RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: oolongtea
收起左側

支持JV加建上蓋便簽名!多謝各位師支持

mouse 發表於 2013-7-30 07:25:54 | 顯示全部樓層
"如果组件在大陸预製,约在—千萬以下,花约—年時間"

多十倍都未夠,淨係做地基都唔只依個數!

搭完個頂,照明通風消防又要錢。

我睇一千萬,只夠用黎,做份可行性研究報告。

cc4321 發表於 2013-7-30 10:31:17 | 顯示全部樓層
搞得上蓋搞埋照明,搞得照明又要搞通風,既然係咁,最好改為室內場,冷氣開放24小時運作,另要求三大巴士公司增設專屬路線穿梭往來,連鎖超市快餐店進駐
1BM 發表於 2013-7-30 17:09:58 | 顯示全部樓層

改 layout好呀
增加多D灣位 , 好過現時太過簡單 , 只係鬥放火箭唔好玩
1BM 發表於 2013-7-30 17:14:59 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2013-7-30 10:31
搞得上蓋搞埋照明,搞得照明又要搞通風,既然係咁,最好改為室內場,冷氣開放24小時運作,另要求三大巴士公司增 ...

所以向全港各大天橋底埋手係唔錯的方法 , 一來可美化天橋底 , 又可滿足RC界
1BM 發表於 2013-7-30 17:16:11 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2013-7-30 10:31
搞得上蓋搞埋照明,搞得照明又要搞通風,既然係咁,最好改為室內場,冷氣開放24小時運作,另要求三大巴士公司增 ...

最廢話係你
cc4321 發表於 2013-7-31 08:42:42 | 顯示全部樓層

人有理想係好,唔係同一條咸魚有咩分別
kelvinayhh 發表於 2013-7-31 10:46:10 | 顯示全部樓層
我想要一張pit台有5插頭好過
1BM 發表於 2013-7-31 12:02:27 | 顯示全部樓層
cc4321 發表於 2013-7-31 08:42
人有理想係好,唔係同一條咸魚有咩分別

你講果D唔系理想 , 系你就想
結論係 : 你有妄想症
如果一個人堅持的信念是錯誤的,甚至與社會現實及文化背景相抵觸,還毫不動搖,他 / 她便是患了妄想症
妄想症的發病率大約是每 1 萬人 3 宗,但有很多個案仍未被診斷出來,所以實際數字應不止如此。

看醫生吧!
我真心打救你的
 樓主| oolongtea 發表於 2013-7-31 12:27:38 來自手機 | 顯示全部樓層

小弟己出貓給署長,初步回貓示意轉介署方跟進:

敬啟者:

建議佐敦谷公園模型車場加建固定上蓋或帳逢事宜 (檔案編號:1-446668xxx)

我們已收到你2013年07月30日的電子表格。

根據你所提供的資料,有關事項屬康樂及文化事務署處理。我們已將你的建議轉交該部門跟進。如有任何查詢,歡迎致電1823與我們聯絡。

如有任何查詢,歡迎致電1823與我們聯絡。

客戶服務主任

銀魔鬼 發表於 2013-7-31 12:37:33 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2013-7-31 12:27
小弟己出貓給署長,署方已收到了初步亦回貓跟進:

敬啟者:

:handshake
sean2013 發表於 2013-7-31 13:54:13 | 顯示全部樓層
妄想如下:

大草地改建為國際級1/8 buggy場
停車場入口左邊吉位太多加建商鋪招RC店進駐
只供RC店租賃,到時好似老蘭咁開始時一兩間bar
之後JV變成國際級RC樂園,勁過廸廸尼
hon718 發表於 2013-7-31 14:03:50 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2013-7-30 17:09
改 layout好呀
增加多D灣位 , 好過現時太過簡單 , 只係鬥放火箭唔好玩

一早應該啦!得幾條直線同啲街坊灣!
1BM 發表於 2013-7-31 16:50:49 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2013-7-31 12:27
小弟己出貓給署長,初步回貓示意轉介署方跟進:

敬啟者:

實際行動 , 抵讚

1BM 發表於 2013-7-31 16:57:21 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2013-7-31 13:54
妄想如下:

大草地改建為國際級1/8 buggy場

漏左一樣妄想  ( 康文署大量高薪聘請美少女駐場 , 幫各車友執車 , 完全係免費服務 ) , 簡直係一家便宜兩家著 , 車友好時, 又可增加就業機會
cc4321 發表於 2013-7-31 17:19:15 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2013-7-31 12:02
你講果D唔系理想 , 系你就想
結論係 : 你有妄想症
如果一個人堅持的信念是錯誤的,甚至與社會現實及 ...

我都係講下我嘅諗法,唔知邊度得罪到師兄你要話我有妄想症,如果每個人想法同師兄唔同就係妄想,咁如有得罪之處請師兄見諒
sean2013 發表於 2013-7-31 17:27:06 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2013-7-31 16:57
漏左一樣妄想  ( 康文署大量高薪聘請美少女駐場 , 幫各車友執車 , 完全係免費服務 ) , 簡直係一家便宜兩 ...

有無ching 可以用photoshop同個草地畫成buggy layout
之後我去信康文署,反正佢地草地不善管理

樓主| oolongtea 發表於 2013-7-31 17:39:56 來自手機 | 顯示全部樓層

多謝各位師兄寶貴意見!此post建議起上蓋,如果各位師兄離題太遠可能有反效果!請各位真係JV fans又想起個頂,有時間可以叫埋其他fans黎簽個名支持下!
小弟如有得罪之處,請筆下留情!;)
KYOSH0 發表於 2013-7-31 21:08:07 | 顯示全部樓層
1BM 發表於 2013-7-31 16:57
漏左一樣妄想  ( 康文署大量高薪聘請美少女駐場 , 幫各車友執車 , 完全係免費服務 ) , 簡直係一家便宜兩 ...

簡直係妄想。
個人一入場即硬曬,都不知道玩車定溝女好,不能習中精神。
直頭mark 鐘帶條女走人。
 樓主| oolongtea 發表於 2013-7-31 21:30:12 來自手機 | 顯示全部樓層
如果你唔識尊重人,但請你識得尊重自己!
 樓主| oolongtea 發表於 2013-7-31 21:34:10 來自手機 | 顯示全部樓層
如果各位要係呢個post玩嘢,小弟一定奉陪到底!