RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5517|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請大家自控

赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:12:00 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今日我入倉玩時,大約12時有個超級Super車手在Jump任何跳台都在發癲全油門周圍打飛機,還算,他自己爛車冇問題,不到30秒在跳3jump時,他的車足足跳高20-30呎值射控制台,當時我在控制台的值路頭那方,眼尾看有車飛射過來,我真的後退兩步,很險地那車在加油台着陸,但他還沒有停下來不停比油。因安全問題我和其他的師兄都大叫執車的老兄不要執哪快走,有癲狗呀。
平時的我只看帖笑笑,但今次真的要發帖請大家自控,會死人。
真的要求求神,祝執車的老兄平安及全身而退。
turbo997 發表於 2012-6-3 22:16:33 | 只看該作者
THe car is what color?
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:21:10 | 只看該作者
BOSS房,深棗紅色,你看不到嗎,執車的全都走哂。
turbo997 發表於 2012-6-3 22:27:23 | 只看該作者

I just know the Child and some driver hit the Office . Totally 5 times!!!
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:38:37 | 只看該作者
是呀,後來場主都加件金鐘罩
turbo997 發表於 2012-6-3 22:46:09 | 只看該作者
I think the child car is too fast!!!! HE cannot control this speed. I suggest he take the TH  Hi Point to 30% is better!!
But he have a lot of car!!
Evo露筍 發表於 2012-6-3 22:49:17 | 只看該作者
回復 turbo997 的帖子

塊玻璃可以避左5次劫可算係大命架喇,下星期大家應該會見到果個位加左鐵欄
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:53:33 | 只看該作者
回復 turbo997 的帖子

說對,大人的問題,JJ Wong 小時都不是那樣。
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:54:01 | 只看該作者
回復 Evo露筍 的帖子

要還神!
turbo997 發表於 2012-6-3 23:32:38 | 只看該作者
不過啊初鏈來左後就冇撞玻璃了
Moonsideryan 發表於 2012-6-4 00:08:47 | 只看該作者

Wow wow 好險咁呢,rc都係成人玩具,小朋友玩可以,小弟覺得須要有成人陪同好點,因為始終有殺傷力!

Moonsideryan 發表於 2012-6-4 00:16:52 | 只看該作者

提議,如果大朋友時常造成危險,管理員必須即時向玩家提醒一下,之後要向上級報告,在其會籍上記錄,下次入場時,善意提醒,相信㑹有一定幫助,如若用車牌扣分制度的話,可能大家又不爽呢。
TKOFANS 發表於 2012-6-4 00:25:31 | 只看該作者
證明個場設計有改善之處,可以加弧形高牆,做埋飛禪走壁,今日見幾位師兄都做到類似動作,幾型仔又安全
ikesan 發表於 2012-6-4 00:58:36 | 只看該作者
喺場內工作嘅師兄真係要小心加小心!
monsterken 發表於 2012-6-4 01:02:10 | 只看該作者
唔係呀....咁恐佈...........
Marco明 發表於 2012-6-4 01:18:59 | 只看該作者
赤目軍馬 發表於 2012-6-3 22:21
BOSS房,深棗紅色,你看不到嗎,執車的全都走哂。

我相信真係要工作人員口頭警告下呢位'車手'先有阻嚇作用........同埋佢未必係工房人
尋日有位'紅白藍'花既8.2e都係亂衝亂撞的.......差不多隻隻彎都係大油直指撞喉過線反車乜都齊
工作人員固然要小心....而家連係場邊行街既都要保持警覺......細車/慢車也要小心被狠狠的'吉'pat
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-4 02:16:16 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

真真都冇甘真
 樓主| 赤目軍馬 發表於 2012-6-4 02:18:01 | 只看該作者
回復 Marco明 的帖子

呀Boss又一次,大口大口食雪茄
Marvin0010 發表於 2012-6-4 07:30:06 | 只看該作者
That child already full speed crash on my car car , his father don't know how to teach his son !!!!!!
Evo露筍 發表於 2012-6-4 10:06:46 | 只看該作者
Marco明 發表於 2012-6-4 01:18
我相信真係要工作人員口頭警告下呢位'車手'先有阻嚇作用........同埋佢未必係工房人
尋日有位'紅白藍' ...

所以唔好怪我地執得慢行得慢.....因為我地一離開d安全位(其實安全位一樣都有機會有車飛埋黎), 就要前後左右打足十分精神去留意有冇車飛緊埋黎....我果對係鋼頭鞋...但只保護腳趾同腳底, 其他位冇鋼架.....琴日都比車撞左N咁多下
至於某d車手果手車, 其實我地工作人員都認得有幾部架喇, 所以有時見到架車埋緊黎我地都會彈開先
重有呀, 再講多次, 我地執完車後, 可唔可以控制一下你地o既手指, 輕輕力咁印個油門令到架車慢慢離開而唔好一下大油走呢? 還掂都反左車吒一圈都係慢左架啦, 下個圈先做紀錄lor
琴日朝早時間比果位師兄顏射沙粒好多次, 邊位就唔形容喇, 不過我就一定認得佢!!