RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4300|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

GT-01 終於都落JV試車啦~!!

d.s 發表於 2011-3-22 22:01:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
終於都落JV試車啦~!!
奈何完全set唔掂,一係甩都儍,一係推到痴....
勉強行完兩牌2000mah Li-po電,開始有雨粉,收車出KWS執件再改!!
alan0108 發表於 2011-3-22 22:04:43 | 只看該作者
好正 wo

GT01 where can buy?
 樓主| d.s 發表於 2011-3-22 22:21:01 | 只看該作者
 樓主| d.s 發表於 2011-3-22 22:23:21 | 只看該作者
唔....諗真啲....呢架GT-01個比例係1/12....
我係咪一路都post錯區.....呢?
lingryan 發表於 2011-3-22 22:27:36 | 只看該作者
[quote]終於都落JV試車啦~!!
奈何完全set唔掂,一係甩都儍,一係推到痴....

係o米條呔唔咬ar?
 樓主| d.s 發表於 2011-3-22 23:05:16 | 只看該作者
今日試車setting:

超甩配搭
車軚:
F:孖星Option Slick
R:孖星Option Slick

油壓:
F:孖星Option短筒油壓 #200孖星紅色
R:孖星Option短筒油壓 #200孖星紅色

油壓彈弓:
F:孖星Option短硬彈弓
R:孖星原裝普通短彈弓

車頭1度 Toe-in
車尾原裝 Toe-in (不可調)

超推配搭
車軚:
F:孖星原裝

油壓:
F:孖星Option短筒油壓 #200孖星紅色
R:孖星Option短筒油壓 #200孖星紅色

油壓彈弓:
F:孖星原裝普通短彈弓

車頭1度 Toe-in
zzt230 發表於 2011-3-22 23:19:57 | 只看該作者
Good job, C - Hing!
推車 發表於 2011-3-23 00:29:47 | 只看該作者
用幾多kv摩打??

我都係推住頭咁玩左幾粒鐘
 樓主| d.s 發表於 2011-3-23 06:53:08 | 只看該作者
用幾多kv摩打??

我都係推住頭咁玩左幾粒鐘
推車 發表於 2011-3-23 00:29

7780kv+16齒
batcat 發表於 2011-3-23 14:25:31 | 只看該作者

回復 6# d.s

If I were you, I will use the following setup to see how it go.

F suspension: 25D oil + normal spring
R suspension: 35D oil + Tamiya Hard short spring
F/R tyre = Optional slick.
3Racing rear kunckle 1D (Optional items)
http://www.rcmart.com/catalog/rc-tamtech-gb01gb02gb03-3racing-alum-rear-1deg-gb01-gb041lb-p-23439.html?cPath=595_744_974
batcat 發表於 2011-3-23 14:27:28 | 只看該作者
回復 9# d.s

7780kv may over it's limit.... try to use 4000kv - 5000kv.  
johnxxxjelly 發表於 2011-3-23 16:12:57 | 只看該作者
Good job. Looking forward to your 2nd report.
cyberkohk 發表於 2011-3-24 17:59:50 | 只看該作者
今天我見到你, 架車好Q .
 樓主| d.s 發表於 2011-3-24 20:38:25 | 只看該作者
今天我見到你, 架車好Q .
cyberkohk 發表於 2011-3-24 17:59

Ha Ha~架車真係好Q,好Q推~好Q慢~Ha Ha!!
 樓主| d.s 發表於 2011-3-24 21:34:51 | 只看該作者
2nd report:

晨早九點幾到場,諗住試下新Setting,行行下感覺空轉,
以為係珠差鬆,搞一輪都係冇改善,心諗K!燒珠差!!
打開一睇....珠差畢咗業!!
頂!一排2000mah都未行完....睇嚟7780kv真係唔適合GT-01同我....
為咗繼續Test,唯有仆出去買parts,既然珠差頂唔緊,呢次就用GB-03份牙差啦!!
成功更換牙差後,有幸遇到高人教路,經指點迷津,調整車架細節,
再設定Motor Throttle Limit為50% 後再試,頭用原裝軚推頭情況已改善,
終於成功玩足一排2000mah啦!!
至於用Option Slick頭軚仍會甩尾,但至少唔係逢灣甩足180度....

試車setting:

都係甩配搭
車軚:
F:孖星Option Slick

油壓:
F:孖星Option短筒油壓 #40
R:孖星Option短筒油壓 #40

油壓彈弓:
F:孖星Option短硬彈弓

車頭0度 Toe-in

少推配搭
車軚:
F:孖星原裝

油壓:
F:孖星Option短筒油壓 #40
R:孖星Option短筒油壓 #40

油壓彈弓:
F:孖星Option軟短彈弓

車頭0度 Toe-in
sing3716 發表於 2011-3-24 21:58:59 | 只看該作者
好有型~~~
 樓主| d.s 發表於 2011-3-24 22:11:26 | 只看該作者
搖控新手 發表於 2011-3-24 22:14:36 | 只看該作者

你做了我做不到的事,就是去JV暢快玩一次

樓主| d.s 發表於 2011-3-24 22:17:02 | 只看該作者
你做了我做不到的事,就是去JV暢快玩一次

搖控新手 發表於 2011-3-24 22:14

世上無難事,只怕有心人~
揾次一齊去囉~
搖控新手 發表於 2011-3-24 22:18:40 | 只看該作者
世上無難事,只怕有心人~
揾次一齊去囉~
d.s 發表於 2011-3-24 10:17 PM

一定有機會的