RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: hkboy1668
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Hovermarine 氣墊船 (HM-218)

樓主| hkboy1668 發表於 2013-8-23 09:00:41 | 只看該作者
jackyming. 發表於 2013-8-21 22:59
我都想玩返船,D期去左玩車

快d返黎玩船喇jacky兄.
Fei 發表於 2013-8-23 09:27:49 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2013-8-23 08:57
哦~~敢前面個摩打都係多舊魚.

前面個摩打負責打空氣落船底,一定有用,記得仲要用D高速輕身摩打,隻船升唔升得起就靠佢...
fy789 發表於 2013-8-23 13:32:57 | 只看該作者
請問師兄你隻汽墊船船身係未用發泡膠做?
又或者船底有一塊大發泡膠呢?

謝謝!

鍵仔 發表於 2013-8-23 14:42:34 | 只看該作者
Fei 發表於 2013-8-23 09:27
前面個摩打負責打空氣落船底,一定有用,記得仲要用D高速輕身摩打,隻船升唔升得起就靠佢... ...

Fei   ...      

http://www.rcuniverse.com/forum/rc-scale-boating-103/1041923-sidwwall-hovercraft.html      
Fei 發表於 2013-8-24 07:56:19 來自手機 | 只看該作者
fy789 發表於 2013-8-23 13:32
請問師兄你隻汽墊船船身係未用發泡膠做?
又或者船底有一塊大發泡膠呢?

隻船係ABS吸塑,船頭氣墊係軟膠。
 樓主| hkboy1668 發表於 2013-8-25 11:51:38 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2013-8-23 14:42
Fei   ...      

http://www.rcuniverse.com/forum/rc-scale-boating-103/1041923-sidwwall ...

i got one too.

登錄/註冊後可看大圖

鍵仔 發表於 2013-8-25 13:18:01 | 只看該作者

nice  boat  ...  
Fei 發表於 2013-8-26 09:13:53 | 只看該作者

Very good!
 樓主| hkboy1668 發表於 2013-8-29 12:07:36 | 只看該作者

謝謝fei兄. 等我上埋色再同你分享下d相. 等你品平一下. 希望可以整到有你以前果部既水準啦.
 樓主| hkboy1668 發表於 2013-8-29 12:12:04 | 只看該作者

謝謝師兄!!係呢鍵仔你起海事博物館影果d相裡面我見到有Austal 48m 窩, 係咪新野黎??我上次去唔見有. 聽人講佢地有南沙18 too, but 就冇放出泥。
鍵仔 發表於 2013-8-29 13:16:30 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2013-8-29 12:12
謝謝師兄!!係呢鍵仔你起海事博物館影果d相裡面我見到有Austal 48m 窩, 係咪新野黎??我上次去唔見有. 聽人 ...

http://www.vakiodaily.com/index.php?tn=viewer&ncid=1&dt=&nid=161150   
(右起)胡柱鵬、霍錦圖及康宇嫻在客船模型贈送儀式上合照

來源 : 港務局      
而  我  個隻   未來型  "  jetfoil  "  都  打算  贈送  比  博物館   "  永久館藏  "      

...  真是  "  蟹人聽聞   ''   

樓主| hkboy1668 發表於 2013-8-29 14:15:06 | 只看該作者
鍵仔 發表於 2013-8-29 13:16
http://www.vakiodaily.com/index.php?tn=viewer&ncid=1&dt=&nid=161150 ...

嘩~~三架野都好正. 禁正唔明點解佢地唔放出泥. 起麻好過果兩架Jetfoil同埋架PT-50先啦.
鍵仔 發表於 2013-8-29 14:19:42 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2013-8-29 14:15
嘩~~三架野都好正. 禁正唔明點解佢地唔放出泥. 起麻好過果兩架Jetfoil同埋架PT-50先啦.
...

咁  ...  等我  同  胡先生 (館長)  傾傾  先  ...    
Fei 發表於 2013-8-29 16:27:52 | 只看該作者
hkboy1668 發表於 2013-8-29 12:07
謝謝fei兄. 等我上埋色再同你分享下d相. 等你品平一下. 希望可以整到有你以前果部既水準啦.  ...

好啊!大家交流下...