RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: RCman
打印 上一主題 下一主題
收起左側

忍吳到手買有DF03

樓主| RCman 發表於 2006-8-16 14:02:05 | 只看該作者
原帖由 eason 於 2006-8-16 13:26 發表
中軸 & 中軸杯可否轉用其他雙星 touring car 金屬品代替 ??

你講邊部?
DF-3零件出面有好多啦
minimini 發表於 2006-8-16 22:35:31 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2006-8-16 14:02 發表

你講邊部?
DF-3零件出面有好多啦

好似暫時未見有 DF03 用嘅金屬 parts ( C 座, 轉向杯 & 中軸杯) 賣 wor.......

樓主| RCman 發表於 2006-8-17 08:48:52 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2006-8-16 22:35 發表

好似暫時未見有 DF03 用?金屬 parts ( C 座, 轉向杯 & 中軸杯) 賣 wor.......

金屬未有,老展出左啦,不過我吳會買
我只買原廠,原廠出左三件hop-ups你同我都買左啦
包括限滑,金屬油壓及三支的headsink
gary1986 發表於 2006-8-17 08:56:27 | 只看該作者
下午去LOOK LOOK
阿昌 發表於 2006-8-17 21:20:51 | 只看該作者
吾該借問一吓,DF-03條狗骨係幾多mm架?我想搵條68mm~70mm嘅狗骨,但係又吾知啱吾啱,Download 說明圖又無寫
surfhk 發表於 2006-8-17 21:25:58 | 只看該作者
five star have the cup joint for DF-03:

http://cgi.ebay.com/FIVE-STARS-S ... QrdZ1QQcmdZViewItem
minimini 發表於 2006-8-17 22:22:27 | 只看該作者
原帖由 阿昌 於 2006-8-17 21:20 發表
吾該借問一吓,DF-03條狗骨係幾多mm架?我想搵條68mm~70mm嘅狗骨,但係又吾知啱吾啱,Download 說明圖又無寫

我啱啱用 ruler 度過 DF03 條原裝狗骨.......係 70mm 長喎......
minimini 發表於 2006-8-17 22:51:11 | 只看該作者
原帖由 surfhk 於 2006-8-17 21:25 發表
five star have the cup joint for DF-03:

http://cgi.ebay.com/FIVE-STARS-S ... QrdZ1QQcmdZViewItem

Thx !!

but the cup joint looks heavy wor........
阿昌 發表於 2006-8-18 23:33:17 | 只看該作者
吾該哂呀minimini,我今日出去KWS搵過,但係無哂貨,因為有人買來改mini-infreno,我都係!!最後去劏房買咗四條70mm,两條68mm嘅狗骨裝咗上車度對位,好似68mm啱啲.
minimini 發表於 2006-8-18 23:41:27 | 只看該作者
原帖由 阿昌 於 2006-8-18 23:33 發表
吾該哂呀minimini,我今日出去KWS搵過,但係無哂貨,因為有人買來改mini-infreno,我都係!!最後去劏房買咗四條70mm,两條68mm嘅狗骨裝咗上車度對位,好似68mm啱啲.

唔駛客氣......

for mini inferno !?!?!?.........中間嗰兩條 ??

阿昌 發表於 2006-8-19 00:04:24 | 只看該作者
最近RC Man有篇文篇,標題"輕型装甲車 長臂變身"講述怎樣將架Mini Inferno 加上DF03的搖臂,令車潤與Inferno ST差不多,三言两語交代得清清楚楚,心諗吾係咁難啫,於是我咪照辦煮碗,買臂買盛返離整囉,點知原來又要鋸又要銼,重搵吾倒料添,但係望住部嘢開始成形,都幾過癮
minimini 發表於 2006-8-19 00:13:54 | 只看該作者
原帖由 阿昌 於 2006-8-19 00:04 發表
最近RC Man有篇文篇,標題"輕型装甲車 長臂變身"講述怎樣將架Mini Inferno 加上DF03的搖臂,令車潤與Inferno ST差不多,三言两語交代得清清楚楚,心諗吾係咁難啫,於是我咪照辦煮碗,買臂買 ...

waaaaaaaaa.......好堅.........冇諗過可以咁整 tim........keep it up !!...........

我整緊部 DF03.......好頭痕 ........

D友 發表於 2006-8-19 22:08:11 | 只看該作者
我想問問 DF03的電池槽 是不是只能用條電?不能用直排電啊?
minimini 發表於 2006-8-19 23:21:28 | 只看該作者
原帖由 D友 於 2006-8-19 22:08 發表
我想問問 DF03的電池槽 是不是只能用條電?不能用直排電啊?

yes.........  can only use === ..........can't use I I I I I I .........
zoozoo 發表於 2006-8-20 19:52:31 | 只看該作者
琴日买0佐部DF03,我问创升果个四眼哥哥23T摩打要用几大齿比,距话“6左右”。不过我谂返距个胎0甘大,又要跑沙地“6”ge齿比会唔会太细啊?仲有就系我发觉将横电凸出哩果两个铜管拆佐可以放得入排电,如果再焊上电线都有可能用得到。

D友 發表於 2006-8-20 21:38:45 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2006-8-20 19:52 發表
琴日买0佐部DF03,我问创升果个四眼哥哥23T摩打要用几大齿比,距话“6左右”。不过我谂返距个胎0甘大,又要跑沙地“6”ge齿比会唔会太 ...

但是這樣換電又好麻煩。。。
zoozoo 發表於 2006-8-21 11:10:46 | 只看該作者
原帖由 D友 於 2006-8-20 21:38 發表

但是這樣換電又好麻煩。。。

唔会麻烦,同条电一样0甘换。我已经改佐排电
zoozoo 發表於 2006-8-21 22:00:59 | 只看該作者
楼主你玩23T果时系用几大齿比啊?我今日用26T摩打齿同原装细果个大饼齿(好似系9.1齿比)用“肉到毛”23T摩打跑,电变同摩打都很快过热T_T
gary1986 發表於 2006-10-28 08:54:48 | 只看該作者
我turnbackles吳係Lunchord甘富貴,只係3-Racing,三對都只係$115
全車upgrade左:
籃色鋁螺絲4包$110
Ti螺絲square的一包$33
3-Racing turnbackles 三對$115
Tamiya damper set for DF02(自行落spacer改合DF03長度用)$280
前後白色rims 二對$50

各位哥哥幫下手翻譯一下中文啊.英文好差..我又要OP..