RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ptw523hk
打印 上一主題 下一主題
收起左側

灣仔橋底刑事毀壞案

manju 發表於 2011-10-8 16:41:15 | 只看該作者

如有誤導真係吾好意思,
甘點解要倒油先玩到?

百思不得其解...
rczzzi 發表於 2011-10-8 17:15:50 | 只看該作者
個場甘靚都要倒油,果班真係正垃圾,正一卜街打板,應該去垃圾堆田區玩應該arm D ,乾爽唔玩要玩烏糟.甘樣睇到玩果D人都唔方乾淨得去邊,一定有皮膚病一定有暗病,身邊果D朋友要小心呀!正宗打板仔!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  比我見到一定報警垃人
s.y.kwok 發表於 2011-10-8 17:59:32 | 只看該作者
其實倒油者會唔會唔係車友?
而且唔想有人喺度放車呢?
真係諗唔到有乜車/呔會啱玩油地
J.J. 發表於 2011-10-8 18:06:27 | 只看該作者
某實我想問為何要倒油落個場?會好跑D?為何得橋底有些動作
aloha 發表於 2011-10-8 18:30:07 | 只看該作者
多年前住果頭, 果陣時不時都去果度玩,
聽聞, 就算洗左地, 個場本身油電齊飛加 location問題天生大塵, 係唔係點都有污穢架啦..   
果陣條 track 好似籃球場料... 倒果D油 (其實都唔 sure 果D係咩野油),
用海棉o太玩, 條0太會"咬D"...  (果陣又的確好玩D)
當時好多師兄都冇理照玩 (係污穢d, 不過我又冇咩所謂.), 入鄉隨俗, 當係果個場既特別玩法.
後來搬左, 就冇係果頭玩. 依家整起左, 條 track 既物料又好似唔同左.. 有機會都去睇下..
hungm55hk 發表於 2011-10-8 19:57:45 | 只看該作者
據一些ching說 以前橋底車場跑道的物料是不適合各種車"口太"跑的, 無論點set架車用咩"口太"都咬唔到地, 所以就有人倒d油落去, o個d油不是一般的油, 而且價錢都唔平, 倒完後再用合適的"口太"就跑就會好咬地, 咬到反車都仲得...而o個種"口太"就是大家所講的橋底鬼"口太", 其實橋底鬼"口太"是比一般廣華街所賣的海綿"口太"更軟, 所以先可以咁咬, 而絕對不是有人想玩drift而放的

以下是往日橋底的影片:
http://www.youtube.com/watch?v=UAUcrhFv0MQ&feature=related
車仔同學會 發表於 2011-10-8 21:26:35 | 只看該作者
hungm55hk 發表於 2011-10-8 19:57
據一些ching說 以前橋底車場跑道的物料是不適合各種車"口太"跑的, 無論點set架車用咩"口太"都咬唔到地, 所以 ...

好快
cherwowo 發表於 2011-10-8 22:33:49 | 只看該作者

個場整好之後,好多人玩過都玩到,跟本無需要倒油。話倒左油快D,咁又點?

快D但係非常污穢邋遢!跟本好少人會去玩!

唔該倒油嗰幾個唔好咁自私放過嗰場啦,要超快車,自己去JV或其他場,要幾快有幾快。
txzmxn 發表於 2011-10-8 22:38:28 | 只看該作者
問題在於個場人地係咁起出來, 就係咁玩, 玩唔到快, 咪走去d玩到快的場地玩, 點解要自己 '改裝' 個場? 如果我係玩off road, 我係咪可以揾架坭車倒車坭落去, 我玩 rock crawler 係咪我揾車石頭倒落去玩? 無軚合適只係籍口啫...我諗.

仲有可能個場係做比小朋友玩鑵頭RC車都得架, 話路面唔好走, 這個不是理由喎!
cherwowo 發表於 2011-10-8 22:47:31 | 只看該作者

倒油係要成本嘅,亦有人賣所謂鬼呔,係為快車定係為錢,只有倒油嗰個先知。

依家一於倒完即洗,倒一次洗一次,增加倒油成本。另外一見人倒就拍片再報警!
abcde 發表於 2011-10-8 23:46:49 | 只看該作者
啱啱先掉左d鬼呔!!!!唔係呀化
abcde 發表於 2011-10-8 23:48:27 | 只看該作者
仲諗住以後玩翻d正常既呔.......
maxchow 發表於 2011-10-8 23:57:15 | 只看該作者

本來好靚的車車場

登錄/註冊後可看大圖

一夜間變了慘情車車場

登錄/註冊後可看大圖

見倒都有有 D 心酸 ....

monsterken 發表於 2011-10-9 00:32:40 | 只看該作者
唉.....未試過去玩已經又變回原狀
ahho 發表於 2011-10-9 01:42:50 | 只看該作者
點解見到有人刑毀唔即時報警?
AE111 發表於 2011-10-9 02:24:43 | 只看該作者

啱啱玩完幾排電,少貓幾隻...行正常foam呔好正....個場OK 番啦
nghoming 發表於 2011-10-9 02:43:25 | 只看該作者
回復 AE111 的帖子

洗唔洗咁快手呀!
dedee627 發表於 2011-10-9 02:46:17 | 只看該作者
Is anyone know who did that this time? Seems pity serious then.
Pity messy.
小龍 發表於 2011-10-9 02:55:07 | 只看該作者

聼聞响7/10星期五晚8:00pm,有一班玩油車人士將啲油灑落個場喥,是否故意就不可巳知。

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=213917&extra=page%3D1&page=102
AE111 發表於 2011-10-9 02:55:54 | 只看該作者
nghoming 發表於 2011-10-9 02:43
回復 AE111 的帖子

洗唔洗咁快手呀!

下星期再同你死過..........