RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5026|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

「美國隊長」號

sdfho 發表於 2013-1-15 21:18:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

玩左船仔9個月一路都玩7009,熟左操作知道點改船之後,現就叫攪成班同事一齊買左5隻深V遊艇,我就攪攪新意思噴個「美國隊長大A號」做型,各前輩多多指教 ^_^

成班同事一齊買左5隻深V遊艇

登錄/註冊後可看大圖

噴白底灰加珍珠白

登錄/註冊後可看大圖

Masked然後噴紅

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

撕開Masking Tape, 順利完成紅白間條

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

遮好紅白準備噴藍

登錄/註冊後可看大圖

最辛苦係在牆紙剪51粒星星

登錄/註冊後可看大圖

然後剪美國隊長的盾牌同大A

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後可以噴力架喇!

登錄/註冊後可看大圖

撕下窗口貼就大功告成!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

落水奔馳呀!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

未噴之前 :D

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
boshongo 發表於 2013-1-15 21:29:08 | 只看該作者
整多隻 ironman ...
kitming 發表於 2013-1-15 21:35:03 | 只看該作者
嘩! 師兄用双星油, 好重皮, 噴得好正   
鍵仔 發表於 2013-1-15 21:41:49 | 只看該作者
手工好正  ...   
平民艦隊 發表於 2013-1-15 21:54:58 | 只看該作者
好有心機,謝謝分享
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-15 21:59:43 | 只看該作者

多謝kitming,平民艦隊 & 鍵仔兄!
手工普通咋,始終諗到會粗粗地玩,
所以無做推平就直噴灰了,遠睇尚OK既。
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-15 22:03:40 | 只看該作者
boshongo 發表於 2013-1-15 21:29
整多隻 ironman ...

我個同事話噴ironman喎,非常期待。
但佢見我要花咁多時間整,而家話玩原木算數
hehehehe...
JerryLeung12 發表於 2013-1-15 22:21:41 | 只看該作者
好正  ..
andrew007 發表於 2013-1-16 00:16:58 | 只看該作者
拉花正.........plan仲正
師兄係邊度玩多
ar- 發表於 2013-1-16 00:30:41 | 只看該作者
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-16 01:15:59 | 只看該作者
andrew007 發表於 2013-1-16 00:16
拉花正.........plan仲正
師兄係邊度玩多

我地通常係平日返工的午飯時間落去柴灣池放半個鐘咁lor
kitming 發表於 2013-1-16 09:46:07 | 只看該作者
嘩! 好熱誠, 身心全投入, 又多批同嗜者, 造得好正呀,
ragel 發表於 2013-1-16 13:43:03 | 只看該作者
好心機,好正~
andrew007 發表於 2013-1-16 13:45:26 | 只看該作者
sdfho 發表於 2013-1-16 01:15
我地通常係平日返工的午飯時間落去柴灣池放半個鐘咁lor

等我有時間來睇下先,我都砌好隻深V好耐,不過未裝麼打,等我又噴返個英國花先
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-17 07:15:04 來自手機 | 只看該作者
kitming 發表於 2013-1-16 09:46
嘩! 好熱誠, 身心全投入, 又多批同嗜者, 造得好正呀,

咁大個柴灣池,唔去玩真係好浪費呀!所以講講下咪叫D同事同我一齊癲lor...
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-17 07:20:57 來自手機 | 只看該作者
andrew007 發表於 2013-1-16 13:45
等我有時間來睇下先,我都砌好隻深V好耐,不過未裝麼打,等我又噴返個英國花先 ...

正呀!你應該都喺柴灣放吧?有機會見到我就同我打個朝呼啦^_^

我地呢隻係買現成的,可以做既野就係噴下色咋,期待你的分享。
valklai 發表於 2013-1-17 15:06:49 | 只看該作者

師兄d花做得好靚,可惜隻船太過斯文,好似唔係好夾咁,哩個花如果擺落隻快船度,應該會更正啊
呢一款船,我都買左兩隻,仲要一大一細,但仲未有時間砌,
見到你隻船行得,搞到我都想即刻開工添
 樓主| sdfho 發表於 2013-1-21 09:12:42 來自手機 | 只看該作者
多謝!哈哈,唔係好襯咩?其實我揸呢艘船揸得好狠o架!成日想揸得好快狂飙狂衝 遲D加返個美國隊長公仔o係度可能像真D。
 樓主| sdfho 發表於 2013-2-2 23:18:37 | 只看該作者

美國隊長終於出現喇!係就係大隻左D,但係有你o係度巡航係最好既!

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| sdfho 發表於 2013-2-2 23:22:28 | 只看該作者
我同事隻船攪掂喇!有佢同美國隊長火併一下最o岩feel!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖