RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2622|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Stabilizer

jythegreat 發表於 2011-8-14 13:39:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問stabilizer係乜有乜野用?我見tt01本說明書話可以加呢個optional part.有必要呢?
Allan007 發表於 2011-8-14 21:00:16 | 只看該作者
回復 jythegreat 的帖子

佢即係roll bar,用黎令到左右兩個轆偏向齊上齊落,快速入灣架車冇咁側,內轆冇咁易離地。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-14 21:19:39 | 只看該作者

唔該晒咁upgrade無刷要加呢個啦
Allan007 發表於 2011-8-14 21:33:26 | 只看該作者

我記得TT-01如果要加roll bar好似要換炭纖二樓板,但媽星淨係出過炭纖二樓板比TT-01,冇出果比TT-01E,而TT-01E係用唔到TT-01塊炭纖二樓板,不過SQUARE有出TT-01E炭纖二樓板。不過roll bar又唔係必須既,可以唔可理佢先。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-14 21:45:22 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-14 21:33

我記得TT-01如果要加roll bar好似要換炭纖二樓板,但媽星淨係出過炭纖二樓板比TT- ...

明白晒,Allan師叔

講開又講,你地去邊放車多?JV?我住港島,隧道口開番後(我架tt01出到廠先),我諗會響果度打躉,因為我屋企就響隔籬,行都唔洗10分鐘.
Allan007 發表於 2011-8-14 22:58:44 | 只看該作者

我住茶果嶺,所以去JV玩多。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-14 23:01:28 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-14 22:58

我住茶果嶺,所以去JV玩多。

JV冇位泊
Allan007 發表於 2011-8-14 23:06:32 | 只看該作者

我上晝去好多位,不過條track真係好熱,燒胎好似燒銀紙咁。
 樓主| jythegreat 發表於 2011-8-14 23:23:55 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-8-14 23:06
我上晝去好多位,不過條track真係好熱,燒胎好似燒銀紙咁。

條呔唔洗pre-warm