RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gtimax
打印 上一主題 下一主題
收起左側

所以千祈唔好信D sales話南非造既寶馬係德國料...

星野一義 發表於 2011-6-20 16:21:01 | 只看該作者
Bluemoon 發表於 2011-6-20 16:49:51 | 只看該作者
星野一義 發表於 2011-6-20 16:21
係咪嫁~師兄...

比人打沉o左啦!!
BUZZ777 發表於 2011-6-20 17:17:09 | 只看該作者
想解決問題,直接打去BMW問囉,再唔係就去Show room扮睇車,然之後順口問兩句囉。荃灣Show room唔錯喎,一樓BMW,二樓MINI。上次經過重見到部綠色林寶,爽到呢
AMAT 發表於 2011-6-20 18:37:42 | 只看該作者
其實啲車有保養嗎,點都有三至五年啦,一般保養收錢正常,但大零件壞又冇理由入客數咁cheap精呀?
jx511 發表於 2011-6-20 19:02:58 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-6-20 18:37
其實啲車有保養嗎,點都有三至五年啦,一般保養收錢正常,但大零件壞又冇理由入客數咁cheap精呀?

依家BMW and Benz D保養得一年
AUDISPORT 發表於 2011-6-20 19:27:18 | 只看該作者
南非版VW油泵一年就壞原廠換1萬大元?????
天方夜譚 wor ching,原廠–年一定有得claim wor
 樓主| gtimax 發表於 2011-6-20 20:14:11 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-6-20 18:37

你未受過唔會明.......
只要你玩過新車,出過問題就知代理係什麼都不受理的,除非你有證據啦,比錢啦師兄.....
 樓主| gtimax 發表於 2011-6-20 20:17:02 | 只看該作者
好心提你,你唔信咪自負盈虧羅,你部車冇事我都好開心,出黎玩車請你飲汽水都得,OK?!
 樓主| gtimax 發表於 2011-6-20 20:20:59 | 只看該作者
AUDISPORT 發表於 2011-6-20 19:27
南非版VW油泵一年就壞原廠換1萬大元?????
天方夜譚 wor ching,原廠–年一定有得claim wor

你咪試下羅,你有時間同佢"周旋"既話......
 樓主| gtimax 發表於 2011-6-20 20:23:12 | 只看該作者
算啦,我地停係哩度啦,如果hurt倒人,sorry!
請版主停了這個post, thanks
Scania 發表於 2011-6-20 20:42:04 | 只看該作者
gtimax 發表於 2011-6-20 20:14
只要你玩過新車,出過問題就知代理係什麼都不受理的,除非你有證據啦,比錢啦師兄.. ...

最o羅命既係有時一樣野壞得幾百架,廠會出recall,recall返來整既客唔使錢,但之前個幾百個冇得回水…
beebone 發表於 2011-6-20 21:50:58 | 只看該作者
部件唔耐用同喺邊生產冇關,油泵Bosch生產,風油呔ZF生產,車厂只係組裝成品,唔止BM, Mercedes都係非德國生產。美版GTi喺Mexico生產tim, 一樣成街係。
AMAT 發表於 2011-6-20 22:26:14 | 只看該作者
jx511 發表於 2011-6-20 19:02
依家BMW and Benz D保養得一年

吓.....反而日本車都有三年至五年喎.....
AMAT 發表於 2011-6-20 22:28:16 | 只看該作者
gtimax 發表於 2011-6-20 20:14
只要你玩過新車,出過問題就知代理係什麼都不受理的,除非你有證據啦,比錢啦師兄.. ...

係果幾個代理問題呀?

不過我呢O的窮人冇錢買新車,唔知~
anthonyccc 發表於 2011-6-20 22:43:07 | 只看該作者
寶馬,真係只得一年,保養,因為我是它的客仔,好似好冇保障
AMAT 發表於 2011-6-20 23:05:17 | 只看該作者
anthonyccc 發表於 2011-6-20 22:43
寶馬,真係只得一年,保養,因為我是它的客仔,好似好冇保障

如果架車好,其實保養都係非必要O既.......

睇返日本車至少都有三年,MAZDA果O的去到五年.....咁O的歐洲車又貴但係SERVICE反而小.....又好似衰小小......

不過本人未買過歐洲車,唔知詳情,可能佢地有其他O的BENEFIT又唔知......
jx511 發表於 2011-6-21 00:10:24 | 只看該作者
好似褔士咁
就算有5年保養又點
佢要你跟足里數返去check車
每次2,3千
如果做唔齊既,就會自動停保養
即係5年一定要俾幾皮野佢賺
anthonyccc 發表於 2011-6-21 01:06:44 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-6-20 23:05
如果架車好,其實保養都係非必要O既.......

睇返日本車至少都有三年,MAZDA果O的去到五年.....咁O的歐洲 ...

唉.......寶馬,D車,係幾好(渣)不過D (sell屎)就衰到貼地,話說....[我買車果時,正常都會問有D咩野跟,
你地古下個 SEll屎,點講.......佢就話(你地都知我地寶馬好多Optional,架啦,有成2,3百過咁多,點講得哂,現在你眼見果D就係係跟車果D泥架啦,現在咁平底架啦,要買就快啦,如果唔係就有排等先至交到車比你]我一聽到就立即走人,.........點知等二日唔知咩事迷頭迷腦連車都未試過就落了訂買了現在那部,總之(寶馬)D(sell屎)就係西人之中的西人,不過服務中心D人員就有不錯的服務
清清 發表於 2011-6-21 03:06:25 | 只看該作者
gtimax 發表於 2011-6-20 20:17
好心提你,你唔信咪自負盈虧羅,你部車冇事我都好開心,出黎玩車請你飲汽水都得,OK?!

我都提醒下你你呢個post入面至小有3個寶馬人回應你
jx511 發表於 2011-6-21 10:21:21 | 只看該作者
其實依家好多sales都係咁上下
唔係話佢地唔好禮貌
係因為佢地真係唔怕無野做
可能因為唔夠人
又要賣車,車又唔怕無人買
又要搞文件,又要負責交車
佢地都做到無停手