RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tatame
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EMAXX/ E-revo/ Summit 技術交流區, 歡迎大家貼你既Monster Truck

22年 發表於 2010-8-2 17:02:04 | 只看該作者
讚!!讚!!讚!!讚!!讚!!讚!!讚!!讚!!
liallanhk 發表於 2010-8-2 21:54:39 | 只看該作者
正!正!正!正!正!正正!正!正正!正!正!!!
ThomasZ 發表於 2010-8-2 22:11:20 | 只看該作者
 樓主| tatame 發表於 2010-8-4 17:14:26 | 只看該作者
skwumail 發表於 2010-8-14 11:39:43 | 只看該作者
型爆
 樓主| tatame 發表於 2010-9-29 09:04:00 | 只看該作者
EMAXX 無刷有刷做緊特價!! 有興趣睇睇!! =)
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=189800
sonnykwok 發表於 2010-10-12 02:49:08 | 只看該作者
回復 300# tatame

CHING....你4條胎係變度買的??..可以pm 我嗎???thanks
 樓主| tatame 發表於 2010-10-12 09:40:46 | 只看該作者
回復  tatame

CHING....你4條胎係變度買的??..可以pm 我嗎???thanks
sonnykwok 發表於 2010-10-12 02:49

師兄你好~~ 呢條係proline dirt-hawk ! 已經停產~~ 係之前上網訂回來!
mansiu 發表於 2010-10-12 23:26:41 | 只看該作者
師兄你好~~ 呢條係proline dirt-hawk ! 已經停產~~ 係之前上網訂回來!
tatame 發表於 2010-10-12 09:40

米兄~~我 今日搵左成個中午,都搵唔到類似你果套咁既呔呤,有冇其它網站有呢?thx
patrickli071 發表於 2010-10-12 23:35:33 | 只看該作者
想問下呢, tko 呢個沙地場呢..
改左做rally 既tt01 玩唔玩到??
mansiu 發表於 2010-10-12 23:56:39 | 只看該作者
玩到,但D野易爛D咁lo
 樓主| tatame 發表於 2010-10-13 11:55:14 | 只看該作者
米兄~~我 今日搵左成個中午,都搵唔到類似你果套咁既呔呤,有冇其它網站有呢?thx
mansiu 發表於 2010-10-12 23:26

KWS 唔會有~~ 想買相似既可選proline bigjoe !! 等rcmart restock 啦~ 佢地賣tire 平KWS 好多

登錄/註冊後可看大圖
ThomasZ 發表於 2010-10-13 17:28:53 | 只看該作者
請問買套有刷版e-maxx換套無刷上去要買咩配件?因為原本用雙摩打的。
 樓主| tatame 發表於 2010-10-13 17:37:52 | 只看該作者
請問買套有刷版e-maxx換套無刷上去要買咩配件?因為原本用雙摩打的。
ThomasZ 發表於 2010-10-13 17:28

而家買梗買無刷版抵啦又有套mamba 架車大過有刷版dd 仲有low CG 小小改良過!!
makinura 發表於 2010-10-13 18:26:21 | 只看該作者
而家買梗買無刷版抵啦又有套mamba 架車大過有刷版dd 仲有low CG 小小改良過!!
tatame 發表於 2010-10-13 17:37

唔該請問ching果套mamba係咩黎?
仲有low CG 小小改良過>>e個又係咩黎呢?

我星期一上去rcmart買彈弓,見到有個ching都買左架e-maxx.
我知做緊特價但唔知特多.我走埋去問個ching佢話說$%))我諗應該係有刷版...掛
ThomasZ 發表於 2010-10-13 18:38:21 | 只看該作者
tatame 發表於 2010-10-13 17:37

噫? 我以為車架係一樣添~ 請問係邊部份大D呢? 我都無留意
因為我已經有一套150A無刷,同埋有刷版同無刷版價錢差好遠喔。
毒人終毒己,毒左兩個FRIEND買EMAXX,最後自己都要買部
 樓主| tatame 發表於 2010-10-13 22:04:58 | 只看該作者
噫? 我以為車架係一樣添~ 請問係邊部份大D呢? 我都無留意
因為我已經有一套150A無刷,同埋有刷版同無 ...
ThomasZ 發表於 2010-10-13 18:38

你買架有刷改好盈150A 已經同買一部無刷emaxx差不多~ 但好盈150A 拍埋mamba度
真係爭9條街.....長玩既當然選套質素高既無刷系統!!! mamba monster 1/8 esc+motor 單買要成二千頭你買架無刷emaxx都係唔過4千幾...架車真係賣大包...無刷emaxx 同emaxx分別仲有多左option progressive 彈弓, wheelie bar, 更耐用既17mm 金屬六角, 加長小小底盤呢埋option 加埋架淨車都係$1500到~~ 你改晒架有刷emaxx用呢d件一定過4000 =) 不過買左車唔緊要~ 好盈150A就唔建議用啦~ 我都用過一次怕怕~ 平平地買套novak HV pro 都ok .....
 樓主| tatame 發表於 2010-10-13 22:15:07 | 只看該作者
唔該請問ching果套mamba係咩黎?
仲有low CG 小小改良過>>e個又係咩黎呢?

我星期一上去rc ...
makinura 發表於 2010-10-13 18:26

mamba monster 係一套好出名既大腳 /1/8用無刷系統~~ 特色係可用6S 22.2V lipo !! 外國好多人用佢黎裝去Emaxx , E-revo , 4x4 slash 挑戰極時速, 初期係單獨發售價錢亦好貴接近$2000 ! 後期好多公司見mamba 質素有保証開始於RTR 車搭載此系統~~ 例如traxxas brushless e-revo , emaxx, team losi 8ight, AE sc8 .....
http://www.castlecreations.com/products/mamba_monster.html

登錄/註冊後可看大圖

low CG 意思係將車重心降低增加行走表現
makinura 發表於 2010-10-13 23:09:31 | 只看該作者
mamba monster 係一套好出名既大腳 /1/8用無刷系統~~ 特色係可用6S 22.2V lipo !! 外國好多人用佢黎裝去 ...
tatame 發表於 2010-10-13 22:15

唔該ching~
mansiu 發表於 2010-10-13 23:54:17 | 只看該作者
mamba monster 係一套好出名既大腳 /1/8用無刷系統~~ 特色係可用6S 22.2V lipo !! 外國好多人用佢黎裝去 ...
tatame 發表於 2010-10-13 22:15

咁有咩品牌3SLipo電o岩 E-revo用呀?咁我又可以放埋係slash 4X4果樹用..thx