RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2119|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

f103的問題

S20002330 發表於 2006-12-26 19:13:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
最近買左架103gt來玩,架車快到飛起
但發現幾個問題:
1.個車頭貼地,我想問問點樣可以整高d個車頭
我睇過之前d post,將個膠介子裝係轉向杯上面,我都整過,但都覺得太低了
2.架車轉灣個時個車頭好彈,請問點解決呢個問題呢
3.大家通當落咩馬達係呢架車度嫁,可以分享下嗎??
因為覺得用白豬個時,出灣好係冇乜力咁。
謝謝解答 :P
毒魚 發表於 2006-12-26 19:23:31 | 只看該作者
車頭輕咩,有影響你轉彎咩= =?

用23turn都ok了
urjackass 發表於 2006-12-26 19:28:22 | 只看該作者
你用咩呔啊 有几高? 我车头搭到最高都唔到5.5
urjackass 發表於 2006-12-26 19:28:41 | 只看該作者
 樓主| S20002330 發表於 2006-12-26 20:38:51 | 只看該作者
原帖由 urjackass 於 2006-12-26 19:28 發表

用原裝呔,我車頭就5mm到
 樓主| S20002330 發表於 2006-12-26 20:42:30 | 只看該作者
原帖由 毒魚 於 2006-12-26 19:23 發表
車頭輕咩,有影響你轉彎咩= =?

用23turn都ok了

無話影響唔影響既,只不過幾顯眼咁囉
我見有人用星星個隻GT-tuned(25t),可以接受嗎
urjackass 發表於 2006-12-27 00:52:43 | 只看該作者
25T ok ..都几快  
我用黑猪都有 23t 甘快
loken 發表於 2006-12-29 11:38:47 | 只看該作者
我都有玩 f103 但係 f-1, 所以.....
1. 因車頭部件不同, 唔敢講.
2. 車頭太彈, 是否地不平呢? 可選用軟一級彈弓慢慢試. 我個人是用黑彈弓(最硬的).
3. 本人用白摩, 十分好玩! 又快! 用膠呔黎講黑摩已經好好! 除非你用棉呔及呔水啦. 否則, 23t太難控制, 我見到大部份人跟本連灣都轉唔到!

純粹個人意見!
 樓主| S20002330 發表於 2006-12-29 22:14:10 | 只看該作者
原帖由 loken 於 2006-12-29 11:38 發表
我都有玩 f103 但係 f-1, 所以.....
1. 因車頭部件不同, 唔敢講.
2. 車頭太彈, 是否地不平呢? 可選用軟一級彈弓慢慢試. 我個人是用黑彈弓(最硬的).
3. 本人用白摩, 十分好玩! 又快! 用膠呔黎講黑摩已經好好! 除 ...

噢,謝謝你的意見呵,我諗住用25t+94t or104t 大齒,唔知點樣呢
彈弓方面就真係要慢慢試 試完再講你聽呀