RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[電變專區] Speed Passion 電子變速器玩家專區:

樓主| kkchung 發表於 2013-5-8 21:00:02 | 只看該作者
yin@hk 發表於 2013-5-11 23:55:40 | 只看該作者
我想問下個電變行行下會紅橙燈閃,但係我睇說明書又無講到而個問題,因為我舊電係已經叉滿,唔會因為無電而閃紅燈,thx
tcxx 發表於 2013-5-12 20:56:42 | 只看該作者
上文好似有寫
JasonLeung 發表於 2013-5-14 20:54:06 | 只看該作者
想問下SPEED PASSION 140A電變個底殼有無得換,我個已經撞爆左
saihung281692 發表於 2013-5-15 11:07:04 | 只看該作者
有無師兄可以幫幫手,我買左個Reventon Pro,張Setting Card插電變就正常,但係插電腦就無反應,update唔到,問過買果間鋪頭,佢話我USB port versiion太舊,有無師兄可幫幫手解決呢?
 樓主| kkchung 發表於 2013-5-15 12:18:48 來自手機 | 只看該作者
saihung281692 發表於 2013-5-15 11:07
有無師兄可以幫幫手,我買左個Reventon Pro,張Setting Card插電變就正常,但係插電腦就無反應,update唔到,問 ...

先去看看(裝置管理員\連接埠)有沒有出問號或已裝好 Driver。

如有問號便重裝 Silicon Labs CP210x USB to UART Bridge.
cvleung 發表於 2013-5-15 14:15:17 | 只看該作者
JasonLeung 發表於 2013-5-14 20:54
想問下SPEED PASSION 140A電變個底殼有無得換,我個已經撞爆左

快D拎去你去玩果間shop整,我整過好多次,大約一个月整好, 同埋不要用原装隻双面貼, 太强了

JasonLeung 發表於 2013-5-15 14:31:05 | 只看該作者
cvleung 發表於 2013-5-15 14:15
快D拎去你去玩果間shop整,我整過好多次,大約一个月整好, 同埋不要用原装隻双面貼, 太强了

...

換果個底殼要幾錢?
saihung281692 發表於 2013-5-15 15:45:02 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-5-15 12:18
先去看看(裝置管理員\連接埠)有沒有出問號或已裝好 Driver。

如有問號便重裝 Silicon Labs CP210x USB to ...

問題解決左,唔該師兄
hotzesun 發表於 2013-5-15 23:01:18 | 只看該作者
請問有冇師兄知道KING GOLDEN係邊? 官網搵唔到
ter037 發表於 2013-6-3 07:52:46 | 只看該作者
想問下Reventon pro邊到買最平....??
唔該c hing....

amazingball 發表於 2013-6-23 01:57:29 | 只看該作者
請教KK兄 如reventonR update 去 V1.9 後 LED programe box 會用唔到,但 用LED programe box connect ESC 去 PC 是否可改 setting 唔該哂
 樓主| kkchung 發表於 2013-6-23 02:34:25 | 只看該作者
amazingball 發表於 2013-6-23 01:57
請教KK兄 如reventonR update 去 V1.9 後 LED programe box 會用唔到,但 用LED programe box connect ESC  ...

LED programe box 不支援 Stock1 ,但可用來連接電腦作調整。

amazingball 發表於 2013-6-23 03:04:05 | 只看該作者
thank you
amazingball 發表於 2013-6-24 23:27:47 | 只看該作者
請教 ching 我用ReventonR 藍色 冇法用led program box update 新firmware 請問要如何才做得到.
spawn1126 發表於 2013-6-26 11:13:09 | 只看該作者
我用Reventon Pro 可以用led program box update 新firmware , 但改唔到SETTING,係0米唔可以駁電腦改SETTING? 我UP左DRIFT SETTING.
buggy 發表於 2013-6-26 13:46:35 | 只看該作者
請問那裡還有LCD PROFESSIONAL PROGRAM CARD for GT2.0 賣呢?
 樓主| kkchung 發表於 2013-6-26 14:02:13 來自手機 | 只看該作者
amazingball 發表於 2013-6-24 23:27
請教 ching 我用ReventonR 藍色 冇法用led program box update 新firmware 請問要如何才做得到. ...

正常可直接連上 PC 上軟件更新,更新後同時也要更新 Led program box。
 樓主| kkchung 發表於 2013-6-26 14:04:17 來自手機 | 只看該作者
spawn1126 發表於 2013-6-26 11:13
我用Reventon Pro 可以用led program box update 新firmware , 但改唔到SETTING,係0米唔可以駁電腦改SETTIN ...

正常應可以,可否放圖片看看情況。
 樓主| kkchung 發表於 2013-6-26 14:07:10 來自手機 | 只看該作者
buggy 發表於 2013-6-26 13:46
請問那裡還有LCD PROFESSIONAL PROGRAM CARD for GT2.0 賣呢?

應沒有人入貨,可問問商家代定或用令一牌子 program box.