RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hkmario
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請小心飛行

關閉 [複製鏈接]
catmay 發表於 2014-2-12 07:28:13 來自手機 | 只看該作者
广東話並不是由拼音演變出嚟,每個講得出嘅字都有得寫,因為啲人唔識講先用拼音符號教你点讀!如有/無興趣,可睇返無線電視節目,最緊要正字!
sniper 發表於 2014-2-12 08:10:28 | 只看該作者
大家冷靜一下可以嗎
我只係初級飛行員,無資格向各位師兄指指點點,但大家已經由討論變成駡戰。
飛行玩意行頭其實好窄,可以活動O既地方亦有限,大家其實熟口熟面,就算唔知大家姓名稱呼,
但總算同好。
多年前已經有"啟德警察局旁空地駡戰",而家又"南生圍AR事件",大家都係因為飛行安全O既觀點引發。
小弟唔敢評論大家對錯,但飛行安全直接影響大家O既飛行空間;回想"將軍澳事件",當時會有人想到
意外會這樣發生嗎??最後........將軍澳封場!!
新正頭未過(就算過O左亦一樣),希望大家平心靜氣,對事不對人,正面討論飛行技術,駡戰只可提昇
大家O既"中文輸入"能力,對飛行技術無幫助!!!!
祝願大家一團和氣,出入平安,衝上雲霄!!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 09:41:12 | 只看該作者

flyarr 發表於 2014-2-12 10:15:45 | 只看該作者

真搞笑, 完全未見過我地都可以作大話我地炒機, 你食咗藥味?

就係見佢呢幾日D言論, 係果種死都要鬥到最後出post果種小學雞行為, 所以靈機一觸, 用高登仔對付小學雞慣常手法,  沉晚瞓之前SET個類似按制精靈PROGRAM, 一推模稜兩可台詞, 一DETECT有REPLY即出POST, 果然中計, 搞到佢由十一點幾坐定定同我部電腦玩對話遊戲, 玩到一點幾都唔比佢瞓, 真係好有趣, 今早返來EDIT下D POST就好鬼好笑, 恥笑度爆橙

細路, 呢D先係中計, 比人玩緊都唔知..

我諗我都玩夠, 見佢已醜態百出, 又錯別字, 重複又重複講D無意思幻想, 已見佢乜料都用盡, 無得反駁係度亂發癲

其實咁, 好多時都係因為呢種人一向現實世界中, 自我形像低落, 自卑心強, 成日比人鬧, 做乜都唔惦, 平時無街去, 無女約, 淨係痴住個MON做宅男(見佢24小時都可以出POST就知佢無嘢做, 無街去), ,

難得做到小小嘢自我感覺良好, 就極力保護, 連小小批評都接受唔到, 立即發癲, 係咁亂吠

不過道理係邊?  樓主(苦主)第一個POST已講得好清楚, 就係佢亂咁飛搞串個場, 仲差D撞到人, 佢又自首埋, 只係唔肯認錯, 引起公憤, 咁真係唔洗再講乜嘢, 佢講十萬次都改變唔到佢飛行危險搞串個場呢個事實。  

你要癲時間又多, 可以繼續痴住個MON, 我都費時理, 自然好多人接我手。不過我得閒咪又SET個按制精靈比你玩下LOR。
solaris8x86 發表於 2014-2-12 10:22:39 | 只看該作者
flya自插

catmay 發表於 2014-2-12 10:25:56 來自手機 | 只看該作者
橙盒出現,車船飛機斷訊號,又係技術問題?不過都預咗佢唔認!低飛,遊人身邊飛過又係應有態度?不過,都係預咗佢唔認!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 10:30:49 | 只看該作者
cat自插

無喎,南生圍所有常規像真機丶3D機全正常,多軸更加唔會有事,因為一定有fail safe,我昨年告誡過你唔好企係鐵絲網旁玩但你唔聽,死要自殺,自姦,聽唔入耳,我哋亦無你辨法。
catmay 發表於 2014-2-12 10:39:21 來自手機 | 只看該作者
不同位置亦有不同人遭遇,冇講唔代表冇發生,因為好多人唔知關個盒事!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 10:49:57 | 只看該作者
catma自插

跟本無科學證據証名4大數碼變頻系統有問題,一開始你就用迷信嘅非科學角度去解釋科學現象,感覺舒服喇,你就當以為真,喂,遙控飛機係海丶陸丶空三種中最需要精確科學嘅一種,你當玩飛機好以玩車仔咁易呀? 兩年內我花幾多個鐘丶幾多個圈硏究AR Drone上所有應用技術,至有今日嘅成果哎,一架飛到過對面海嘅玩具級飛機,你估佢流架?
catmay 發表於 2014-2-12 10:51:07 來自手機 | 只看該作者
唔使成日估完當我係边個,我已甚少入南生圍,日日草地都有人行/坐,根本唔適合玩航模,只是偶爾入去懷媔下昔日擠滿模友光景!但眼見仍有人不理規條做出危害他人之事,又聽見其他模友遭遇,不得不留言!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 11:00:32 | 只看該作者
catma自插

catmay 發表於 2014-2-12 11:28:37 來自手機 | 只看該作者
請引用返有那句挑戰過人?未出事代表对遊人安全?講到尾你只懂無中生有,東拉西扯的一條自私撚吧了!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 11:44:54 | 只看該作者
catmay 發表於 2014-2-12 12:06:25 來自手機 | 只看該作者
唔講住,等D人自覺收斂下,等極都冇,原來係自私撚一條!
byuen 發表於 2014-2-12 12:11:32 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-2-12 10:49
跟本無科學證據証名4大數碼變頻系統有問題,一開始你就用迷信嘅非科學角度去解釋科學現象,感覺舒服喇,你 ...

間廠出咗過百萬隻 AR Drone 2, 緊有一隻半隻異於常規, 咁都俾您咁好彩買到隻異品番嚟, solaris ching 真本事.

solaris8x86 發表於 2014-2-12 12:11:45 | 只看該作者
catmay自插

solaris8x86 發表於 2014-2-12 12:14:39 | 只看該作者
hhaha....  只要大家肯用科學去硏究身邊事物,其實人人都做黎,AR Drone或乜乜,跟本唔係乜野特別事,成功與否在於人。
catmay 發表於 2014-2-12 12:26:15 來自手機 | 只看該作者
係你覺得成個塲應該你玩唒,從來冇理过其他人!係你攪串後,政府拉人,令到其他人冇飯开果個係你!
solaris8x86 發表於 2014-2-12 12:30:18 | 只看該作者
catmay自插

又係喎,如果以後我唔再讓你先飛,以靠迷信生活嘅你,唔知你到時仲夠唔夠膽飛喎。
catmay 發表於 2014-2-12 13:03:36 來自手機 | 只看該作者
話过你冇記性啦,睇返上面我講乜啦!