RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2148|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

美國三藩巿金門公園放船 (3/9/2014)

fy789 發表於 2014-3-16 08:58:52 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

上個星期日有空到金門公園斯百高湖(Spreckels Lake) 放船,當天天陰,我早上十一點半去到個湖度放船巴打不多,唔超過廿人。有兩隻我介紹過嘅一米長美國消防船喺湖中高速航行,
其中一隻仲改咗行雙jet。另外有幾隻大小拖船同推船。

我就帶咗修咸頓拖船同聖公主號遊艇去玩,個湖好大,又幾大浪,修咸頓拖船動力略有不足,
但改得不錯 ,咁大浪航行都無反同行得幾定,尾浪又靚,有幾個巴打都贊不絕口。
聖公主號因為湖夠大,放得幾過癮!

另外,果度d師兄都幾nice, 見我生面口都冇話帢我,我仲同三藩市遙控船會班友聊咗陣天,
前後連放船都玩咗成三粒鐘至走。因我初次來到,只拍了少量照片。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

自強不息 發表於 2014-3-16 10:17:14 | 只看該作者
原來師兄身在美國, 這湖相當不錯, 相信老外玩船亦應該有品, 請以後多點介紹, 謝謝
shipourking 發表於 2014-3-16 11:02:03 來自手機 | 只看該作者
感謝分享!
tiger1 發表於 2014-3-16 12:51:37 | 只看該作者
nice place nice boats
鍵仔 發表於 2014-3-16 13:51:35 | 只看該作者
nice  abigaile  -  fy789     
毒魚 發表於 2014-3-16 16:09:59 | 只看該作者
好大....
pman 發表於 2014-3-16 16:14:51 | 只看該作者
very nice!!!!!
ar- 發表於 2014-3-16 17:12:58 | 只看該作者
嘩香港有咁大地方放船就正喇
138168 發表於 2014-3-16 17:45:54 | 只看該作者
ar- 發表於 2014-3-16 17:12
嘩香港有咁大地方放船就正喇

有呀, 維多利亞運河麻, 航道夠哂長
ar- 發表於 2014-3-16 17:49:21 | 只看該作者
138168 發表於 2014-3-16 17:45
有呀, 維多利亞運河麻, 航道夠哂長

唔好玩喇我諗你屋企沖涼果度都大過佢
138168 發表於 2014-3-16 17:59:29 | 只看該作者
ar- 發表於 2014-3-16 17:49
唔好玩喇我諗你屋企沖涼果度都大過佢

沖涼果度係條恒河,
Barry28 發表於 2014-3-16 21:27:41 | 只看該作者
個湖真喺又大又靚, 玩像真船一流 !