RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1565|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手好多問題..唔該咁多位c兄教教我呀!

kaikaism 發表於 2009-12-10 01:13:19 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手好多問題..唔該咁多位c兄教教我呀!

我玩fw06既...原裝偈...

1.  係唔係每次玩車都要set過大細油針?定係set好細油針就唔好搞佢每次靜係set大油針就得?

2.fw06既原裝偈大同細油針set幾多圈到?

3.好多白煙係唔係應該收細細油針?

4.如果架車一拉起左一比大油佢佢就想死咁係唔係應該收細細油針?

5.起步慢係唔係都係應該收細細油針?

6.拉車果陣想起但又起唔到聽到d聲好散好低沉姐係點?應該點搞?

7.拉起左架車但d聲音好散好低沉姐係點?應該點搞?

我咁多問題係因為今日第一次同我呀叔去灣仔玩車....佢話我唔應該成日搞細油針..

話我搞到副偈入面鬆晒...(其實我覺得佢有d端估...因為我聽過c兄話架車有白煙係代表夠油夠潤滑)

但佢話:哇...你架野比你搞到出晒白煙...死得啦副偈..)

我自己覺得多白煙只係過多油= =唔知岩唔岩呢haha

跟住佢玩我架車就話我部野比我set到亂晒...話我收到細油針好入(我set2- 2.5圈)

跟住佢就勁鬆細油針= =...之後佢係咁拉都拉唔起部車就話我搞死左副偈....

我心稔...未比你搞過之前都好容易拉得起..依家好似比你搞到部車虧晒咁..勁唔開心

比佢搞完之後架車重好似唔跳2波= =

所以想咁多位c兄教下小弟應該點set車...我唔係想玩要set到部車好fit好爆好勁..

我靜係想正正常常玩到唔會傷害到部車可以有排玩就ok

thx!
870110a 發表於 2009-12-10 01:20:21 | 只看該作者
你住邊頭?
 樓主| kaikaism 發表於 2009-12-10 01:21:45 | 只看該作者
redbullbull 發表於 2009-12-10 01:28:51 | 只看該作者

我住荃灣
wd40 發表於 2009-12-10 02:07:29 | 只看該作者
1# kaikaism
啲問題大部份都與細油針有關,只要收半圈細油針,己經解決咗一半以上嘅問題了
 樓主| kaikaism 發表於 2009-12-10 23:30:17 | 只看該作者
收細細油針入氣口會增大..正唔正常?
~日本鋒晴畫~ 發表於 2009-12-13 01:36:28 | 只看該作者
邊有禁易死計...