RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4535|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

手痕自拍TAROT 450PRO...

sunnyip 發表於 2010-2-12 16:45:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
ALIGN 35X ESC + Z-POWER 4000KV + 65MG x3 + GY401 + Nexus DSW417MG

師兄多多指教.!
 樓主| sunnyip 發表於 2010-2-12 16:48:22 | 只看該作者
**之前影落左~ 唔好學我用索帶 + 普通雙面膠貼..

要用3M個款...避下震..太震gyro有時會計錯數...無啦啦fing尾~
touch-9 發表於 2010-2-14 12:08:29 | 只看該作者
支控好用嗎?部TAROT有冇加D咩補品?
 樓主| sunnyip 發表於 2010-2-15 01:47:36 | 只看該作者

未有錢加補品呀...
你有咩好介紹?

支控好用..基本功能齊晒...
我買二手$450連接收

賣家用得幾次...haha~
touch-9 發表於 2010-2-15 10:42:40 | 只看該作者
$450又底玩wo
我都仲未買機,不過想買左支控先!
 樓主| sunnyip 發表於 2010-2-15 12:19:01 | 只看該作者
$450又底玩wo
我都仲未買機,不過想買左支控先!
touch-9 發表於 2010-2-15 10:42

全新都係900蚊左右連接收..而家新春優惠...

仲要係2801"PRO" 900蚊左右~
 樓主| sunnyip 發表於 2010-2-15 18:48:59 | 只看該作者
師兄, 想問where?
Caoyi 發表於 2010-2-15 13:46

兆萬中心地庫既格仔箱~
carcarrc 發表於 2010-3-6 02:24:55 | 只看該作者
師兄, 想問,TAROT 450PRO,  x行質量好嗎?尾是否軸板?
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-6 21:08:57 | 只看該作者
師兄, 想問,TAROT 450PRO,  x行質量好嗎?尾是否軸板?
carcarrc 發表於 2010-3-6 02:24

TAROT 在大陸質量算唔錯~ 岩D budget無咁多既人玩....
但一定唔夠align原廠好....

係呀行軸..而家有隻出左咩皮帶版...已經失去pro既意思...如果要玩皮帶..不如買sport..仲好.
起碼機身寬D...整機易D方便D

行軸條尾就順D準D聽話D
cf2468 發表於 2010-3-6 22:41:01 | 只看該作者
請問65MG買了幾錢? 好唔好用?
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-6 22:42:49 | 只看該作者
cf2468 發表於 2010-3-6 22:41

坦白講, 有二手既65MG..同埋賣家係買左1~2年...先好買
舊既65MG質素好過而家65MG 好多好多倍...

我二手買左$330 3隻..
如果而家買全新..你可以上網搵下inolab...韓國野唔錯..
百幾蚊一隻...

如果要極品...就搵下mks呢隻牌子
清清 發表於 2010-3-6 22:58:52 | 只看該作者
樓主你真係講一套做一套!又話咩電子唔好慳,
祖果果d電變會燒跌落黎又話有機會燒servo呀,
忍唔住要串你,講到咁離普你驚支控失控好過啦!
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-6 23:06:26 | 只看該作者
清清 發表於 2010-3-6 22:58

大家討論..我比意見, 而且唔係迫你叫你買D咩咩咩..
只係建議你電子野唔好慳...

而邊個話2801好差? 差得過WFLY or其他無牌子既控?
2801係Walkera公司所出, 你睇下而家有幾多個新手係飛Walkera機?
Walkera細機你睇下而家整得都唔不知幾好飛

我都有建議過新手買CB100架..你可以睇清楚
通常買就成套連控
2401/2402/2601 or2801... 唔通佢地個個都失控?

我的而且確係建議, 你可以唔聽..但係我相信你遲早都明白

做人有禮貌D
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-6 23:08:24 | 只看該作者
清清 發表於 2010-3-6 22:58

如果你唔信部份不知名山寨野真係好差極,
你不妨上下內地既遙控直昇機網站  5imx  看看, 有多少意外係因為呢D小問題而造成
清清 發表於 2010-3-6 23:13:57 | 只看該作者
大家討論..我比意見, 而且唔係迫你叫你買D咩咩咩..
只係建議你電子野唔好慳...

我的而且確係建議, 你可以唔聽..但係我相信你遲早都明白

做人有禮貌D
sunnyip 發表於 2010-3-6 23:06

我都係大家討論..我比意見,而且唔係迫你咩咩咩..
只係建議你做人唔好講一套做一套,
但我可話你知:祖國貨I like it,
日本、韓國做電視都會爆炸
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-6 23:17:22 | 只看該作者
我都係大家討論..我比意見,而且唔係迫你咩咩咩..
只係建議你做人唔好講一套做一套,
但我可話你知:祖國貨I like it,
日本、韓國做電視都會爆炸
清清 發表於 2010-3-6 23:13

好呀 同意呀日本、韓國做電視都會爆炸

但有D野係講精度..品質..
唔係飛唔飛得起, 係安唔安全..

不過師兄鍾情於國貨..我都會支持你
TRANSFORMERS 發表於 2010-3-7 00:23:58 | 只看該作者
cf2468 發表於 6/3/2010 22:41

如果係玩 TAROT PRO 就唔好買 65mg 喇
買就買祖國嘅 MD 933 做 ccpm servo 啦
又平又好用全新1隻約$80-$95
買3隻都唔洗3百
我隻國產 PRO 都係用佢.......

TRANSFORMERS 發表於 2010-3-7 00:58:19 | 只看該作者

其實小弟覺得....玩得 TAROT PRO 就唔好用太貴嘅電子嘢.........
如果用 D 靚嘅電子嘢話到不如玩亞拓嘅 PRO/SPORT.......
係個 GYRO 用個好少少就 OK ........以下嘅 GYRO 二手約 $450-$650
(如 Futaba GY 401,國產嘅 PG800 同亞拓 嘅 GP750)
尾 SERVO 衣家都可以用隻國產貨........我有用佢...由初玩,到唔係太勁嘅 3D 都 OK.....
全新約HKD$150(唔係數碼)

TRANSFORMERS 發表於 2010-3-7 01:05:55 | 只看該作者
ALIGN 35X ESC + Z-POWER 4000KV + 65MG x3 + GY401 + Nexus DSW417MG

師兄多多指教.!
sunnyip 發表於 12/2/2010 16:45

嘩吓!!sunnyip 兄......真係周圍都見到你 D 腳毛 WOW
 樓主| sunnyip 發表於 2010-3-7 01:11:25 | 只看該作者
嘩吓!!sunnyip 兄......真係周圍都見到你 D 腳毛 WOW
TRANSFORMERS 發表於 2010-3-7 01:05

ahhaah XDDD你都勁呀xd
md933我都想要呀....md933真係唔錯呀..!!