RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 周百通
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/16坦克

DHL 發表於 2008-4-21 14:58:36 | 顯示全部樓層

上水天平山夠比你架1/4坦克玩而且有突,而且個度冇乜人可以玩盡D
成塊平草地加埋有D突位,絕對是玩RC坦克同RC直升機的好地方
PS:1.此地仍是解放軍的操炮區,紅旗升起時不好入去,否則入去吃子彈
   2.去之前最好check下當日操炮區是否禁止進入
   3.此地對外開放時可以當是郊野公園用,玩MTB單車、玩RC坦克同玩RC直升機的絕佳熱點
   4.有D手電公司在天平山是死角位,是打不到出去的(999除外)

DHL 發表於 2008-4-21 16:15:52 | 顯示全部樓層
我端估佢地不會當一架二次大戰坦克是架現代坦克來看呀
我認為你可以控架 1/4 tiger II 去新圍軍營外面玩
你架野一定引發起D軍人的好奇心走來一看
DHL 發表於 2008-4-26 22:17:02 | 顯示全部樓層
原帖由 hatakashi 於 26-4-2008 10:09 PM 發表
點會家變呢? 歐洲生活慢+舒服呢
7月過法國玩啦...有全世界惟一一架行得的 King Tiger 睇!!

找日塔Euro Star過去拍D King Tiger 的video同我地share下呀
DHL 發表於 2008-4-27 00:27:39 | 顯示全部樓層
I most like the Russian tanks
They're very specially than the German and the American tanks
DHL 發表於 2008-4-27 10:18:43 | 顯示全部樓層
原帖由 hatakashi 於 27-4-2008 01:59 AM 發表

嘩正....有無得爬入去?
3等公民的是過去了...仲有人敢咁樣對中國人就錯晒

我一年前走過入架真的八一T34坦克車入面
個一次之後以後打死我也不會入去
D坦克車入面像密封空問咁,成侵又焗又霉又臭的味
聞一次包你一生難忘

DHL 發表於 2008-4-28 10:36:52 | 顯示全部樓層
光頭山係那裏呀?
DHL 發表於 2008-4-29 13:19:01 | 顯示全部樓層
有冇D相比我見識一下呀
DHL 發表於 2008-5-1 00:12:18 | 顯示全部樓層
其待又一典绛之作