RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: PerferOne
打印 上一主題 下一主題
收起左側

青山灣帆船日朝早 9:30am on 6 September

周百通 發表於 2009-9-2 23:32:11 | 只看該作者
好熱鬧喎!! 好想來學下嘢!! 不過啱星期日有新朋友隻新船第一次落水, 唔知佢有冇信心在 open sea玩. 聽講你地嗰道一衰咗就冇得執
fly175hk 發表於 2009-9-2 21:59

點會,有人試過喺對面堤壩執番,亦有人喺沙難執番,仲有d有為青年扒獨木舟同你執番隻船。
noble 發表於 2009-9-2 23:59:14 | 只看該作者
好熱鬧喎!! 好想來學下嘢!! 不過啱星期日有新朋友隻新船第一次落水, 唔知佢有冇信心在 open sea玩. 聽講你地嗰道一衰咗就冇得執
fly175hk 發表於 2009-9-2 21:59

學吓嘢?!唔知邊個學邊個嘞!呀風帆導師先生
執唔執得番,咁就要講彩數啦!睇吓漂向邊面。
如留心啲!睇番我啲片嘅!背景,咁就略知一二。 * 青山灣﹙紅綠燈﹚
青山灣開早場,你哋開下午場。行得開嘅,人到船唔到都得咖!
fly175hk 發表於 2009-9-3 09:41:06 | 只看該作者
學吓嘢?!唔知邊個學邊個嘞!呀風帆導師先生
執唔執得番,咁就要講彩數啦!睇吓漂向邊面。
如留心啲!睇番我啲片嘅!背景,咁就略知一二。 * 青山灣﹙紅綠燈﹚
...
noble 發表於 2009-9-2 23:59

Noble 師父, 我係windsurfer, 唔識Sail boat D 復雜 setting
成日下午班係因為TMT 下午至起風. 我自已就好想黎castle peak趁下熱鬧...最衰係濟公二號係杜Sir 道. 唔知船主同杜sir點睇...如果Lantau Team 嗰4隻都去埋就更正
noble 發表於 2009-9-4 00:26:18 | 只看該作者
Noble 師父, 我係windsurfer, 唔識Sail boat D 復雜 setting
成日下午班係因為TMT 下午至起風. 我自已就好想黎castle peak趁下熱鬧...最衰係濟公二號係杜Sir 道. 唔知船主同杜sir點睇...如果Lantau Te ...
fly175hk 發表於 2009-9-3 09:41

嘩…!喺哩喥!唔好用師父或高人之類互稱。
班友喺傍邊咁 樣架!
其實我哋只係〝圍威喂〞嗰啲嚟咖咋!
講喥更深層面及setting,就要 V70 & 杜 sea 先生!
V70 發表於 2009-9-4 14:00:42 | 只看該作者
嘩! 上左檯添!

我知少少咖咋!
V70 發表於 2009-9-4 14:06:18 | 只看該作者
Lantau 添 今個星期同下個星期都唔得閒呀!
fly175hk 發表於 2009-9-4 21:01:12 | 只看該作者
Lantau 添 今個星期同下個星期都唔得閒呀!
V70 發表於 2009-9-4 14:06

Oh..下次撹大D...我地Sunday 都唔得
濟公2號今日提早落水   我地擺咗兩個泡賽咗幾場...結果杜Sea 先生話要出去Mongkok買 Seawind
周百通 發表於 2009-9-4 21:08:21 | 只看該作者
佢輸左咩!
noble 發表於 2009-9-4 23:55:03 | 只看該作者
Oh..下次撹大D...我地Sunday 都唔得
濟公2號今日提早落水   我地擺咗兩個泡賽咗幾場...結果杜Sea 先生話要出去Mongkok買 Seawind
fly175hk 發表於 2009-9-4 21:01

唔係咁搞嘢呀………?!
fly175hk 發表於 2009-9-5 10:51:51 | 只看該作者

有贏有輸啦
fly175hk 發表於 2009-9-5 10:53:17 | 只看該作者
唔係咁搞嘢呀………?!
noble 發表於 2009-9-4 23:55

後來突然好大風, 杜Sea隻船調唔到頭, 要出windsurfer 去救
.新兩兄弟 發表於 2009-9-6 18:01:05 | 只看該作者
Barry28 發表於 2009-9-6 18:51:29 | 只看該作者
[quote]青山灣忛船短短短片

http://www.youtube.com/watch?v=rD9lQdQl56U

http://www.youtube. ...
.新兩兄弟 發表於 2009-9-6 18:01 [url=http://bbs.rc-evo.com/redirect.php?

File0063影到我隻PT-109好清喎!!
屯門小明 發表於 2009-9-6 19:33:41 | 只看該作者
青山灣帆船日朝早 9:30am on 6 September Sunday morning .

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
屯門小明 發表於 2009-9-6 19:36:54 | 只看該作者
青山灣帆船日朝早 9:30am on 6 September Sunday morning .

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| PerferOne 發表於 2009-9-6 19:52:49 | 只看該作者
 樓主| PerferOne 發表於 2009-9-6 19:53:17 | 只看該作者
55# 屯門小明

Nice Picture ! Thank You!
一匹狼 發表於 2009-9-6 20:01:07 | 只看該作者
e~~好似之前d片的帆船比較行得快...
周百通 發表於 2009-9-6 23:01:29 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
noble 發表於 2009-9-7 21:43:49 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

大細噍? 前細後大,視覺藝術!

登錄/註冊後可看大圖

哩款 BMW ORACLE 在淺水灣失蹤,已三年有多。
睇得又走得!