RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 25134|回復: 121
收起左側

掙取橋底臨時場最新進展

monsterken 發表於 2014-2-21 01:57:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
經過小弟一個多月黎同康文署, 路政署同港鐵交涉聯絡之後.
二月二十號夜晚八點鐘成功聯同大約二十位橋底車友約見以上三個部們見面表達訴求.
我地同時亦都請到灣仔區區議員鍾嘉敏議員一同出席是次會議.
在該會議上, 路政署, 康文署保持一貫政府作風, 將所有責任推卸落港鐵身上,
表示因係由港鐵要求擴展沙中線工程先至要封閉橋底車場六年之多,
所以應由港鐵負責搵地起返一條臨時跑道代替之用.
如果係咁樣的話, 我地普通市民就無能力逼到大財團積極解決事件, 因為港鐵只係一間鐵路公司並唔係政府部們, 佢地係無責任回覆普通市民既訴求.
另外在開會之前我一路聯絡港鐵表示要求佢地起返個臨時跑道, 但得到既回覆都只表示只係"灣仔"搵唔到地起臨時場,但到開會期間就突然表示都搵過"其他區域"亦都搵唔到其他地方所以無辦法起臨時場.
更大膽地要求我地身為普通市民既橋底車友協助搵地.
小弟亦都係開會之前多度呼籲橋底車友協助搵一D吉地或者人流較少既公園提供給與有關部們.
最後我地提供左六至七個地方選址俾有關人仕, 但港鐵仍表示需要給予港鐵土地部們去研究.
所以我地強烈要求港鐵需要係黎梗星期三 (2014-02-26)用電話回覆進度.

小弟在此呼籲, 一定會再有同該三個部們會面既第二次會議, 如果各師兄想參與是次"保衛橋底行動"可以留意最新進展, 小弟會努力更新進度, 希望第二次會議可以有更多師兄出席俾壓力該三個部們, 令到佢地可以積極地解決我地既訴求!!!

amazingball 發表於 2014-2-21 02:33:53 | 顯示全部樓層
支持師兄
丘比凸 發表於 2014-2-21 02:50:29 | 顯示全部樓層
精神肉體上支持你
fatyip 發表於 2014-2-21 03:55:00 | 顯示全部樓層
保衛橋底行動
msl 發表於 2014-2-21 06:59:58 | 顯示全部樓層
肉體精神上支持你
3rock3rock 發表於 2014-2-21 08:19:03 | 顯示全部樓層
Thx ching
msl 發表於 2014-2-21 08:31:27 | 顯示全部樓層
希望Ching們勇躍出席會議,出席人數是其中一項有力的參數。
Johnson_1984 發表於 2014-2-21 08:38:47 來自手機 | 顯示全部樓層
支持!!!x 999999999999999999999
msl 發表於 2014-2-21 08:42:30 | 顯示全部樓層
借比利羊Ching的一句話。

http://rc-evo.com/xbbs/thread-310707-1-1.html
机會來了!要長遠港區有個JV場就要把握傳媒力量,做大佢!

借傳媒力量的時机有代看看進展如何,但這個方向要堅持。
你的出席就是一份力量!
GTBB 發表於 2014-2-21 08:58:54 | 顯示全部樓層
thx C hing!
support you!!!!!
高人 發表於 2014-2-21 09:22:40 | 顯示全部樓層
Support
brianych 發表於 2014-2-21 09:33:49 | 顯示全部樓層
支持師兄!!!!!
tsanpong 發表於 2014-2-21 10:31:21 | 顯示全部樓層
支持
z0michael0z 發表於 2014-2-21 10:45:07 | 顯示全部樓層
支持
roydon 發表於 2014-2-21 10:51:33 | 顯示全部樓層
支持!!
lawlaw 發表於 2014-2-21 10:56:27 | 顯示全部樓層
ken 哥,,支持你
chub 發表於 2014-2-21 10:57:21 來自手機 | 顯示全部樓層
筲箕灣愛信街剛有個爛地停車場被收回!都係橋底黎架
阿邊個 發表於 2014-2-21 11:01:49 | 顯示全部樓層
支持師兄!

其實香港咁多橋底種晒花, 點解唔可以開多幾個俾人放車呢? 又係行政彊化問題?
chub 發表於 2014-2-21 11:38:59 | 顯示全部樓層
而家筲箕灣愛信街嗰塊地㔾都冇、平地一塊、用黎起個車場一流!
ckcgary 發表於 2014-2-21 11:41:28 | 顯示全部樓層
師兄,辛苦晒!
剩係呢個科林嘅師兄去晒都踩爆佢個 office 啦.........