RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: MacUser
打印 上一主題 下一主題
收起左側

剛完成的RC8T Brushless

樓主| MacUser 發表於 2009-1-16 11:38:20 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2009-1-16 10:08 發表
想問問各師兄將架車油改電後會唔會有重量分佈唔平衡(因為要放兩舊電o係一邊)令架車行走時或飛跳台時側埋一邊?

有咩方法解決? 放鉛條平衡重量?

我覺得8IGHT-E會好D, 因中座本身已靠右, 所以舊電相對會靠中, 而我部都有小許電位較重的問題, 4Cells已是極限, 去TRC試Jump完就report你知.
smallfaifai 發表於 2009-1-16 18:41:13 | 只看該作者
原帖由 tatame 於 2009-1-16 10:08 發表
想問問各師兄將架車油改電後會唔會有重量分佈唔平衡(因為要放兩舊電o係一邊)令架車行走時或飛跳台時側埋一邊?

有咩方法解決? 放鉛條平衡重量?

如果o係TKO我覺得放鉛條、甚至放得比較多係一個好o既方法,始終油改電架車輕左好多,加上TKO唔咬地,架車會飄得好緊要!上次見架losi eight-E就係太飄啦!
teamc 發表於 2009-1-16 23:42:11 | 只看該作者
Ipsum 發表於 2009-1-17 00:46:19 | 只看該作者
how much is the e-truggy? where to get it?
kyoshozx5 發表於 2009-1-17 15:29:33 | 只看該作者
油压油要不要輕油
simontam 發表於 2009-1-17 15:53:26 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

大齒是鋼齒,因為跑TKO無辦法,如果你入場玩,多數油改電越會用膠齒,好轉d,我之前用5粒,依家用6粒A123le-fe(充滿有21V),叫直升機店幫我捍電,我冇4個電子磅,setting都係估估下。
teamc 發表於 2009-1-20 15:52:21 | 只看該作者
原帖由 Ipsum 於 2009-1-17 00:46 發表
how much is the e-truggy? where to get it?

KWS, X樂