RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2152|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買電子野一問

etming 發表於 2011-8-8 10:33:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

本人有架SAKURA ZERO S 但係得1200蚊 SO 想問師兄咁樣買會唔會超過1200蚊?以下係我想買的清單 Tamiya TEU101BK  TEAM POWERS 黑豬
FS GT3B
同埋5200鋰電X2
同埋呢個電變係唔係要轉紅插先用得鋰電同埋轉紅插要幾錢?and摩打齒要幾錢?
希望師兄幫忙解決小弟的問題
THX
請問買30CC大約幾錢同咩牌子好
最後係B6叉機係KWS到邊間係賣正牌?
lf2c 發表於 2011-8-8 11:02:00 | 只看該作者

我試下答下你啦.............
1)101BK $130  
    至於TEAM POWERS 黑豬 我就唔知咩價錢~
2)FS GT3B $280係亞虎網買~
3)B6叉機連埋火牛大約要$240~
4)5200鋰電我就唔太清楚~但我係亞虎網見到5000鋰電就$160~
同埋你本身有冇SERVO架....因為呢樣都係屬於電子野泥WO...........
跟住個電變係一定要轉 T 插頭~個T插頭去鴨寮街就有~$7一對~
摩打齒我就唔太清楚~因為我暫時未有買過~
希望以上資料可以幫到你~

varitronix 發表於 2011-8-8 12:06:28 | 只看該作者

師兄, 亞虎網見到5000鋰電就$160?? 幾多c呀?
咁平? 起kws買排5200mah 40c都要成$330喎!
varitronix 發表於 2011-8-8 12:09:02 | 只看該作者
etming 發表於 2011-8-8 10:33
本人有架SAKURA ZERO S 但係得1200蚊 SO 想問師兄咁樣買會唔會超過1200蚊?以下係我想買的清單 Tamiya TEU1 ...

師兄, 我都係早兩日入咗郭sakura s, 宜家都準備買電子野, 之前都有諗過你一樣的配置, 不過最後都轉咗買好少少.
hardmankam 發表於 2011-8-8 12:12:39 | 只看該作者

回復 etming 的帖子

TEAM POWERS 黑豬 ~ $60
摩打齒 ~ $30
玩黑豬鋰電C數不需要大,20C 都ok la.
lf2c 發表於 2011-8-8 15:25:57 | 只看該作者
varitronix 發表於 2011-8-8 12:06
師兄, 亞虎網見到5000鋰電就$160?? 幾多c呀?
咁平? 起kws買排5200mah 40c都要成$330喎!

30C
mathew97726 發表於 2011-8-8 16:23:26 | 只看該作者
varitronix 發表於 2011-8-8 12:09
師兄, 我都係早兩日入咗郭sakura s, 宜家都準備買電子野, 之前都有諗過你一樣的配置, 不過最後都轉 ...

你買左咩 0.0 我唔知既 =v=
 樓主| etming 發表於 2011-8-13 15:24:57 | 只看該作者
回復 hardmankam 的帖子

請問黑豬有冇扇包埋同埋一枝開孔器幾多錢最後係買30cc 既5200 電一排幾多和e power好唔好用??
 樓主| etming 發表於 2011-8-19 12:56:30 | 只看該作者
有冇人知道teampower黑豬洗唔洗自己駁線同埋買teu 101bk 電變由白插點樣轉t插最後係        t插係kws有冇得買 and  5200 30cc鋰電邊隻牌子好??