RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kaka820
打印 上一主題 下一主題
收起左側

MMS 換完毯!!

dedee627 發表於 2012-3-18 00:57:37 | 只看該作者

我都覺得好搞笑!中意咪黎!吾中意咪去第度lor~~~死咬住吾放又有咩意思呢?玩車求開心姐!
Tommy_Boy 發表於 2012-3-18 01:38:24 | 只看該作者

Casper 你好 !多謝你發表的問題

我本人代MMS正式發佈更換車軚一事
*凡繳1Day入場費或月票人士!若有適於Mini-z使用的海綿軚(N&W offset)不論新舊
可於2012年5月31日前向我們更換適合用於MMS跑道的膠軚!

注意:
1. MMS已準備充足的膠呔,各位可於MMS開放時間光臨更換或歡迎至電6740 0524查詢.

2. 只換軚不換軨.

3. MMS所有收回的海綿軚,不會再歸還(報廢).

4.每人只可更換5套(20條呔)以下是MMS所提供膠軚選擇

-AR-001     10 degree Racing Tire for Narrow offset
-AR-002     20 degree Racing Tire for Narrow offset
-AR-003    30 degree Racing Tire for Narrow offset
-AR-005     10 degree Racing Tire for Wide offset
-AR-006     20 degree Racing Tire for Wide offset
-AR-140     10 deg A.W. Tire for Narrow rims
-AR-141     
20 deg A.W. Tire for Narrow rims
-AR-142     30 deg A.W. Tire for Narrow rims
-AR-144     10 deg A.W. Tire for Wide rims
-AR-144-W7    Mini-Z A.W.Groove X Pattern Tire 7° Wide
-AR-257-N10   050 V Pattern Tire Narrow 10 Degree

Tommy_Boy 發表於 2012-3-18 01:54:38 | 只看該作者

3wy2h 發表於 2012-3-18 23:39:18 | 只看該作者
未玩過海綿胎唔知海綿胎有咩優勢呢,咁多人執著于海綿胎ge?
廣州從一開始就唔建議用海綿胎了,因為一來這邊的比賽是絕對禁止使用的,二來會加速地毯的死亡,一個地區擁有一個車場是一件很幸福的事,所以作為車友應該盡自己的綿力去維護它,至少不應該去傷害它。
以上純屬個人意見
3wy2h 發表於 2012-3-19 00:53:32 | 只看該作者
其實我個人也不怎麼喜歡海綿胎,因為
1,海綿胎無膠胎咁多選擇來適應唔同ge跑道,唔同ge天氣,同一條跑道唔同時段咬地都會有唔同ge變化,需要用到唔同ge胎去適應翻,真系好好玩。
2,聽說海綿胎會將跑道長年累月積累落來ge胎屎吸走,咁樣對跑膠胎ge朋友來講非常唔公平,等於系度破壞設施。所以一直唔想去試。
最後,聽說新場地海綿胎會甩到傻,所以就算MMS比你用海綿胎,都系要等跑膠胎ge朋友積累了足夠的胎屎先可以跑,如果系咁ge話依家來討論比唔比跑海綿胎好似早左啲
bmw740i 發表於 2012-3-19 01:07:05 | 只看該作者
Tommy_Boy 發表於 2012-3-18 01:38
Casper 你好 !多謝你發表的問題

好!!  支持!!!  
bmw740i 發表於 2012-3-19 01:25:56 | 只看該作者
3wy2h 發表於 2012-3-18 23:39
未玩過海綿胎唔知海綿胎有咩優勢呢,咁多人執著于海綿胎ge?
廣州從一開始就唔建議用海綿胎了,因為一來 ...

有D人係到不斷硬銷自家品牌, 又分身又自吹自擂.....你唔悶我都覺厭啦..
好喇, 見自己某產品有人用吓咪加多兩錢肉緊囉...  
點知就俾人封殺, 正所謂 "斷人財路尤如殺人父母", 梗係喺度吹雞同死咬封殺嗰個啦!!
好老實...  膠呔跑唔郁咩?
ogre 發表於 2012-3-19 01:46:02 | 只看該作者
bmw740i 發表於 2012-3-19 01:25
有D人係到不斷硬銷自家品牌, 又分身又自吹自擂.....你唔悶我都覺厭啦..
好喇, 見自己某產品有人用&#2152 ...

郁~~
跑鈴都郁TIM~~
ray2011 發表於 2012-3-19 09:57:34 | 只看該作者
HN577 發表於 2012-3-17 12:40
其實點解海綿呔會整壞張地毯?如果係既話另一個車場張毯又唔見爛既?

如果全部D車友去曬另一個場玩海綿呔我相信都好快玩完!因海綿呔可以極速入彎磨擦力很大加速力又大地氈快D穿!@@
kevt2005 發表於 2012-3-19 10:24:26 | 只看該作者
海棉胎咁咬而又會整爛張毯的原因各位有所不知啦, 如果你用放大鏡細心睇, 就會發覺其實表面有好多釘嘅.  
Tat-tat 發表於 2012-3-19 10:30:10 | 只看該作者
期實可唔可以咁呢, MMS 都終於願意叫 Tommy 行出來登一個比較正式既公佈, 雖然佢地既専頁同 Facebook 都仲未有時間 Update, 但始終都叫有公開咁講話唔比海棉胎在 MMS 玩啦, 亦好清楚咁表明唔理係邊一個品牌既海棉胎都一律唔用得, 而任何品牌既膠胎佢地就非常歡迎在 MMS 使用, 咁大家咪一於只喜歡用膠胎既, 上 MMS 玩, 只喜歡用海棉胎既, 就只上 CT, 兩種胎都用既, 上 CT (唔通叫佢一排電玩海棉胎就去 CT, 一排電用膠胎就去 MMS 咩), 如果 CT 都話唔比用海棉胎, 咁咪睇下有冇第三個場, 或者係留返 D 海棉胎自己同朋友搵地方玩 law.

佢地唔比用海棉胎, 一定有佢地自己既理由, 大家都唔好咁在意究竟係乜野傷到張地毯啦, 係海棉胎又好, 係胎水又好, 係白電油又好, 係佢太舊又好, 係乜都好, 跟本各執一詞, 算啦, 張地毯都已經唔响度啦, 比佢安息啦, 無謂再話你用海棉胎唔好, 你用膠胎唔好, 大家都知海棉胎同膠胎响操控上跟本冇得比, 咁比來做咩呢, 係咪? 大家玩 Mini-Z 係為左咩先? 為嘈交, 咁你繼續嘈 law, 但如果係為開心, 咁咪玩車 law, 大家吹下水, 研究下架車, 遙控, 電, 差機, 點用, 點set, 咁咪幾好, 日日係咁嘈, 自己唔開心, 人地又唔開心, 何苦呢.

無永遠既敵人既, 今日既離開, 可能係為將來結合而種下既因呢.

和氣生財, 中國人的道理也.

我唔係咩大師, 我只係一個鍾意玩車, 同埋為開心而玩既普通人.
casper 發表於 2012-3-19 10:40:04 | 只看該作者
回復 Tat-tat 的帖子

同意, 我都唔想再講了!!

總之我依家最想係可以快d 投入番, 開心咁玩車. 星期六上到去, 自己感覺都唔開心, 又或者自己太過敏感, 好似有d 車友都唔想再過黎傾計咁, 心痛!!
Tat-tat 發表於 2012-3-19 10:50:06 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-19 10:40

咪係 law, 上到去, 個個都唔願講野咁, 條 track 又滑到呀媽都唔認得, 所以我係走人, 同朋友去左食飯吹水, 不知幾開心. 好在咁岩星期六免費 ja, 唔係既話, 咁樣上去玩半排電就走, 真係 'side' 錢架. (我係次次比入場費果隻)

玩得開心最緊要
ray2011 發表於 2012-3-19 11:09:03 | 只看該作者

買左部新四驅加埋GyRO前後ROLLBAR出力加油都好定
Tat-tat 發表於 2012-3-19 11:12:58 | 只看該作者
ray2011 發表於 2012-3-19 11:09

買左部新四驅加埋GyRO前後ROLLBAR出力加油都好定

我玩架後驅, 用翻比賽既 setting, 要好小心咁駕, 太辛苦, 哈哈哈.
samy 發表於 2012-3-19 12:01:01 | 只看該作者
casper 發表於 2012-3-19 10:40

總之我依家最想係可以快d 投入番, 開心咁玩車. 星期六上到去, 自己感覺都唔開心, 又或者自己太過敏感, 好似有d 車友都唔想再過黎傾計咁, 心痛!!
放心・我ー定同你繼續吹・
casper 發表於 2012-3-19 12:07:25 | 只看該作者
回復 samy 的帖子

Thanks Samy~
ray2011 發表於 2012-3-19 13:07:44 | 只看該作者

有時間的話可能去CT劈下D海綿呔劈
suvincent 發表於 2012-3-19 14:00:59 | 只看該作者
比多D時間玩車好過啦。新場地都好快可以開好的,到時大家再劈過
Sunday_Driver 發表於 2012-3-19 14:02:57 | 只看該作者
Tat-tat 發表於 2012-3-19 10:30
期實可唔可以咁呢, MMS 都終於願意叫 Tommy 行出來登一個比較正式既公佈, 雖然佢地既専頁同 Facebook ...

Tat-tat 兄,

請問海棉胎由亞國引進G*, 一直有 C Hings 使用不短時間, 冇大問題, 何解條Track Condition 特然由某時開始就有急遽變化呢?