤其是學生真係幾難負擔

如果學界賽可以玩白豬TT
千幾蚊已經好夠入門啦,
應該可以吸引多啲後生仔玩