RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1599|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有邊位師兄噴油係用噴鎗同pump既呢?

keithww23 發表於 2011-11-22 17:32:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
可否分享下價錢同款式呢?
pd 發表於 2011-11-22 20:27:08 | 只看該作者
台灣出的,二百零蚊,今晚補相
freeboy303 發表於 2011-11-22 20:58:00 | 只看該作者
回復 keithww23 的帖子

臺灣槍我就有SPARMAX 0.3 同 0.4~

日本槍就有MR.HOBBY PLATINUM 0.2

日本槍手感好d但貴,臺灣槍就平但冇咁舒服~~
freeboy303 發表於 2011-11-22 21:51:40 | 只看該作者

一千蚊樓下又ok就系SPARMAX ge pump~ 最平4~5舊有交易~
freeboy303 發表於 2011-11-23 14:00:17 | 只看該作者

我果陣系偉利度買--sparmax pump +airbrush 八百幾
freeboy303 發表於 2011-11-23 16:34:03 | 只看該作者

RE: 問多樣~~噴槍個噴咀大細係咪到時只要買唔同大細既噴咀就ok架啦?

我lum你誤會左噴槍ge原理~

噴嘴系冇分大細架,系支針頭有幾幼去分~

freeboy303 發表於 2011-11-23 20:41:19 | 只看該作者

個pump7百幾~支槍2百幾??

系ge就差5多~!

0.35mm其實系最通用ge~做拉花冇問題~!

用pump同用gas比緊系差好遠喇~!

用gas差好好好好好多~冇用pump咁stable~
d gas 又貴~!

但你想再穩定d出氣量可以+個氣缸~

hope above informations can help you~\(^o^)/~
freeboy303 發表於 2011-11-23 23:10:14 | 只看該作者

個人認為唔嘈~\(^o^)/~
JasonLeung 發表於 2011-11-24 19:48:56 | 只看該作者

我用緊依2隻,我主要用黎噴1/35坦克同高達
上面果隻MR HOBBY出,舊年買17XX,個泵好靜半夜三更都唔會嘈到人,同埋可以換唔同款既槍
下面果個雙星出,買左十幾年,依款泵已經無出好耐,槍就同依家果D一樣,連2個噴咀,一個0.5MM 另一個好似 0.3
依家出面賣緊果隻個泵有改良過,無以前咁嘈,但都唔夠MR HOBBY靜
係街見到賣800蚊左右
我覺得如果普通用,唔係要噴D好細緻既野OR好幼既線,下面雙星果隻唔錯用,雖然我唔係成日噴,但係幾百蚊買左返黎十幾年都仲用得,真係襟玩
如果想平D,就要揀大陸OR台灣出既泵同槍,係網度見到有D幾百蚊就有泵+槍+水隔成套好似好專業咁,不過我未用過唔知品質如何喇
 樓主| keithww23 發表於 2011-11-26 08:18:04 | 只看該作者

Thx 哂師兄提供,我又去search吓先