RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2204|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

yokomo 可否用星星車殼

wda 發表於 2010-8-31 02:28:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
yokomo 可否用星星車殼..星星用yokomo 殼要用大offset 鈴..o甘 yokomo 要用星星殼要點做
椰禮 發表於 2010-8-31 08:12:57 | 只看該作者
超細offset lo(0咁上下)
除非係短臂版啦,咁就有得用田宮殼大offset,但如果玩cs用短臂就會差d
RICHOME2 發表於 2010-8-31 09:42:42 | 只看該作者
我剛相反用VDF + YOKOMO BODY + (+5 OFFSET)。。。
gimsink 發表於 2010-8-31 11:35:53 | 只看該作者
Yokomo shell is expensive, my VDF use +5 offset on 星星 EVO-10 車殼, now the wheels are 2-3mm off the shell, very ugly !!
椰禮 發表於 2010-9-1 08:21:16 | 只看該作者
人地都話yokomo車用田宮殼lo,唔係田宮車架用yokomo殼
yokomo車架係比田宮車架闊d
RICHOME2 發表於 2010-9-1 09:23:39 | 只看該作者
即係話人人都用YOKOMO 唔用星星,為何樓主要用星星呢?
貴係有道理,唔靚又點可賣咁貴呢???
 樓主| wda 發表於 2010-9-1 11:48:03 | 只看該作者
因為YOKOMO 車殼貴..一個殼等如兩個星星殼
RICHOME2 發表於 2010-9-1 18:54:14 | 只看該作者

但係DRIFT 車身闊D 又可加大OFFSET TIRE 型好多, 用星星長長地,
又無FEEL , 如果要用錢去買就可能不是太好。。。。都係儲多D錢買YOKOMO 實際,
起馬不會後悔!!!! 買完星星再買返YOKOMO 重貴!!!
 樓主| wda 發表於 2010-9-1 22:25:44 | 只看該作者
我已有兩部星星..ta05 同tb03 用來drift ..
spaciogo 發表於 2010-9-12 16:05:06 | 只看該作者
但Yokomo冇歐洲車款(BMW / BENZ)