RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1543|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問題!唔該大大!

punkzzzz 發表於 2010-8-6 00:41:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想整架1:200    0既 中國戰艦...
資金就有...
但係爬左咁耐文...
都仲未知新手要用咩牌子0既電變.幾多a 呀 0個d ,.
電又唔知買幾cell 好....
摩打又唔知用邊度好..
諗住直出
行得像真就夠..
有無大大可以話到俾個list 俾我...等我可以照住黎買=_=||||
第一隻行得走得..唔會行到甩頭甩骨就算架啦...有前車同後車
個控都都係諗住5 條魚0個隻架咋..2.4 g
唔該各位大大幫下手啦=_=
真係入唔到手=.=
ships_lover 發表於 2010-8-6 09:09:04 | 只看該作者

可以用大約1千至1千5kv都可以~睇下你上要幾快同車葉幾大
 樓主| punkzzzz 發表於 2010-8-6 11:06:12 | 只看該作者
諗住都係跟番原裝車葉架咋....同埋行得像真, 唔洗快就得
FTWFUNG1 發表於 2010-8-6 13:44:52 | 只看該作者
Have a few of those 1/200 PLAN destroyers (DD167/DD136), and used 2x370 motors, the "black" 2mm shraft (comes with the model), and the original propeller from the model, could suggest to use 6V to 7.2V 1600m battery, with Duk Bo ESC,

Do leave us a message if there's further query ... Cheers and have fun ...
平民艦隊 發表於 2010-8-6 23:22:46 | 只看該作者
我多年前用1:200旅大級改搖控,用雙星7.2v圓麽打1出2,電池比較細能放入船倉,行得好靚又像真又不會太慢,車葉都是原裝的.現在出的搖控件又細又輕巳非常好改了
 樓主| punkzzzz 發表於 2010-8-7 00:09:38 | 只看該作者
thx ftwfung1
hell thx to ur comments !
I think i should get Moving right now ,
can I find all stuffs that I need in SUN FAI ?
to b honest , u r so helpful to newby like me !!!
cheers for that !!!!!!!!

RE平民艦隊:
thx c hing!
I hv thought abt using gear box , inside , bt the thing is that I dun Know where I can find it , N I think it should be a heavy duty to the motor to work out 1:2.

By THE WAY , IS THERE ANY RECOMMENDATION OF THE REMOTE CONTROL?