RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: oscarchoi
收起左側

搖控越野車塲 << 最新消息>>

wong_waika 發表於 2011-5-10 23:04:56 | 顯示全部樓層
thx oscar
truckman 發表於 2011-5-11 00:48:17 | 顯示全部樓層
thx c hing test 場
 樓主| oscarchoi 發表於 2011-5-12 23:27:41 | 顯示全部樓層
今天車塲加了大膠水管做分離
mansiu 發表於 2011-5-13 05:40:28 | 顯示全部樓層
大直路果個jump,一定要修正好先好jump,唔係有機會接車
DLS 發表於 2011-5-13 09:46:52 | 顯示全部樓層

老实说,看完图感觉是无心机之作。。。
场主知道自已人手不足就不要搞两个场,而且从未有建场经验, 到头来2个场像游乐场一样。。。。。。
收费场没有任何吸引之处,人怎会来光顾呢?

22年 發表於 2011-5-13 10:38:31 | 顯示全部樓層
oscarchoi 發表於 2011-5-12 23:27
今天車塲加了大膠水管做分離

Oscar兄:請問有多大?
euro614 發表於 2011-5-13 10:40:48 | 顯示全部樓層
mansiu 發表於 2011-5-13 05:40
大直路果個jump,一定要修正好先好jump,唔係有機會接車

企另一邊台,安全d..
ThomasZ 發表於 2011-5-13 10:55:38 | 顯示全部樓層
DLS 發表於 2011-5-13 09:46
场主知道自已人手不足就 ...

我就覺得係誠意之作。此乃香港暫時唯一越野場,先建一個適合大眾的賽道推廣普及一下無可厚非,不然沒有新手將來何來高手。況且場主已經在咨詢大家意見建B場了(似乎是高手向),耐心等一下吧。
是否吸引顧客不只賽道問題,配套收費服務態度環境口碑等等也有關係。
22年 發表於 2011-5-13 12:26:48 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2011-5-13 10:55
我就覺得係誠意之作。此乃香港暫時唯一越野場,先建一個適合大眾的賽道推廣普及一下無可厚非,不然沒有新 ...

讚同! 之前都有其他場搞越野track,不過過左一排就縮腳。0向哩度必定要再肯定興仔0既誠意同毅力。要搞一個能夠適合所有車友0既賽道相信無定論。雖然自已都希望個場可以複雜D同多D飛台。不過始終都係一句說話,香港有得玩越野RC就係哩度!! All the best to the ONLY RC off road track in Hong Kong.
Moonsideryan 發表於 2011-5-13 12:38:57 | 顯示全部樓層

基本上場主是有誠意的,不過做了的一個半場地的確會令人感覺不到,認同理應做一個較有水準的細塲先,可惜原有的細塲做做下又做番轉頭,我們在討論時己按現時的路線圖上加了jump位給他參考,待原有c兄玩過一兩星期後,自然有更多評價,到時先有可能會改善!
Moonsideryan 發表於 2011-5-13 13:55:33 | 顯示全部樓層
22年 發表於 2011-5-13 12:26
讚同! 之前都有其他場搞越野track,不過過左一排就縮腳。0向哩度必定要再肯定興仔0既誠意同毅力。要搞一 ...

唔知過往攪過車場既人士,見到現時的市場反應,唔知會唔會再度加入競爭?
r003 發表於 2011-5-13 16:44:28 | 顯示全部樓層
回復 ThomasZ 的帖子

我就覺得係誠意之作  --> Totally agree.
ThomasZ 發表於 2011-5-13 17:05:09 | 顯示全部樓層
Moonsideryan 發表於 2011-5-13 13:55
唔知過往攪過車場既人士,見到現時的市場反應,唔知會唔會再度加入競爭?

玩車人口始終不多,越野車可能更少。攪個車場成本高,回報未必成正比, 真係幾難攪。
聽場主講昨日買的橙色膠喉都成千蚊咯,可能玩一兩個月撞爛又要換, 點維皮?
大家入去玩時食多兩碗麵飲多幾罐汽水幫補下吧, 哈哈
車仔同學會 發表於 2011-5-13 19:49:19 | 顯示全部樓層

相信師兄玩過之後對喱番話有所保留
ikesan 發表於 2011-5-13 19:54:56 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2011-5-13 10:55
我就覺得係誠意之作。此乃香港暫時唯一越野場,先建一個適合大眾的賽道推廣普及一下無可厚非,不然沒有新 ...

湯瑪仕兄嘅見地同我一樣!
 樓主| oscarchoi 發表於 2011-5-14 21:26:51 | 顯示全部樓層
經過昨晚一塲大雨,條跑道變成???工人立即維修
2011-05-14 12.21.11.jpg
emaxxyeung 發表於 2011-5-14 21:33:05 | 顯示全部樓層
Sps 發表於 2011-4-17 22:47
今日第一次入MX CLUB玩1:8油BUGGY
場地環境非常好設備齊全,有野食又有野飲
最重要係場主非 ...

老友,下次去玩Buggy,記得call我.
emaxxyeung 發表於 2011-5-14 21:33:39 | 顯示全部樓層
aattaa 發表於 2011-4-17 23:09
食品好好味添...由其碗雲南米缐..老婆食過都想翻尋味.

老友,下次去玩Buggy,記得call我.
adonis 發表於 2011-5-14 22:42:39 | 顯示全部樓層
希望快D有比賽啦!
truckman 發表於 2011-5-15 00:19:25 | 顯示全部樓層
回復 oscarchoi 的帖子

好dry ar 下午