RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cyberkohk
收起左側

最近發覺JV星期日放車D人越來越無品

暴風超音 發表於 2012-11-5 21:28:58 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主都錯唔晒喎,JV 條條都係直路加十隻彎都冇,係一條直路上面 cup 左的確係叫直路中有死車喎,冇講邊條之嗎...
lawlaw 發表於 2012-11-5 21:41:28 | 顯示全部樓層

支持Allan 兄睇法
hlsk 發表於 2012-11-5 21:57:20 | 顯示全部樓層
楼主有冇問題我唔評論,但係個post 就唔係咁冾當哪。首先,這個版塊係电車討論區,這個係一個吹水貼,應該搬番去吹水,最多係放車区至啱。 發貼人其實就係個位主角,個曰好多車友在塲都睇到聽到反車個位嗌錯之後第一個大大聲聲閙人,而家綱上反為話别人冇品,重話人撩交嗌潻。
KENNY110 發表於 2012-11-5 22:07:03 來自手機 | 顯示全部樓層
係咪架?樓主自己出黎講兩句丫?係咪用黑白GTR+TT01架?定係根本係路人甲被屈?
KENNY110 發表於 2012-11-5 22:59:41 | 顯示全部樓層
以為被河蟹左無得睇添
hlsk 發表於 2012-11-6 00:53:46 | 顯示全部樓層
楼主既時更換個GTR黑白車頭像。
hlsk 發表於 2012-11-6 01:38:26 | 顯示全部樓層
KENNY110 發表於 2012-11-5 22:07
係咪架?樓主自己出黎講兩句丫?係咪用黑白GTR+TT01架?定係根本係路人甲被屈?

頭像换完又换。楼主己默認。
kitwong 發表於 2012-11-6 08:57:35 | 顯示全部樓層
hlsk 發表於 2012-11-6 01:38
頭像换完又换。楼主己默認。

不如又報警啦! 我試過隔離位大哥俾人撞完就叫差佬嚟. 我睇嗰兩嗰阿蛇. 一個O晒嘴, 一個面都青. 而我同在場嘅其他師兄就笑到收唔到聲.
kevin-ysl 發表於 2012-11-6 09:30:27 | 顯示全部樓層
報警呢下真係笑到拍拍聲....rc車咋~~~~
個呀sir到左都要忍笑!!!

p.s.對付冇品自以為快車手...最好用F1同佢格過~~
包你順番晒氣...佢越快就死得越慘!!
TBBMIYA 發表於 2012-11-6 09:39:59 | 顯示全部樓層
kitwong 發表於 2012-11-6 08:57
不如又報警啦! 我試過隔離位大哥俾人撞完就叫差佬嚟. 我睇嗰兩嗰阿蛇. 一個O晒嘴, 一個面都青. 而我同在 ...

交通意外喎,CALL有無落簿?CALL大馬?

999,阿SIR我要報警,我部GTR炒左.四輪朝天..司機無事,只係燥左小小..
KENNY110 發表於 2012-11-6 09:46:37 | 顯示全部樓層
好今日閒日去睇下D師兄係咪斯文D先
beebone(real) 發表於 2012-11-7 13:40:06 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2012-11-5 14:13
竟有此事......

唉,唔係話佢地慢唔得,行唔直我都冇咩所謂

政府場人人去得你都要求唔倒咁多, 要有以上要求不如去私型車場玩.
銅鑼灣大帝 發表於 2013-1-17 00:20:55 | 顯示全部樓層

大家應該去下橋底感受下真正享用公家場的氣氛,大家都好融洽,D大車見到我架MINI COOPER都驚左
tcxx 發表於 2013-2-17 20:30:45 | 顯示全部樓層
所以我唔鐘意去JV就係甘解
vones 發表於 2013-2-20 10:59:01 | 顯示全部樓層
等我星期日放架大腳八去JV玩,你咪撞攞。
chancheongfat 發表於 2013-2-24 04:57:50 | 顯示全部樓層
其實要睇小remote car,維修費基本$200,有些ching真是掹掹緊去玩,所以你high到佢實小你.
講真無錢就唔好玩啦,一日帶人全家,無品
rcrr 發表於 2013-4-1 20:17:52 | 顯示全部樓層
其實都係果句啦,公家場,一定百花齊放,快車慢車大車細車一定有,唔係一定係快車先玩得!!
去玩都有心理準備預左會有碰撞啦,我都見過有個約十四五歲小朋友比人鬧到哭呀.
其實大家都係來玩下,又唔係比賽,很多人都唔識嗌死車唔出奇,預左啦!! 我都試過高速撞到架死車連呔都飛左出泥,距係噤sorry sorry , 我都有同距say sorry ,咪當自己唔好彩,沒辦法!!
政府場又唔洗錢仲要求咁多,果D人真係當左個場係距地的私人地方.
pkogps 發表於 2013-4-5 17:45:06 | 顯示全部樓層
chancheongfat 發表於 2013-2-24 04:57
其實要睇小remote car,維修費基本$200,有些ching真是掹掹緊去玩,所以你high到佢實小你.
講真無錢就唔好 ...

冇錢唔玩得?
你好快咩?
呀杜 發表於 2013-4-14 16:07:47 | 顯示全部樓層
如果反車,壞車,嗌咩都好,但一定要嗌,唔知嗌咩就嗌死車,,,,,,死車,,,,死車,,,,,,,玩開快車的人一定不會撞到你,其實大家都唔想有碰撞的,仲有想講講玩慢車的C 兄,有快車痴尾時,希望你唔好再COOL灣,行開一點,不須減速,給快車過先,這樣大家都玩得開開心心啦
06新手 發表於 2013-5-1 10:45:42 | 顯示全部樓層
希望大家自律D啦!