RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3099|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

超級新手唔該一問大家幫幫手THX

timhung1990 發表於 2013-11-27 01:16:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實本人好中意拖頭SCANIA好耐一直都想買架但係女朋友唔比到今日可以買喇 我想問問呢家係咩價錢到我想比人砌連架 係咩價到最好係R620  連燈咩都要齊想問下8000-10000  得唔得?   仲有有無車友往屯門買左可以一齊玩可以PM我 唔該長細講一講THX
 樓主| timhung1990 發表於 2013-11-27 01:18:15 | 只看該作者
仲有我真係都唔識大家可唔可以講下玩呢D有咩要注意
 樓主| timhung1990 發表於 2013-11-27 01:34:01 | 只看該作者
仲有想問問BENZ係唔係出左新車想問下價到
§男人§ 發表於 2013-11-27 01:50:52 | 只看該作者
點解唔自己砌呢?起碼都知道架車有啲咩結構,萬一第時部車有問題都可以自己跟到嘛
wong530 發表於 2013-11-27 02:13:01 | 只看該作者
小心選擇,鋪頭知你係新手,可能會(湯你),唔好急,問多啲意見先
Deadkoo 發表於 2013-11-27 02:30:55 | 只看該作者
我都係新手~上星期買左R470 車架$18XX左右~立立什什依樣汁D果樣汁D都買左成$12XXX~
我都係第一次玩拖頭~但我都覺得最好自己砌啦~因為真係有時部車有咩問題~自己都知道咩事可以第一時間去整~
唔係去出去俾人整~又驚俾人湯~又要山長水又遠拎出去~最慘係拎左去整冇得玩~
其實整車都係一種樂趣黎既~上黎問下D師兄又學到野~
重點係~你買成品~車架都貴多千幾二千銀~成品仲要冇得簡控~如果要裝燈組又要拆散架車去裝~
我自己砌都係用左個零兩個星期~整出黎又有成功感~努力呀!!!!
cc4321 發表於 2013-11-27 07:58:37 | 只看該作者
星星係有出成品包埋燈控咁,香港好似有得賣,好過比人砌,但我都讚成自己砌,一來可以了解多D部車,二來自己砌出黎都多一份自豪感
 樓主| timhung1990 發表於 2013-11-27 10:29:15 | 只看該作者
但係我真係唔識砌-.- 我驚自己砌砌左D唔知咩-.-  仲有如果自己砌我唔知仲要買咩買咩   SCANIA好定係BENZ二架玩法會唔會有咩唔同    唉想玩都好以好煩咁
 樓主| timhung1990 發表於 2013-11-27 10:33:51 | 只看該作者
同埋我想同我呢個價位係得唔得?
sing2008 發表於 2013-11-27 20:04:11 | 只看該作者
Deadkoo 發表於 2013-11-27 02:30
我都係新手~上星期買左R470 車架$18XX左右~立立什什依樣汁D果樣汁D都買左成$12XXX~
我都係第一次玩拖頭~但 ...

嘩...執左D咩野要成$12xxx呀??
sing2008 發表於 2013-11-27 20:05:37 | 只看該作者
timhung1990 發表於 2013-11-27 10:29
但係我真係唔識砌-.- 我驚自己砌砌左D唔知咩-.-  仲有如果自己砌我唔知仲要買咩買咩   SCANIA好定係BENZ二 ...

唔使咁驚,有說明書,跟住說明書砌就OK
scania就多野改D,benz就冇咁多野改
新款既就當然係benz啦

jacky3515 發表於 2013-11-27 20:12:44 | 只看該作者
timhung1990 發表於 2013-11-27 10:29
但係我真係唔識砌-.- 我驚自己砌砌左D唔知咩-.-  仲有如果自己砌我唔知仲要買咩買咩   SCANIA好定係BENZ二 ...

師兄, 你連嘗試都未試, 就已經舉左白旗投降唔識砌? 唔試只會一直係新手, 永遠都比人(湯)!!!

樓主| timhung1990 發表於 2013-11-27 20:45:30 | 只看該作者
都係既.....  咁我想問大約要價到 連架  同埋有冇人可以打比我我想問好多問題65363732 THX
pkoki 發表於 2013-11-27 21:37:56 | 只看該作者
中學生都砌得到啦 唔洗怕喎
買之前最緊要去格價
Deadkoo 發表於 2013-11-28 00:56:37 | 只看該作者
sing2008 發表於 2013-11-27 20:04
嘩...執左D咩野要成$12xxx呀??

買左個金屬拖架,MAERSK櫃,R470車,FUTABA 4YWD 控,5000炭電兩舊,新燈組,車頭金屬鬼面罩,波箱金屬齒,35T摩打,噴油8-9支,金屬鈴,拖架尾燈,電腳一大堆= =
16vale 發表於 2013-11-28 01:41:53 | 只看該作者
Dandan070902 發表於 2013-11-28 08:59:15 | 只看該作者

而家孖星出左套裝車,入電就玩得 。
都係5980 左右
wyman18 發表於 2013-11-28 09:04:04 | 只看該作者
yahoo 有屯門師兄放緊部730 6x4, 岩ge 咪去睇下lol
 樓主| timhung1990 發表於 2013-11-28 10:17:53 | 只看該作者
係唔係6000  個架?   我咩有睇好以好正咁
sum0023 發表於 2013-12-1 23:42:27 | 只看該作者
請問基本可行得走得咩價,因資金有限