RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: carmanae86
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Landrover defender D90 + cc01,cx

carmanae86 發表於 2007-12-16 19:39:14 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
近年唻想玩像真越野車款,真是少之又少(係冇 ,F350, hilux例外), 以前cc01,xc

家族有 (Mitsubishi Pajero,Jeep Wrangler,Isuzu MU,Honda CR-V). 可惜不再生

產, 而我最愛 Pajero(希望再版).  小弟這架 Landrover defender D90 是用

CC01車架, 想不到這車殼恰到好處, 給cc01再像真起來, 加了車頭大燈,細燈,指

揮燈,尾燈,車牌燈.  請問各位師兄,有無人喜歡玩D90 這車殼呢!
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 19:42:52 | 顯示全部樓層

藍色是我朋友的車車

樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 19:50:58 | 顯示全部樓層
我朋友幫我買的...
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 20:05:42 | 顯示全部樓層
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 20:07:10 | 顯示全部樓層

on car cam...

樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 20:22:34 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

我大大少少玩具店,香港,九龍,新界,去過都無得買, 這架車是我朋友幫我買的,佢

話係幾年前的倉底貨....
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-16 22:24:35 | 顯示全部樓層
Littlekid26 兄 ,  果然係勁,下一架學佢改慢爬先得 ...
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-17 21:27:37 | 顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

c兄係咪住青衣呢?
wallaceNg兄   我係住青衣,有無興趣一起放車呢!
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-17 21:39:21 | 顯示全部樓層

回復 19# 的帖子

mikewu兄 , 我就係見到你post架車defender D90 , 所以先玩越野像真車呀!
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-17 21:41:54 | 顯示全部樓層

紅色架下次會用Hilux車陣加D90車殼,灰色架我會試下用鋁條做車架..

紅色架下次會用Hilux車陣加D90車殼,灰色架我會試下用鋁條做車架..
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-18 22:44:54 | 顯示全部樓層
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-23 11:43:21 | 顯示全部樓層
嘩正!   想問吓車主"盜墓者羅拉" 嗰頂架點製作呢..!
 樓主| carmanae86 發表於 2007-12-24 16:54:08 | 顯示全部樓層
原帖由 馬輝 於 2007-12-24 12:59 發表
早幾年睇車書見架Defender油沙色,好靚仔,有冇師兄會考慮搞呢隻色

師兄係咪呢隻色?

有位外國師兄搞呢隻色, 係幾正.....!
上圖模型車, 下圖係真車
 樓主| carmanae86 發表於 2008-1-5 12:47:40 | 顯示全部樓層
其實之前我都去過深水(鴨寮街)、觀塘(玩具開倉果D地方)、荃灣,大埔(小商場賣玩具地方), 總之有玩具買的地方都睇過.

小弟亦拜托朋友打聽......

答案都係 無.

有日小弟接到一個電話: 「喂 ! 我朋友年尾要清倉,你想要果架車仔(D90)有貨,唻唔唻下? 要就快D落xx倉等你」.

於是小弟飛到去, 果然是小弟想要的(D90)大約有十數架, 問倉主我要兩三架可以嗎? 倉主話唔得! 呢D陳年舊貨一定要買清 .

眼見心頭好流走, 為有硬著頭皮全數要清, 仲要立即call van仔 車走.

做就D90出見, 亦引起網友們討論....  (希望街上有得買,到時可以一齊分享)

樓主| carmanae86 發表於 2014-7-7 13:53:42 | 顯示全部樓層
Chason 發表於 2014-7-6 21:25
C-HING 请问只色NO. 几多 ~

綠色車身(雙星噴罐 AS14 Olive Green)