RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 峰仔
打印 上一主題 下一主題
收起左側

超新手買車1:10 2000$以下(靜車架)

cc4321 發表於 2013-3-27 21:32:35 | 只看該作者

R1玩緊,部車都合格唔錯,CSO ONE聽日出,可以等多幾日睇下評價係點先出手
要另外買控/SERVO/電變/摩打/電/充電機/呔/車殼/六角批,加埋最平約莫$1,800,連車預$4,000起
Allan007 發表於 2013-3-27 21:33:52 | 只看該作者
峰仔 發表於 2013-3-27 21:12
Allan007 : 唔該 c兄    我咩都唔識,,最基本嘅野都唔識/// 第一步係咪買左 車架,先?
定係一次過 買哂全部野 ...

唔係一定金屬件就好。第一次夠錢當然可以買多D野,但一定買唔齊,無得急。
 樓主| 峰仔 發表於 2013-3-27 21:36:29 | 只看該作者
clement_kit :  唔該C兄
SEVRO S9551
控4PK
係咩泥?
新車係咪要 係電腦set野?
Noir.KAZE 發表於 2013-3-27 21:37:15 | 只看該作者
峰仔 發表於 2013-3-27 21:28
站時...3000$ 左右 - -''靜係買基本野先''

咁樣
R1 約2000
Hobbywing V2.1 7XX(平的話90A好似係5XX)
SP 3.0 有人講左唔講啦
SERVO可以用SAVOX,都玩得下,3XX
控用4PL/MT4吧,14XX
預5千左右吧

IF你真係得3000budget,我suggest你玩S1/or等下遲d出既新sakura sport,車價係R1既一半左右
但係都要成4千銀
 樓主| 峰仔 發表於 2013-3-27 21:39:26 | 只看該作者
唔該..各 C 兄''
原來咁貴 X_X''
咁睇泥我一次過 一定買唔哂''
咁我第一步要買 車架+ 什麼??
Noir.KAZE 發表於 2013-3-27 21:48:16 | 只看該作者
峰仔 發表於 2013-3-27 21:39
唔該..各 C 兄''
原來咁貴 X_X''
咁睇泥我一次過 一定買唔哂''

一定係車架先,但係唔好諗住可以落地行得到
一係我覺得你先買
1.車架(R1?)
2.tyres(如果跟車冇wheels,要買埋)
3.motor
4.車殼
照計呢度應該岩岩過3千

未買其他野之前花d時間上網做功課,睇下架車有冇咩地方砌果陣要注意
睇哂本說明書先,之後先開始砌
唔好心急,反正砌好都未行得,慢慢砌就唔洗砌錯野又要拆黎拆去
噴車殼,呢個自己做吧,反正時間多的是
砌好架車,裝埋d tyres,噴好隻殼,可能到時你夠錢做埋其他野
再唔係你當佢擺設都好
 樓主| 峰仔 發表於 2013-3-27 21:48:17 | 只看該作者
我見到 TA06  1500$ 炸波...  又幾令仔''
呢款車...岩唔岩我??
T3 又幾令仔...   睇到我一頭煙';'
Noir.KAZE 發表於 2013-3-27 21:50:00 | 只看該作者
峰仔 發表於 2013-3-27 21:48
我見到 TA06  1500$ 炸波...  又幾令仔''
呢款車...岩唔岩我??
T3 又幾令仔...   睇到我一頭煙';' ...

TA06唔係碳板金屬件
T3新車價仲係2千樓上(if仲有新車)
 樓主| 峰仔 發表於 2013-3-27 21:52:29 | 只看該作者
ok  到時 買了..有咩問題 再問問C 兄
anthony_wg 發表於 2013-3-27 22:09:36 | 只看該作者
星星車好處係 OPTION 多, 但亦都係佢既唔好處, $1600 加加減減就唔止呢個數.

R1 係個幾好既選擇, 價錢合理, 金屬件亦很不錯, 而且易買. 而且亦由於設計跟時下流行車差唔多, 所以比起 TA06, R1 用到另一個牌子既 OPTION 件的機會比 TA06 高.