RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Samsunny
打印 上一主題 下一主題
收起左側

車場上, 撞壞別人的車, 洗唔洗賠????

bowielum 發表於 2010-11-16 16:37:16 | 只看該作者
賠錢?
EnjoyRC 發表於 2010-11-16 17:17:34 | 只看該作者
d 人係咁賤架啦, 快車就大晒咁, 有d 快車手把口真係賤過屎, 又話人係safety car, 又話人係路障, 好心積下口德啦. 慢車唔係問題, 如果玩玩下又掉頭, 又唔跟線亂行, 呢d 先係有問題
orangeteam 發表於 2010-11-16 17:23:28 | 只看該作者
其實我都想知邊條友仔要叫人賠錢,等我有机會見識下都好
UPS 發表於 2010-11-16 17:26:49 | 只看該作者
樓主,你有冇問過對方,如果佢自已射爛其它人既車會唔會賠返比人
dragonofgreen 發表於 2010-11-16 17:36:57 | 只看該作者
點解你可以撞到416架?佢部車應該等係度俾你撞嗎?細場加TT01車既撞到佢,要賠5百,佢部車都好傷喎?
cattlekcm 發表於 2010-11-16 17:44:20 | 只看該作者
係天水圍玩左咁耐都無見過, 可惜見唔到事發經過, 亦唔知主角係邊個
可惜.....只係上個星期六, 日無玩車, 就錯過左呢幕咁經典既場面 ---- 叫人賠錢!!??

有時見到幾歲大既小朋友, 放架幾十紋既搖控車仔落天水圍個場度玩
只要個細路唔走埋落跑道, 其實都無咩人出聲唔比佢地玩 (因為果場係公眾既)
但d細路都好知規矩, 好幾次見到比d車撞到散晒, 佢都無哭無事, 執返d零件走人就算 (可能佢覺得返去可以叫阿爸阿媽買過部卦), 但點都好....我覺得叫人賠錢果位要向呢d小朋友好好學習
sunday 發表於 2010-11-16 18:22:00 | 只看該作者
儘管一般同意撞壞別人的車唔洗賠
但為什麼在這裡大多數人的聲音
對 撞壞別人的車 顯得 理直氣壯 ?
truckman 發表於 2010-11-16 18:36:07 | 只看該作者
回復 3# orangeteam

咁我咪要破產
tekin708 發表於 2010-11-16 21:08:35 | 只看該作者

唔洗賠, just say "sorry c-hing" is ok.....
41671 發表於 2010-11-16 22:24:39 | 只看該作者
得單邊講.....好難分清是非......
講真....你架TT-01係撞爛一架停係度既416?
定係一齊行緊?定係你拍左佢埋燈柱~?

雖然話未聽過撞爛人地架車要賠錢,但係你有冇道歉先~?
文中又冇見你講過....
同埋天水圍我未見過有D咁惡既人喎~
sfdo 發表於 2010-11-18 13:57:31 | 只看該作者
回復  z96282424

其實個場係公眾嘅,無論玩快定慢都得,新手好,老手又好,唔係因為你快就趕人走,唔係因為你慢就趕人走,唔好話鬥快,個埸唔係比緊賽,唔一定要同你比速度,個場係比大家開心,最近jv場有好多快車嘅人聲大夾惡,小弟好想講一句,快車嘅怕爛就去收費場,唔係迫人要同佢同級速度鬥圈速,慢有慢玩,快有快玩,大家想開心玩,車唔一定鬥快,可唔可以唔鬥,有新手用stock車又唔見d快車嘅去教人點玩A場?
oltea 發表於 2010-11-16 12:17

好同意你呢番話,我好想將呢番話印成 banner , 放O係 Pit Area
ul8000kbs 發表於 2010-11-20 00:18:26 | 只看該作者
點樣隊先?專登隊既,賠就應份,唔係既苦主只有認當黑行衰運...(意外麻...大家都唔想...)
講真個句,除非全場大部份人都話你專登追人隊就話者,如果剩係得佢個堆人話就唔駛理佢啦,再講,落得公家場就預左會有新手,人地想直指埋柱你又頂住佢,變左攬炒一碟都冇計架,你又唔係冇技術,見倒d咁既物體你仲唔比佢走先/放甩佢,你都有多少責任喎~!!既然各有責任咁唔賠都冇咩問題既...