RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2946|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV 真係好powerful !

gtimax 發表於 2011-8-30 21:04:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟好小玩車,去到JV真係見識倒D power........
好多4.0 LRP, 4.5+turbo, touring+棉胎, 5600/5800電.......D 摩打既尖叫及悲嗚 V.....到爆, 直路尾激劈入灣......

真係JV引發既商機好勵害......
我都要駛D錢買D火力先! 要告別我D 古董 !
alan0108 發表於 2011-8-30 21:07:29 | 只看該作者

玩慢車咪當遊河,轉灣轉出d讓快車行先,架車就冇禁易爛
tsewing 發表於 2011-8-30 21:09:23 | 只看該作者
回復 gtimax 的帖子

是啊! 不少人為了jv破財!!!
 樓主| gtimax 發表於 2011-8-30 21:10:05 | 只看該作者
好在我未闌過野.....
 樓主| gtimax 發表於 2011-8-30 21:12:17 | 只看該作者

政府出豉油,我地出隻金雞
入場唔駛錢,買parts十倍嘔番出黎
jerwin123 發表於 2011-8-30 21:28:35 | 只看該作者
所以都係入番車場玩好d
去JV交通費再貼多少少都可以玩成日
 樓主| gtimax 發表於 2011-8-31 00:17:40 | 只看該作者
但係要咁大power有無用呢, 我見好多入直路尾灣好困難,細灣又唔夠流暢,個場都算細,個半藍球場倒.
事但 發表於 2011-8-31 00:30:07 | 只看該作者
alan0108 發表於 2011-8-30 21:07
玩慢車咪當遊河,轉灣轉出d讓快車行先,架車就冇禁易爛

好多12仔同垃圾鏟射人,嬲到我汁野走人!
kelvin2626 發表於 2011-8-31 12:25:59 | 只看該作者
想問下JV發生意外 爛左野 洗吾洗賠錢?
ives123 發表於 2011-9-1 08:52:44 | 只看該作者
gtimax 發表於 2011-8-31 00:17
但係要咁大power有無用呢, 我見好多入直路尾灣好困難,細灣又唔夠流暢,個場都算細,個半藍球場倒.

大power有無用好睇個人需要喎,
同快車片排電唔精神都比人放飛機,
以前成班fd一齊玩白豬行track,
一樣玩到嘩嘩聲,好正!
chris6200 發表於 2011-9-1 09:09:20 | 只看該作者
回復 ives123 的帖子

同一班朋友一齊用同一類型產品,在玩的時候競爭性好好多。大家開心!right.
ives123 發表於 2011-9-1 15:57:46 | 只看該作者
chris6200 發表於 2011-9-1 09:09
回復 ives123 的帖子

同一班朋友一齊用同一類型產品,在玩的時候競爭性好好多。大家開心!right.

yeah!
有無可能JV集齊到一班人玩同一樣速度既車呢
Tam 發表於 2011-9-1 21:33:02 | 只看該作者
gtimax 發表於 2011-8-30 21:12
政府出豉油,我地出隻金雞
入場唔駛錢,買parts十倍嘔番出黎

會唔闌野, 看看你懂不懂,怎樣跑,避免炒車. jv開業以來,每星期到去元6-8pack電,一開玩103gt,只闌過兩塊t板, 轉x10後玩了70pack電未闌過野, m05未闌過野, sakura闌過一只頭arm. 返而用錢最多是買車呔. jv 去呔去得好快.
Noir.KAZE 發表於 2011-9-1 21:36:36 | 只看該作者
Tam 發表於 2011-9-1 21:33
會唔闌野, 看看你懂不懂,怎樣跑,避免炒車. jv開業以來,每星期到去元6-8pack電,一開玩103gt,只闌過兩塊t板 ...

d呔好似倒水咁去......又愈來愈貴XD
 樓主| gtimax 發表於 2011-9-3 16:40:34 | 只看該作者
我都聽D師兄講話好去胎,提議大家可以試玩muchmore 在speed passion杯用過既control tire,有D似40R, 但玩倒50排電以上(stock) ! 係冇咁咬,但也不易overheat !
 樓主| gtimax 發表於 2011-9-6 23:34:06 | 只看該作者
sex8088 發表於 2011-9-7 11:28:22 | 只看該作者
回復 gtimax 的帖子

i use sweep 36r in JV, very bad, always over steering, cannot turn smoothly, but use sorex 40r is very good, but only play 10 times  need change when use 4T motor. thx