RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] Spec R R1 玩家專區

Noir.KAZE 發表於 2012-10-12 14:49:13 | 只看該作者
s.y.kwok 發表於 2012-10-12 14:46
"平"同"抵"係兩樣嘢,
只係想攪清楚膠大減座,
仲要用沙紙燙係咪叫做抵啫

我就覺得唔抵
唔係要執既問題,係個大減座用人option既問題

我玩車ga ja,.唔係拎黎比賽,耐用性好重要.....
oolongtea_alive 發表於 2012-10-12 15:40:53 | 只看該作者
R1講來講去浄係得隻牙差加啤鈐,其它冇嘢好講,基本設計,用料一般!扺唔扺見人見智!講完!
beebone 發表於 2012-10-12 16:33:27 | 只看該作者
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
Allan007 發表於 2012-10-12 18:43:56 | 只看該作者
oolongtea_alive 發表於 2012-10-12 18:53:52 | 只看該作者
store 發表於 2012-10-13 15:31:29 來自手機 | 只看該作者
原本也想分享吓 R1的心得,但看到第一天的罵戰,我已選擇不再回帖。
Nicvic 發表於 2012-10-13 17:03:36 | 只看該作者
睇到兩個討論R1既貼都係度嘈,其實玩家對某些使用情況進行分享,其中有好的地方也存在不足的。好的當然是值得一贊,但不足的大家是否應該分享一下意見去完善解決問題呢?何必偏執於自己的主觀意見不肯讓步和傾聽其他人的意見?
呢個圈子其實不大,要推動發展,讓多D玩家參與其中,咁大家先會有車友有同道中人,車友是你的朋友,不是敵人。大家是否應該放下己見客觀討論?大家都有自己杯茶,無謂大動干戈,始終場地商店就果幾個,要碰面好易,萬事留一線日後好相見。希望大家開心歡樂咁玩車。
store 發表於 2012-10-13 18:31:33 來自手機 | 只看該作者
香港有七佰萬人,活躍玩車的相信不會多個七佰人,即係萬中無一,我們應該珍惜同尊重身邊每位車友。
Andrewkwan 發表於 2012-10-20 13:00:45 | 只看該作者
R1 係咪好定吾好看這個Post 就知,嘈交多過討論.即係新車有好多地方有爭論.
一定有改善空間.相信什麼大廠出新車都有人話好有人話吾好.
車是死,人是生. 單看價錢,超值.設計一架車不哪麼易容.
想玩平車,可妨一試.
喜歡set 車, 都要試.
yakuza 發表於 2012-10-21 21:53:37 來自手機 | 只看該作者
哈.....
我睇晒51頁嘅post, 最多時我見到嘅係:
"提示: 該帖被管理員或版主屏蔽"
有冇攪乂錯。
kkchung 發表於 2012-10-21 22:37:17 | 只看該作者
Nicvic 發表於 2012-10-13 17:03
睇到兩個討論R1既貼都係度嘈,其實玩家對某些使用情況進行分享,其中有好的地方也存在不足的。好的當然是值 ...

Spec-R R1 電動房車 - 安裝篇:
http://kkchung.pixnet.net/blog/post/31296689
jv怒漢 發表於 2012-10-21 23:20:00 | 只看該作者
本來對予佢個大齒和大齒座組件的設計很憂慮, 以前被Sakura S 嚇怕了, 修車時唔知飛走左幾多介子

家陣看完了KK兄的圖片和說明, 才知原來是先調好虛位介子才套上兩邊套筒都未遲, 咁就易話為好多了

不知我有無理解錯
carven.chow 發表於 2012-10-21 23:29:11 | 只看該作者
jv怒漢 發表於 2012-10-21 23:20
本來對予佢個大齒和大齒座組件的設計很憂慮, 以前被Sakura S 嚇怕了, 修車時唔知飛走左幾多介子

家陣看完 ...

新款Xi 馬達座都係調好虛位介子先上馬達座,幾方便架
wongbunny 發表於 2012-10-21 23:37:39 | 只看該作者

thx KK師兄!! 咁樣我地又會對部車認識多d,就係想見到dd回復
jv怒漢 發表於 2012-10-22 00:01:17 | 只看該作者
carven.chow 發表於 2012-10-21 23:29
新款Xi 馬達座都係調好虛位介子先上馬達座,幾方便架

哦 ....   原來如此

咁大家討論下又識多d野啦    Thank
p768syk 發表於 2012-10-22 10:00:55 來自手機 | 只看該作者
架車好似幾好
但希望真心討論
beebone(real) 發表於 2012-10-22 10:32:09 | 只看該作者
清清 發表於 2012-10-21 23:34
看到KK官理員也分享R1安裝心得,本人極希望這文章能正常運作下去,謝謝!

沒問題的. 近來香港人心情好亂, 亂撐, 亂講, 亂做.....
希望大家收拾好心情繼續分享/玩車
allan007_alive 發表於 2012-10-22 13:01:18 | 只看該作者
beebone(real) 發表於 2012-10-22 10:32
沒問題的. 近來香港人心情好亂, 亂撐, 亂講, 亂做.....
希望大家收拾好心情繼續分享/玩車 ...

車一定繼續玩,但整件事情有一半係由版主一手造成。
beebone(real) 發表於 2012-10-22 14:09:05 | 只看該作者
allan007_alive 發表於 2012-10-22 13:01
車一定繼續玩,但整件事情有一半係由版主一手造成。

咁需唔需要遊行示威, 去政總請願呢?
正所謂, 如果"生命"不是人類文明的終極, 那什麼東西都可以不必存在了.............. 好玄..................
真係核心o既外圍係核心o既內圍, 坎坷過後有艇搭一樣, 都唔知係咩.

不是師主睇下KK既blog, 人地砌好左架, 睇下先評論, 睇下唔洗死既o者, 睇下先啦.
allan007_alive 發表於 2012-10-22 14:33:11 | 只看該作者

我睇完KK個blog啦,做得十分高水準。師兄你又唔駛太敏感,我只係講事實。