RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mike20192
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日JV(西)人!

關閉 [複製鏈接]
肥神 發表於 2011-1-8 15:17:55 | 只看該作者
同人一齊踩直路係好危險 自己朋友就冇所謂 唔係自己人就跟車先 炒就冇謂啦
其實佢可能好緊張 先會料到你
ap 發表於 2011-1-8 15:18:33 | 只看該作者
唔想意外俾人撞就唔好落場,我都試過無數次撞到人或俾人撞,不過都係無心既。
如果因我唔小心撞到人,有人追住我架車黎撞,我估我唔會撞番佢囉,直接行埋去個車主度用4pK同佢爆頭快的.....解決.....
EC5WVR4PRO4 發表於 2011-1-8 15:41:16 | 只看該作者
nismokin 發表於 2011-1-8 16:16:15 | 只看該作者
唔想意外俾人撞就唔好落場,我都試過無數次撞到人或俾人撞,不過都係無心既。
如果因我唔小心撞到人,有人 ...
ap 發表於 2011-1-8 03:18 PM
直接行埋去個車主度用4pK同佢爆頭快的.....解決.....  咁做是否犯法的??
salim 發表於 2011-1-8 16:22:17 | 只看該作者
Most people, particularly those in HK, do not behave in a mature manner. Take for instance, Mr S ...
hele 發表於 2011-1-8 10:44

JV is not the first free track...
alan0108 發表於 2011-1-8 16:23:38 | 只看該作者
use slash crash him la
fat-boy 發表於 2011-1-8 16:31:47 | 只看該作者
good luck next time
hele 發表於 2011-1-8 16:31:58 | 只看該作者
回復 65# salim

You are right; there are tracks at Tin Sui Wai, Wanchai......They are however not big enough for serious rc enthusiastics.
tt01E 發表於 2011-1-8 16:32:37 | 只看該作者
回復 66# alan0108

We are not talking about how to take revenge la.
vr2qb 發表於 2011-1-9 00:47:05 | 只看該作者
如果我見到有人要用車撞車來報仇,我會開著個2.4G jammer ,全場唔駛玩 ..(其它頻率有其它方法)
ap 發表於 2011-1-9 08:00:37 | 只看該作者
直接行埋去個車主度用4pK同佢爆頭快的.....解決.....  咁做是否犯法的??
nismokin 發表於 2011-1-8 16:16

係犯法架,做時諗清楚呀(追車撞覆仇同爆頭個兩個),明知犯法既事每天都有人做,記得以前舊啟德TRC有人爆樽添呀~
tekin708 發表於 2011-1-9 08:44:24 | 只看該作者
agree x 2
回復  ilove-benz

ching, 樓主比人to車, 心情自然唔好, 呻下小o下都係人之常情.
而且疑似西人都出o黎同 ...
1524 發表於 2011-1-8 10:20
kiev 發表於 2011-1-9 09:08:28 | 只看該作者
下下要玩追殺....下次整部 1/8 !
kcma 發表於 2011-1-9 09:14:20 | 只看該作者
做乜復仇心咁重啫, 呻完就算 la! 如果下下要覆卓就是做到都唔會真心happy既!
大家都為輿趣放車, 犯不著其它原因落場, 找誰對誰錯都不鼓吹, 開心既人生要時間領悟或經歴的!
放下, 繼續玩車
kiev 發表於 2011-1-9 09:33:04 | 只看該作者
回復  salim

You are right; there are tracks at Tin Sui Wai, Wanchai......They are however not bi ...
hele 發表於 2011-1-8 16:31

TSW 都有班快車鍾意射人車尾 ... 結果咪有人玩野放 buggy 等炒車 ... 所以怨怨相報何時了 !
推車 發表於 2011-1-9 10:03:24 | 只看該作者
小弟放既buggy係善良得黎又脆弱既Tam Tech gear, 請各位C兄大大唔好點錯相

登錄/註冊後可看大圖
Allan007 發表於 2011-1-9 11:37:05 | 只看該作者
做乜復仇心咁重啫, 呻完就算 la! 如果下下要覆卓就是做到都唔會真心happy既!
大家都為輿趣放車, 犯不 ...
kcma 發表於 2011-1-9 09:14

係羅,落JV玩都但求開心姐,又唔係搏命。黑白師兄就算真係撩到人都向四十樓講左對唔住喇,唔好攪到自己唔開心啦。
RC881 發表於 2011-1-9 12:06:56 | 只看該作者
係羅,落JV玩都但求開心姐,又唔係搏命。黑白師兄就算真係撩到人都向四十樓講左對唔住喇,唔好攪到自己唔 ...
Allan007 發表於 2011-1-9 11:37 AM

雖然我不知撞車事件的始末 , 但同意Allan007 C兄所講 ( 落JV玩都但求開心姐,又唔係搏命 ) ,
落到場玩車 , 有邊個未試過唔小心撞到其他車 , 又有邊個未試過比其他車撞過 , 只要整個過程睇唔出係有預謀的撞擊 , 都只可以看成意外一宗 , 玩車仔姐, 人無事就得啦 , 無必要將小事一宗搬上大板公告天下啦......大家和和氣氣 , 撞爛左野 , 換過新parts又一條好漢(車) , 錢可以解決就唔係問題啦....小事化無.....大家開心D啦!
Peter(^^) 發表於 2011-1-9 12:40:05 | 只看該作者
雖然我不知撞車事件的始末 , 但同意Allan007 C兄所講 ( 落JV玩都但求開心姐,又唔係搏命 ) ,
落到場玩 ...
RC881 發表於 2011-1-9 12:06

依樣我都贊成,不過上次我在JV谷玩車,
有條X街在我旁邊講「落隻220係到產人,依D人真係好冇道德!」
佢已為自己玩T3好勁,我聽到依句後真係好打佢,
所以我即刻換電,想產起佢部T3,
佢偷track左兩次,我就等佢,
結果我老豆罵我,我就放棄左........
其實我部220只係好盈5.5T,車架係sakura,我部車係直路好慢(只係轉變快)
我得15歲,佢意然係到話我,有冇佢錯!
nismokin 發表於 2011-1-9 13:40:14 | 只看該作者
係犯法架,做時諗清楚呀(追車撞覆仇同爆頭個兩個),明知犯法既事每天都有人做,記得以前舊啟德TRC有人爆 ...
ap 發表於 2011-1-9 08:00 AM

如果係我就唔可以咁做...  因為我每次去JV都同我FD去, 而佢又做警察的, 所以佢一定唔容許我做D犯法事情..