RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 自由人
打印 上一主題 下一主題
收起左側

因某原因本人決定永遠唔會造3層新記,油記..

man6815 發表於 2012-12-11 23:27:46 | 只看該作者

我都係見人哋點整我又學人整,只要係用心整出嚟嘅就隻隻都係上品,冇分'正嘢'定玩具,都係果句……一齊努力
Q太郎 發表於 2012-12-11 23:29:19 | 只看該作者
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 20:43
唔更要.....
下次拎條比我....
我有六個朋開五店.....

嗱嗱嗱...又有著數勒...標大師你幫人抬幾箱唔梗要,
唔好再叫我幫某君拎,拎完重車埋比佢,
事後係綱吹水又話唔講得笑,我都唔講
笑嫁,佢喜歡出賣人哋好心腸,攞著數,
我係人黎嫁,唔係豬,唔好扇完一鑊又一鑊..OK
man6815 發表於 2012-12-11 23:32:53 | 只看該作者
平民艦隊 發表於 2012-12-11 22:53
man6815兄隻拖船超靚

艦隊兄見笑啦,細佬都係照住張相嚟整,係隻船本身靚嗻
andrew007 發表於 2012-12-11 23:43:42 | 只看該作者
man6815 發表於 2012-12-11 23:27
我都係見人哋點整我又學人整,只要係用心整出嚟嘅就隻隻都係上品,冇分'正嘢'定玩具,都係果句……一齊努 ...

我整得九九十十了,加多個水泵就可以再次落水
可能玩兩三次又收埋上架
Q太郎 發表於 2012-12-11 23:49:28 | 只看該作者
阿某君作賊心虛呀..拉走個PO以為無人知
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 23:52:40 | 只看該作者
Q太郎 發表於 2012-12-11 23:29
嗱嗱嗱...又有著數勒...標大師你幫人抬幾箱唔梗要,
事後係綱吹水又 ...

QQ我冇上網成個月,
你仲乜事咁火呀?
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 23:54:11 | 只看該作者
Q太郎 發表於 2012-12-11 23:49

QQ
發生乜事?
冇見你一排個人火左咁多?
Q太郎 發表於 2012-12-12 01:33:05 | 只看該作者
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 23:54
QQ
發生乜事?

當你以心交友,人哋當你老親兼阿四你話係米谷x氣,大家係網吹吓水,講吓笑,氣紛和諧
係度扮大哥,扮認真,扮唇情,又話唔講得笑,求人做野攞著數就兩個人,又係船區整到好
似好有江湖地位..一時懶沾,佢啲懶可憐,懶關心人,駁取人哋同情心幫佢整野,比野佢,送碟
是油攞走隻雞,但佢一一成功噃...不論本土,外地啲同好中哂伏都唔知噃,唉
無奈...
Q太郎 發表於 2012-12-12 01:50:04 | 只看該作者
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 23:54
QQ
發生乜事?

標大師,夜啦早啲瞓啦...天氣凍嗽..咁多張皮嗽,你整船要咩資料係淘寶買野
想要咩呤我都有大把係度...用黎交際嘛....我好唔好人呀,叫好就自動貢獻身
啦!OK
ar- 發表於 2012-12-12 08:28:36 | 只看該作者
andrew007 發表於 2012-12-11 23:26
師兄隻船底大約幾$$$$$$

最後個隻都比亞小強攞埋,唔知亞霍師父會唔会再返貨
siukeung1972 發表於 2012-12-12 08:59:55 | 只看該作者
ar- 發表於 2012-12-12 08:28

早晨:星期天去阿榮哥處囉艇問過老霍佢話暫時吾會返貨.
siukeung1972 發表於 2012-12-12 09:02:01 | 只看該作者
ar- 發表於 2012-12-12 08:28

盧師父不如由你操刀攪返隻呀!預我一隻!
ar- 發表於 2012-12-12 09:06:21 | 只看該作者
siukeung1972 發表於 2012-12-12 09:02
盧師父不如由你操刀攪返隻呀!預我一隻!

絕板??????
siukeung1972 發表於 2012-12-12 09:12:31 | 只看該作者

由你復活他吧!
 樓主| 自由人 發表於 2012-12-12 11:55:02 | 只看該作者
Q太郎 發表於 2012-12-11 23:49

作賊心虛,,我唔回應只係覺得幾十歲係網上嘈好無聊,,我得閒都整下船啦.....我冇拉走個個POST,只係唔想你係POST 亂嘈放左入黑名單..
   你咁想我回應,而家就一次回你滿足下你....
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=274170&extra=page%3D1&page=5
138168 發表於 2012-11-30 21:55
整番隻"求偶号"啦,
咪對扒艇佬發生咁濃厚関係呀,玩吓就好
Q太郎 發表於 2012-12-9 13:05
你哋唔駛同佢担心,鯊魚仔經常北上揾標精大師交友...
Q太郎 發表於 2012-12-9 13:05
你哋唔駛同佢担心,鯊魚仔經常北上揾標精大師交友...
本人: 唔好亂吹...我只係上過一次搵阿標..仲係好耐之前同 VICTOR 一齊上去..搵佢食下飯吹下水......絕冇其它...跟住都冇上過去搵佢........
自由人 發表於 2012-12-9 23:39
唔好亂吹...我只係上過一次搵阿標..仲係好耐之前同 VICTOR 一齊上去..搵佢食下飯吹下水......絕冇其它... ...

Q太郎 發表於 2012-12-10 19:14
真唇情....

本人: 我冇話自己純情...有我會認囉...冇就唔好亂吹..一陣D人以為我真係成日上去偷食.....
唔係樣樣都可以講笑.....OK....????
自由人 發表於 2012-12-10 19:21
我冇話自己純情...有我會認囉...冇就唔好亂吹..一陣D人以為我真係成日上去偷食.....
唔係樣樣都可以講笑. ...
Q太郎 :你真係睇人認真...話不投機半句多...我又無著數比人....啊
你FEEL到我唔鍾意亂講北上偷食既笑,你當我朋友正常就會轉話題.而唔係好似你咁越來越過份...

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=274757&extra=page%3D1&page=4
16vale 發表於 2012-12-10 19:20
QQ.....揾狗扮賊...
Q太郎: 我都想好似某人咁叻,一痴埋人度少少抄作就換黎多多著數..
等我拜師學藝成功回來即揾狗人扮賊....
16vale 發表於 2012-12-10 20:05
????????is me?...I am not...
Q太郎: 你同我都味夠道行未有奈,死個日都做唔到...我哋好蠢啊....
16vale 發表於 2012-12-10 21:11
比你發現我的罩門!…我已極度掩飾…………逗……逗。
Q太郎:咩罩先...重有你同我要學習啲資深玩家,有事揾人幫手先要好好傾好客氣...幫完之後...嗱唔好講笑呀
同你唔係好熟喳,再有事又講吓笑幫幫手鴉..心軟好啦...之後你唔好亂嗡呀...唔講
得笑嫁...又上一鑊台...我大徹大悟矣...
我痴埋邊個度搵著數呢...??? 對人客氣,禮貌係對人尊重..小學都有教啦,你就話我假扮野..我唔講野又話我串...句句XXX先叫真性情...???從來冇扮乜野資深玩家..同朋友互相幫忙好正常..講笑係要適可而止...( 我幫好多人同亦有幫你係淘寶買野冇賺過你地錢只係收貨錢同運費,有時仲自己上深圳或九龍拎返離比你地.由幾 公斤到 10幾公斤..你地個個都知...點解你又唔講呢...)

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=275311&page=3#lastpost
Ricky-hoho 發表於 2012-12-11 20:43
唔更要.....
下次拎條比我....
我有六個朋開五店.....
Q太郎:嗱嗱嗱...又有著數勒...標大師你幫人抬幾箱唔梗要,
事後係綱吹水又話唔講得笑,我都唔講
笑嫁,佢喜歡出賣人哋好心腸,攞著數,
我係人黎嫁,唔係豬,唔好扇完一鑊又一鑊..OK
上次我冇時間去元朗拎野,阿標先叫你車比我..咁叫攞著數..??幾時扇完一鑊又一鑊...??
你真係幾好心,但有時係好心做壞事,上次水警比大師幫我整..我同大師講唔急嫁慢慢先幫整啦,你就幫我問左幾次大師幾時整好整幾錢..令大師可能誤會我話唔急D朋友又係咁問..覺得我好煩..(我知你係好心,我只係叫你唔好再問就得.) 唔想有乜野誤會...
QQ
發生乜事?
Q太郎:當你以心交友,人哋當你老親兼阿四你話係米谷x氣,大家係網吹吓水,講吓笑,氣紛和諧
係度扮大哥,扮認真,扮唇情,又話唔講得笑,求人做野攞著數就兩個人,又係船區整到好
似好有江湖地位..一時懶沾,佢啲懶可憐,懶關心人,駁取人哋同情心幫佢整野,比野佢,送碟
是油攞走隻雞,但佢一一成功噃...不論本土,外地啲同好中哂伏都唔知噃,唉
無奈...
我冇當朋友係阿四同老襯,,吹水講笑,我講過適可而止..
從來冇扮大哥,(冇偷食就叫扮純情.??) 我求過邊個做野手攞過邊個著數..??? 我冇乜野
江湖地位..同朋友講下工作唔開心就叫扮可憐...??? 駁取人哋同情心幫我整野.我做咩要駁人同情..??.幫我整乜野..??? 我同D老友我地私底下有幾FRIEND你知咩..?? 講埋比你知..有幾個老友我地成日互相比野對方..比野朋友唔係講件野價值係朋友既心意..我都有送整船既野, 配件同船比老友...有一個要好既老友之前成日話比野我..太貴重既我都叫佢留返自己玩..冇要過..從來唔會白要朋友既野..會送返差唔多價值既野比對方..你知D唔知D就係度亂講...
    我同D老友互相送野關你咩事...??? 正如你老友比野你亦唔關人事...隻水警我買之前,你地都睇過..仲有百幾人睇過...點解唔買..?? 我買左又打比我,話想買點知比我買Q左...又覺得唔底....你地買到好野..唔通我又要覺得唔底...??
QQ
發生乜事?
Q太郎:標大師,夜啦早啲瞓啦...天氣凍嗽..咁多張皮嗽,你整船要咩資料係淘寶買野
想要咩呤我都有大把係度...用黎交際嘛....我好唔好人呀,叫好就自動貢獻身
啦!OK
    你覺得我D老友,朋友佢地冇你咁精明,所以比我呃比我搵著數....??? 其實係我地唔會樣樣計較,你幫下我,我幫下你..做朋友本來就係咁...

樣樣計教計到足既 : 叫等價交換..唔係叫朋友...
    做朋友既正如你講係用個心,仲有人夾人緣...10 隻手指有長短...朋友中一定會有幾個比較要好...睇野唔好只睇表面..知D唔知D,聽到D聽唔到D...就發表你既偉論...

***講既已經講晒,,唔會再回應D無聊既野...朋友真係大家交心既就夠....***

cardo 發表於 2012-12-12 13:14:50 | 只看該作者
哇~乜咁熱鬧呀?!

E~鯊魚仔,你平反D咩呀??
我記得喇~ 果次阿佬幫你整架水1警,我記得你同我講,話阿佬好似嬲咗你~
之後,你咪成日打電話比我話阿佬D船殼又貴,又乜乜物物,好不滿阿佬的~
而且你果排仲成日同霍師傅落毒,搞到(你話)霍師傅都話唔同阿佬買船殼嘅咩?

鯊魚仔,你都係唔好搞咁多是非喇~
你咩料明眼人都知你做緊咩~
你嘅熱心、你嘅好意,全出於私心~!!
每每計住之後,幫自己搭橋鋪路~
玩船姐,唔需要用咁多心計嘅~
你要數,我仲有大把嘢未講~

嚟度個個都係大人,麻甩佬!!
唔需要嚟唎套~嘅!! 做人做事踏實D好~~
講出嚟袋錢入你袋咋~ "阿鯊哥"
cardo 發表於 2012-12-12 15:08:36 | 只看該作者

阿...阿鯊哥~

唔係我卡仔講咩得罪你丫~嘛?
做...做咩唔回我POST呀.....
我都係講事實~咋....
而且我都唔介意抓爛塊面出嚟講,
請大哥你都唔好怕羞,
出嚟講返句"公道而又正義"嘅人話

P.s 印象之中,最無辜嘅係蓮蓉兄~

本人在此向一些前輩致歉!!
由於需覆述當事人口中說出一些搬弄是非所涉及的人物~!!
但並不代表其真偽性~!!
懇請各船友鐅清!!
 樓主| 自由人 發表於 2012-12-12 16:49:54 | 只看該作者

曾經幫某人,後來因為對我一D誤會唔理原因件事係點.亦唔聽解釋..就係電話用粗口瘋狂閙左我個幾鐘..我有冇係呢度講佢呢...我只會當識少個...睇人唔係只係睇表面或聽人講而係應該係自己用心去思考同分析..知D唔知D,聽D唔聽D加上自己先入為主既承見,偏見,自己主觀既諗法就當係事實...
有D人總係將件事講D唔講D...呢次係最後回應,唔會再回應無聊又唔係事實全部既既野....:
每個人諗既野都唔一樣,,我冇可能要求所以人認同自己..岩傾就傾,唔岩傾就算..我亦唔會話自己百份百做得岩...
有人唔鍾意我對我有意見就要出離解釋,我會好唔得閒..
你地認為我係點就點啦....
呢次係最後回應..謠言止於智者...如果工房認為我係有問題要封鎖我都唔緊要.....
如果有老友,朋友或師兄係事件中受到牽連或影響,我鯊魚仔係度同你地講聲 : 對唔住...唔好意思...
    希望唔開心既野到此為止...大家開開心心繼續玩船...
138168 發表於 2012-12-12 17:49:31 | 只看該作者
師兄們....攪乜嘢呀!
工房歲晚"大事回顧"呀!
荼杯內的風波攪成咁?算啦!
大家開開心心....玩船!砌船!整船!買船!撞船!
cardo 發表於 2012-12-12 18:02:47 | 只看該作者

你唔講下你一日打幾次電話嚟都係講人是非~(聽都聽到我煩)
我對人對得多,就係第一次見有個咁8婆口嘅男人~

我阿卡小你就梗架啦~!!(又唔見我小第二個,心照啦!!)
我唔玩船有幾唔閒~ 我預咗你響船池唱我,賣我廣告又如何

不過就係睇唔過眼你嚟D鼠背行為!
你果D所謂 專重、禮貌 ~
唔係幾適合你嚟D(見人講人話)~嘅人講~!!

就係多得你嚟D人,船池先多是是非非~
仲點玩得開開心心?

請網名(鯊魚仔)再三自重一下你的言行!!

P.S 本人在此向一些前輩致歉!!
由於需覆述當事人口中說出一些搬弄是非所涉及的人物~!!
但並不代表其真偽性~!!
懇請各船友鐅清!!