RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Samsunny
收起左側

爭取:渡船街之天橋底建設RC車場(有Sample信)

victor.rc 發表於 2011-11-29 22:14:57 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2011-12-1 11:18:02 | 顯示全部樓層
victor.rc 發表於 2011-11-29 22:13
One for " GP " .

想創你呀
lrr174 發表於 2011-12-1 12:35:28 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2011-11-26 11:00
同意, 無可能叫政府一次過起3 個大型場, a, buggy; b, 平地快車場, c, drifting 場.

one for 黑白豬 , one for 12 歲或以下
victor.rc 發表於 2011-12-1 21:37:16 | 顯示全部樓層

Only for "GP"s guy, but I prefer to " EP"s.
beebone 發表於 2011-12-2 10:16:56 | 顯示全部樓層
HighLamb 發表於 2011-11-24 12:35
個頭近果欄,附近馬路都被D欄商用o黎上落貨,事但有少少空地佢地都會即時佔用,起個遙控車場,恐怕係佢地用 ...

所以話, 有勇都要有謀, 只係死力爭取無用, 都要了解周圍做緊咩先得.
o個帶發展緊, 高鐵站, 租金高點會帶起模型鋪o係o個帶開生意, KWS加租都已經做唔住, 仲要去再貴租既地方?!?!? 果欄班友係唔會理你地有無人用緊地, 至緊要方便佢地上落貨, police都管佢地唔倒.
beebone 發表於 2011-12-2 10:18:44 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2011-11-25 09:29
此帖回了4 頁, 共 #67, 只有10 封 email sent 去 .  . .. . .

hk人好多都係得把口..........
beebone 發表於 2011-12-2 10:20:08 | 顯示全部樓層
markpkyou 發表於 2011-11-25 20:42
有利青少年發展; 減少青少年 成為隱敝青年, 減少沉迷上網、吸毒..

青少年有幾多個玩得起!? 我覺得d句要改 ...

我都想寫, 玩車唔代表唔沉迷上網、吸毒、成為隱敝青年.
markpkyou 發表於 2011-12-3 05:53:32 | 顯示全部樓層
beebone 發表於 2011-12-2 10:20
我都想寫, 玩車唔代表唔沉迷上網、吸毒、成為隱敝青年.

因為我覺得青少年除非家長支持.如果唔係0既話基本係冇可能玩得起........
beebone 發表於 2011-12-3 09:27:34 | 顯示全部樓層
markpkyou 發表於 2011-12-3 05:53
因為我覺得青少年除非家長支持.如果唔係0既話基本係冇可能玩得起........

係. RC唔係人人玩得起, 幾舊水個籃球share O黎玩球場都空置率低, 何況RC............
毒魚 發表於 2011-12-3 09:59:03 | 顯示全部樓層
我理撚果攔d人點,場都無d車鋪賺乜?做咗好過無做啦
oolong_tea 發表於 2011-12-3 14:19:58 | 顯示全部樓層

SUPPORT!
beebone 發表於 2011-12-4 00:40:43 | 顯示全部樓層
毒魚 發表於 2011-12-3 09:59
我理撚果攔d人點,場都無d車鋪賺乜?做咗好過無做啦

車鋪唔係賺D街場車手錢ga...............你入去果攔講返"我理撚果攔d人點"睇下會點.....................
豪仔1906 發表於 2011-12-4 00:51:40 | 顯示全部樓層
200% support
rk2 發表於 2011-12-10 12:29:35 | 顯示全部樓層
Got the email reply :
X先生:

本辦事處已收到閣下反映要求在區內建設搖控車場之意見,由於現時為油尖旺區議會休會期,新一屆的區議會將於2012年1月1日上任,並於1月初舉行首次會議,本辦事處會將以上之意見在新一屆的區議會會議內提出及討論。

如有查詢,請電2175 6811與本人助理簡小姐聯絡。

鍾港武

(議員助理代行)
beebone 發表於 2011-12-12 10:17:51 | 顯示全部樓層
2046...................
rk2 發表於 2011-12-12 12:28:50 | 顯示全部樓層
不能祈望太高. . ..
BigCat 發表於 2011-12-13 06:16:52 | 顯示全部樓層
support
RC881 發表於 2013-6-23 10:10:34 | 顯示全部樓層
真系有機會呀^^

油尖旺區議會為美化環境,建議動用一億元「社區重點項目」撥款中的部分款項,將油麻地渡船街天橋底改建成寵物公園或遙控模型車場;另外動用二百多萬元在附近另一處天橋底進行綠化工程,放置二百多個花盆。多項綠化工程雖令環境改善,卻趕絕廿多名以天橋底為家的露宿者,地政總署早前便發出最後通牒,勒令他們於下月七日前離開渡船街天橋底,無家者面臨再次失去「家園」,有人揚言寧死不屈,決不放棄唯一的「家」。有關注基層團體批評當局打壓弱勢社群,令露宿者生活「連寵物都不如」;有立法會議員更炮轟政府本末倒置,以美化為名置貧民於不顧。
RC881 發表於 2013-6-23 10:11:48 | 顯示全部樓層
kei777 發表於 2013-6-27 11:50:31 | 顯示全部樓層
RC881 發表於 2013-6-23 10:10
真系有機會呀^^

油尖旺區議會為美化環境,建議動用一億元「社區重點項目」撥款中的部分款項,將油麻地渡 ...